jorgovan
Čuven
- Učlanjen(a)
- 13.03.2002
- Poena
- 805
Gumeni odbojnici, ja naucio napamet![]()
Da li postoji neka drastična razlika u kvalitetu vanri-vibro guma zato što se cene razlikuju i 200%?
Gumeni odbojnici, ja naucio napamet![]()
@donmarkon
Svojevremeno je bratu crklo pet tv-a, racunar, DVD plejer i jos nesto, ne secam se. A uzemljenje ima provereno. Toliko o tome i toj zastiti. Jer je njemu uslo kroz kablovski kabl i kabl za fiksni pa preko ADSL-a. Ne znam kako mislis da ce struja da iskoci iz uticnice i bas da skoci pola metra do suko uticnice od klime, to je naucna fantastika.
@jorgovan
Gledaj da ispostuju mesta oko unutrasnje i spoljasnje jedinice, da ih na nabiju na zid, treba im mesta da bi radile.
Da li postoji neka drastična razlika u kvalitetu vanri-vibro guma zato što se cene razlikuju i 200%?
Stigla 12lmce, ugradjena, unutrasnja jedinica prelepa, sedefasta i siva kombinacija, spoljna skoro da se i ne cuje. Koje su preporuke za podesavanja prilikom grejanja, economy mod, brzina izduvavanja, i tome slicno?
Zato se stavljaju uzemljenja na pripisanim mestima na mrezi. Ako uzemljenje nije adekvatno pri udaru groma nece te spasiti nikakvo cupanje iz uticnice. Zasto? Pri udaru groma ako na mrezi NN uzemljenja nisu adekvatna ili nepostojeca, dolazi do filmskih stvari, sikljanja vatre kroz uticnice, otapanje provodnika i pozara. Tako da svo to cimanje oko oscilacija napona pri udaru groma je smesna stvar, to jedino mogu da razumem ako zivite u nekoj zabiti gde ste poslednji potrosac na mrezi ... U svakom drugom slucaju pogotovo u gradu je apsurdno raditi
I da ovo se desava ne tako cesto ali uglavnom u zabitima gde:
1. instalacije u kuci nisu adekvatne
2. nema uzemljenje na kuci ili je lose na mrezi NN (niskog napona)
Svaka trafo stanice je UZEMLJENJA u prevodu sve je uzemljeno, kablovi su IZOLOVANI
Rizici postoje ako mreza do vas ide GOLIM PROVODNICIMA PREKO BANDERA i kada nije adekvatno uzemljeno na svim propisanim mestima .... U tom slucaju udar groma u mrezu spaljuje sve i ne ostaje nista, sve ce izgoreti, ali ponavljam ovo je u rangu naucne fantastike jer uvek postoji uzemljenje na mrezi ...
Ceo stan je 42m2 a dnevna soba sta znam nema vise od 20-ak spavaca oko 10-ak i ostalo je za hodnik i kuhinju i kupatilo okvirno....Visina plafona standardna(nije visok plafon oko 2 i nesto metara)...Iskreno gledam sta mi je isplatljivije/ekonomicnije/ugodnije da li da TA pec veliku od 6kw izbacim gde bi legla 12-ica inverter da odrzava 22-25C(bitno mi je da moze makar 22C na velikom minusu)...Ajde ovako lakse da formulisem kako bi ti(nexteen i ostali) uradio grejanje za takav stan? TA pec/inverter/nesto trece? naravno varijanta sa i bez izolacije predlog?Hvala unapred
Koliko se meni čini nisu te gumice nešto posebno opterećene na vibracije. Najveća opasnost je da se ne raspadne guma sama od sebe ili da se ne odlepi.Vezano za raslike u ceni/kvalitet vibro gumica:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari