Šta je novo?

Klima uredjaji - diskusija, pitanja - procitati prvi post!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa pitanje je kakva je to ugradnja, nije sustina da isfusare a kao dzabe.
Ja se spremio za zimu :D

Ja za 5god nisam promenio baterije u daljincu LT-a.

Послато са HTC One M9 уз помоћ Тапатока

Ove crvene alkalne, crne obicne.
Pa ja ne znam kako ti traju 5 godina, meni prve drzale dve godine, neke Verbatim po godinu-godinu i po. Videcu kakve su ove.
Inace punjive nisu za male potrosace.
Takodje, obicne baterije se cuvaju u frizideru da bi trajale duze pre upotrebe.

Necu da pisem ime firme jer neznam da li je dozvoljeno,ali prica je sledeca na sve klime kupljene kod njih ugradnja je besplatna do 3m i daju 7 godina garancije.Uslov za 7 godina je njihov servis 1 godisnje,pitao ih licno_Od boljih proizvodjaca drze daikin ,mitsubishi imaju i haier,venting ,midea ,vox itd

Firma je sumljiva, proveravao sam, gasili su se, pa su skoro osnovali firmu na tetku xD

To su ti one sto dosle uz klimu? Ja na LU zamenio pre neki dan, izdrzale 15 meseci tacno. Cesto se koristi u salonu pa brze i odu.

Da te sto su dosle uz klimu , tako je , ima veze koliko se njaka daljinac a ja mog skoro pa i ne diram :p

Ja stavim HEAT 23℃ AUTO FAN, i sakrijem daljinac, jer tašta čuva decu dok ne dođemo sa posla pa voli da čačka.

Stigao merac potrosnje struje, povezao sam klimu preko meraca i pratim. Kad je potrosnja stigla na 840 - 860w pocela je unutrasnja klima da duva ( prihvatljiva temperatura ). Potrosnja je neprekidno rasla i posle 3 - 4 min., potrosnja se popela na 1250 - 1280w ( odlcna temperatura duvanja unutrasnje jedinice ). Posle 2 - 3 min., potrosnja je pocela postepeno da pada u koracima od 3 - 5w ( i dalje odlicna temperatura duvanja unutrasnje jedinice ).

Proslo je nekih 15 - 18 min., rada potrosnja je pala na 805 810w, unutrasnja jedinica istom jacinom i temperaturom duva ( podesena na minimumu ( I STEPEN )).

Klima je sad smanjila potrosnju na 690 - 697w ( posle 35 min., rada sa istim potisom vazduha unutrasnje jedinice ).

Imas li termometar , koja je unutrasnja temp a koju si zadao na daljincu ?
Ostavi klimu da radi bas da vidimo kako ce da se ponasa .. Mozes staviti izduv na 2 brzinu ..

Mislim da niko ne spori da ona dobro greje i zagreje prostor, vec da je njoj problem kada dostigne zadatu temperaturu da ne moze lagano da odrzava sa smanjenom potrosnjom struje

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ja stavim HEAT 23℃ AUTO FAN, i sakrijem daljinac, jer tašta čuva decu dok ne dođemo sa posla pa voli da čačka.

I ja iato na 23. Ja jos namestio u aplikaciji profil, daljinski koristim samo da ugasim klimu :)

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Moja mission počne sa oko 700w pa za oko 2 min spusti na 250w i ostane na toj vrednosti, zadata T 23C , 30m2 bez izolcije ( dogodine sigurno ).
Radi 24/7 , dnevno potroši 4kw približno
Mnogo ?
Malo ?
Osredjne ?

Klima je podesena na 24C, trenutno je u sobi gde je klima 23C na 1m od poda.

Poslednja izmena:
Ok , obavestavaj nas kako bude i ako bude spustala potrosnju na odrzavanju .

Ja drzim na 24c i auto fan bez economic moda,za onu firmu neznam ali kad bi dosli da mi ugradjuju morali bi sve da ispostuju

Proslo je skoro 1h i 25min., temperatura u sobi gde je klima 23,5C. Potrosnja ista i ista jacina duvanja, u drugim sobama 23C na 0,8m visine...

OK , samo ti prati , zivo me interesuje hoce li ici jos dole ..

Jel mogu ja da dobijem naziv te firme ili kontakt na PM?

Otisao sam da popijem kafu ( zadrzao se 15 min u drugom objektu gde radi stara 12 lg, ) i kad sam se vratio vidim da je potrosnja skocila na 1120w sa postepenim smanjenjem potrosne. Unutrasnja jedinica duva istom jacinom i toplotom, krilca se spustaju u donjem polozaju postepeno ( kako su bila podesena kad je upaljena ).

Evo dva sata rada potrosnja na nekih 700w sa prvim stepenom duvanja. Kazi [SAJ]ber Kurajber kako se kod tebe sada ( ako si u mogucnosti ) ponasa nocria?

Poslednja izmena:
Probaj da stavis ventilator na 2 brzinu da idimo sta se desava ..

Ja drzim na 24c i auto fan bez economic moda,za onu firmu neznam ali kad bi dosli da mi ugradjuju morali bi sve da ispostuju
Sa Eco modom je manje "agresivna", da tako kažem. Takav mi je neki utisak. Ređe se uključuje.

Po meracu potrosnje kad je unutrasnja jedinica prebacena da duva u drugom stepenu pocela je potrosnja da opada za 7 - 8w. Trenutna potrosnja je oko 654w, temperatura je na 24C. Da dodam da je napolju oko 9C.

Poslednja izmena:
Evo dva sata rada potrosnja na nekih 700w sa prvim stepenom duvanja. Kazi [SAJ]ber Kurajber kako se kod tebe sada ( ako si u mogucnosti ) ponasa nocria?
Sada se ne ponasa nikako jer sam na poslu. Nocria radi savrseno. Upalis je, povuce kao mazga dok ne nabije temperaturu i posle postepeno spusta do granice koliko joj treba da odrzava. Satima mi je juce radila na 300-450w. Japanac savrseno dobro modulira. Tako se i LU da ti radi s tim sto cini mi se LU moze da ide dole do 250W a na Nocriji sam najmanje video 297W, ispod toga gasi kompresor.
Samo prati tu klimu i gledaj kolika je najmanja potrosnja pre nego sto se ugasi.

Cudno je kad je klima prebacena na drugom stepenu da duva da je potrosnja sa 700w pala na 650w. Pritiskam dugme za ekonomican rad ali nevidim nikakve promene, u cemu je problem?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno