Šta je novo?

Klima uredjaji - diskusija, pitanja - procitati prvi post!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Drugari, zvao sam ACS i dobio informaciju da ta klima tako radi da su je tako osmislili kinezi ( da unutrasnja jedinica non stop duva bez obzira sto se spoljna jedinica iskljucuje jer je postignuta temperatura u prostoriji (MIDEA MSMACU-18HRFN1/MOB02-18HFN1 ) ). Pitao sam dali mogu da je zamenim za Fujitsu AWYZ14LBC NOCRIA INVERTER, odgovor je da moze ta kombinacija ali mi moraju umanjiti cenu mideje jer vise nije nova ( ukupno je radila 20 - 30h ). Kad sam objasnio da to nije fer jer nisam upucen da taj model tako greje, rekli su da ce doci da je pogledaju i da cemo se dogovoriti.

Po vama sta da uradim, kakva su iskustva sa nocriom jer bi trebalo da doplatim 400 evra?

Jel zna neko neku firmu iz Zemuna ili BG-a koja se bavi PVC stolarijom , da nije preskup ali da je neka srednja klasa proizvoda ?
Znaci povoljno i dobro ..
Ako neko ima inf nek je baci na PM , treba mi za prijatelja :)

Misliš za roditelje od prijatelja ;)

Послато са HTC One M9 уз помоћ Тапатока

Ne za njegove vec njene roditelje ali to je to ;)

Nemam PM ..

Poslednja izmena:
Neznam sto ali poslato mozda zato sto je sa mobilnog,ajde ovako pa ako ga interesuje na tosinom bunaru je blize Zemunu profili salamander brugman a okov siegenia aubi odlicna stolarija

Kako lazu za potrosnju. Kupio sam uredjaj "prosto" za merenje potrosnje el. energije. Proba sam ga na klimi i naravno lazu za potrosnju, merim samo za grejanje. Dok na drugoj klimi vox pokazuje tacno 1kw/h kako je napisano
0a4652387c5f77bdfa6b5d3d9d313e65.jpg
dcd7bcfe061725ad33f957ad1bfc3f53.jpg
c7055c05e848ca08c8aa35e8045c263d.jpg

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

To je inverter, troši koliko treba prostoru da se zagreje.

To ti pokazuje max potrosnju. Ako je inverter uredjaj on moze da povuce 50% preko nominalne potrosnje dok ti ne nabije temperaturu. Bukvalno sam uredjaj radi sa 150% snage. To se jako brzo iznivelise. Ta potrosnja je deklarisana za nominalan rad ;)

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

A ustvari nije. Obicna je klima

Dok radi u rezimu grejanje, onda je uvek potrosnja oko 1400w, jedino padne kad iskljuci spoljnu

Poslednja izmena:
To je možda neki pik. Stavi da meri trenutnu potrošnju, ne da pokazuje max

Stvarno nije inverter. Bas me zanima kako su oni to racunali kad lazu tako :)

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Nije, platio sam je oko 30k. Inverteri su puno skuplji. Na wox-u je pik 1007w. Isto 12-ka

Polazna struja kod običnih klima je jako velika.

Predpostavljam da je to kad je ukljucis, ali ako je konstantno oko 1400w, onda to nije polazna struja. Jel sam upravu?

Lazu kinezi za sve pare. Ne znam samo kako im to prolazi na testovima i na uvozu, valjda se sve testira negde pre uvoza. Jos ovaj EU znak kad vidis, pomislis da su je Merkel i Kurc licno sklapali :D

@suboticanin
Pa piše da je to maksimalna snaga, prebaci prikaz na trenutnu, već su ti pisali.

Kinezi muljaju, svima je jasno, CE oznaka je izjava da oprema zadovoljava propise, pre svega bezbednosne, ali koliko se to kontroliše to je pitanje.

Poslednja izmena:
Drugari, zvao sam ACS i dobio informaciju da ta klima tako radi da su je tako osmislili kinezi ( da unutrasnja jedinica non stop duva bez obzira sto se spoljna jedinica iskljucuje jer je postignuta temperatura u prostoriji (MIDEA MSMACU-18HRFN1/MOB02-18HFN1 ) ). Pitao sam dali mogu da je zamenim za Fujitsu AWYZ14LBC NOCRIA INVERTER, odgovor je da moze ta kombinacija ali mi moraju umanjiti cenu mideje jer vise nije nova ( ukupno je radila 20 - 30h ). Kad sam objasnio da to nije fer jer nisam upucen da taj model tako greje, rekli su da ce doci da je pogledaju i da cemo se dogovoriti.

Po vama sta da uradim, kakva su iskustva sa nocriom jer bi trebalo da doplatim 400 evra?
Ako si ti Dobri Nikola, hajde da ti ovde odgovorim, radi drugih koji takođe imaju nedoumice oko Mission 18. Prvo, Mission 18 duva non-stop kao i svaki inverter. Dok postiže temperaturu duva najjače i kompresor se brže vrti i troši više struje. Kad postigne duva slabije, i manje struje troši, a kad prekorači zadatu temperaturu onda gasi kompresor i duva još 60-ak sekundi, i za to vreme ohladi izmenjivač i podigne krilca. Zadnjih 20 sekundi nakon gašenja kompresora duva "hladno", dok ne uspori ventilator. Ujedno, ta najsporija brzina ventilatora je za moj ukus prevelika, pa se i u tom stand-by modu oseti duvanje. Još jedan problem je što ova 18-ca ne ume da troši malo, pa se iz tog razloga česti pali i gasi jer brzo postiže i prestiža zadatu temperaturu. Ovo je klima za veliki prostor, nije za 40kvm. Koju god inverter klimu da kupiš imaćeš to duvanje radio ti kompresor ili ne, samo je razlika u tome što japanci ne podižu krilca dok kompresor ne radi, već klima nastavlja da duva na dole, i što je ta brzina duvanja u stand-by modu manja. Reci nam molim te koliki prostor greješ klimom, i kakva je izolacija?

Poslednja izmena:
Ma oni potplate testove...to ti isto kao i kod auto guma,najbolji na testovima je uvek onaj brend koji plati za reklamu ;)

Послато са D6503 уз помоћ Тапатока

mrbakero

Pa kako mi SAJber posalje PM , znaci da je nesto do tebe :)

One žene sa Ana foruma ti popunile inbox, hahaha.

Budi uporan, popustiće. :)

Dal si i na Ana forumu, kad postizes sve? Znajuci Duleta, on je tamo vec modetator :D
@cimo
Sta si uradio za zamenu, ima li vesti?

Moze neka preporuka za NS/ZR gde bih uzivo mogao da vidim 12lmca i lmce pa da konacno i ja pazarim jednu od ove dve?

Klima je postavljena u prostoriji koja ima oko 20m2 sa visinom plafona od 3m, a klima je na 2m visine. U toj prostoriji naspram klime nalaze se dvoje vrata koja su uvek otvorena i tu su sobe od 1mm2 i 15m2. Mislio sam kad uzmem jacu klimu da nemoram vise koristiti dve TA peci...

To sto neki komentarisu da kinezi lazu, bas i nije tacno...
Uzeo GREE Viola12, letos mi je odrzavala mesec dana temperaturu na hladjenju non stop za toliko smesne pare da me je sramota da kazem. Sto se grejanja tice, ovo probno sam krenuo sa meracem potrosnje i kaze ovako: krene sa 1300w, polako pada i za 15 min dodje na 320-340 i tako odrzava. U pocetku greje vruce u odrzavanju toplo ali radi fenomenalo. Kvadratura za nju je nekih 36m2... Videcemo dalje ali za sada sam zadovoljan ovim kinezom.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno