Ako si ti Dobri Nikola, hajde da ti ovde odgovorim, radi drugih koji takođe imaju nedoumice oko Mission 18. Prvo, Mission 18 duva non-stop kao i svaki inverter. Dok postiže temperaturu duva najjače i kompresor se brže vrti i troši više struje. Kad postigne duva slabije, i manje struje troši, a kad prekorači zadatu temperaturu onda gasi kompresor i duva još 60-ak sekundi, i za to vreme ohladi izmenjivač i podigne krilca. Zadnjih 20 sekundi nakon gašenja kompresora duva "hladno", dok ne uspori ventilator. Ujedno, ta najsporija brzina ventilatora je za moj ukus prevelika, pa se i u tom stand-by modu oseti duvanje. Još jedan problem je što ova 18-ca ne ume da troši malo, pa se iz tog razloga česti pali i gasi jer brzo postiže i prestiža zadatu temperaturu. Ovo je klima za veliki prostor, nije za 40kvm. Koju god inverter klimu da kupiš imaćeš to duvanje radio ti kompresor ili ne, samo je razlika u tome što japanci ne podižu krilca dok kompresor ne radi, već klima nastavlja da duva na dole, i što je ta brzina duvanja u stand-by modu manja. Reci nam molim te koliki prostor greješ klimom, i kakva je izolacija?Drugari, zvao sam ACS i dobio informaciju da ta klima tako radi da su je tako osmislili kinezi ( da unutrasnja jedinica non stop duva bez obzira sto se spoljna jedinica iskljucuje jer je postignuta temperatura u prostoriji (MIDEA MSMACU-18HRFN1/MOB02-18HFN1 ) ). Pitao sam dali mogu da je zamenim za Fujitsu AWYZ14LBC NOCRIA INVERTER, odgovor je da moze ta kombinacija ali mi moraju umanjiti cenu mideje jer vise nije nova ( ukupno je radila 20 - 30h ). Kad sam objasnio da to nije fer jer nisam upucen da taj model tako greje, rekli su da ce doci da je pogledaju i da cemo se dogovoriti.
Po vama sta da uradim, kakva su iskustva sa nocriom jer bi trebalo da doplatim 400 evra?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari