Šta je novo?

Klima uredjaji - diskusija, pitanja - procitati prvi post!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
veliki tesla

Ti si klimu uzeo u ACS-u a na njihovom sajtu lepo pise da je minimalna potrosnja:

Potrošnja struje hlađenje (KW) 0,14 - 2.30
Potrošnja struje grejanje (KW) 0,20 - 2.40

Uslikaj ti to lepo da imas kao dokaz da su te podatke ONI kacili na svom sajtu ako ti zatreba za inspekciju , doveli su te u zabludu oni kao prodavnica , ne trebaju tebi podaci od uvoznika jer su te fakticki oni slagali ..

12LU spušta do 250W, sve ispod toga je nerealno očekivati. LT spušta na 200W.

Sad je ipak drugačije, drži na 180-190
064940167c9feba86fdb5f12b7edef8e.jpg

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Ti si prvi za koga sam cuo da mu LU ide ispod 250w , ja se ne secam da sam moju nekad navatao ispod toga , doduse bas i ne vidim na meracu :p
Jesi li siguran da taj merac radi kako treba ?

E ebiga sad, uzeo sam još ovaj što je skuplji od tvog :p, a drži na 180-200 pa ode malo na 350, pa vrati, i tako u krug, nove su baterije

Ovo mi lici na takmicenje "cija klima vuce manje" [emoji38]
Steta sto su mi klime napojene direktno iz ormana inace bih kupio merac da vas ubijem cifrom [emoji16]

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Aj da merimo cija moze najvise da povuce, sve cu da vas pokidam :d

Zox aj ti cuti tamo :p

Evo sad sam propratio paljenje moje klime , isla polako do 550w i polako padala do 280w gde se najvise zadrzala i onda je tu i ugasila , sve ukupno to je trajalo do 5 min .. Znaci nije isla ovaj put ni ispod aj da kazem 280w pa se ugasila a moje potrebe za toplotom su mizerne , naravno ne drzim na ECO . Jel ti je klima u ECO modu ili nije ?

Bar za opremu što se ugrađuje u orman postoji daleko veći izbor i ozbiljniji merni uređaji od ovih igračaka.

Ja ću još malo da držim, podeli ću informacije i skinuću, i ne treba vam

Ne koristim eko mod, najviše je povukla 1600, malo manje. Temperatura 23, auto jačina

ef97883e370a8e6b8f81b236b7e60fb4.jpg

Poslednja izmena:
Bar za opremu što se ugrađuje u orman postoji daleko veći izbor i ozbiljniji merni uređaji od ovih igračaka.
Strujomer [emoji4]
Kod mene su sve klime na posebnom strujomeru tako da po tim racunima tacno znam koliko sam potrosio za grejanje/hladjenje

Strujomer [emoji4]
Kod mene su sve klime na posebnom strujomeru tako da po tim racunima tacno znam koliko sam potrosio za grejanje/hladjenje

Mislio sam na kontrolna brojila tipa, Schneider Acti9 ili ABB EQ, gde mogu da se prate različiti parametri, ako te zanimaju. Na Enel DB2 ili nekom drugom brojilu koje ugrađuje distribucija možeš samo da vidiš potrošnju po tarifama, i eventualno maksimalnu snagu.

Mislio sam na kontrolna brojila tipa, Schneider Acti9 ili ABB EQ, gde mogu da se prate različiti parametri, ako te zanimaju. Na Enel DB2 ili nekom drugom brojilu koje ugrađuje distribucija možeš samo da vidiš potrošnju po tarifama, i eventualno maksimalnu snagu.
Iskreno ne interesuje me samo racun na kraju meseca.

Ne verujete mi, niste uredu, zumirajte ako može stanje,
Pozdrav Elvise brate
7127f6732f684e6fd7f62152a8ef679d.jpg

Ajd malo da vas bocnem, moja grejalica (princip norveškog radijatora) plaćena 50 maraka pre 20 godina, soba 16kvadrata, izolovana kuća i plafon, spoljna temperatura 7 stepeni, potrošnja 350w na sat :)

Grejes na koliko ?

To samo znaci da bi klima trosila i manje od 100w/h u istim uslovima .. A jesi li grejao sa njom kad su jace zime , jel uspe lepo da ugreje tih 16m2 i na koju temp ?

Ne verujete mi, niste uredu, zumirajte ako može stanje,
Pozdrav Elvise brate
7127f6732f684e6fd7f62152a8ef679d.jpg

"It's noooow or neveeeeer...."
***, kad si slikao ćoše, na prvoj slici ne liči na LU. Koliki je napon kad ide tako nisko?
PS: što držiš krilca kao na hlađenju?

Послато са HTC One M9 уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno