Evo da ti ja kazem kako bi uradio , idemo prvo bez izolacije , ostavio bi tu TA od 6kw cisto zarad nedaj boze da imas ali je ne bi palio ako ne moras , uzeo bi Fujitsu ASYG 12LM i stavio u dnevnu a tu TA 3.5kw bi stavio u spavacu , ovo je pod uslovom da ces uraditi izolaciju . Klima bi grejala primarno tu dnevnu i sta ode u hodnk itd , a ta od 3.5kw spavacu , bez izolacije se moze desiti da na jacim minusima ne bude dovoljna klima , mada se lako moze desiti i da bude , ali onog momenta kad stavis izolaciju ona ce to uz malu potrosnju odradjivati i pokriti jos vise prostora pa ce i potreba za tom TA od 3.5kw biti minimalna .
Znaci izolacija ti je po meni primarna ali ako iz nekog razloga ne mozes bas sad onda je ovo gore jedna od opcija , a ne bi isao na nista jace od 12LM jer imas zjbn raspored i dzaba tebi bog zna koliko jaka klima kad je pitanje da ce i koliko ugrejati tu spavacu sobu . Zato je LM sasvim dovoljan po meni , pokrice ti veci deo stana kad sredis izolaciju .
To je jedna od opcija ali ako se odlucis da prvo uradis izolaciju moze ti se desiti da nemas potrebe da uzimas klimu vec ce ti i TA uz male racune odradjivati posao , sem ako bas ne zelis da imas TA ali onda ocekuj da ti treba jedno 80k za LM i ugradnju ..