Šta je novo?

Klima uredjaji - diskusija, pitanja - procitati prvi post!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
ljudi al se razume neko u ceresit zavrsne maltere malo sam se pogubio sa ovim silnim brojkama. Da li je dobar izbor CT-175 za zid, i CT-77 za coklu?Ili imate nesto drugo da predlozite?
Pitaj na "sam svoj majstor". Ima veze sa vrstom i debljinom zida i izolacije, zbog parapropusnosti.

Послато са HTC One M9 уз помоћ Тапатока

Znam da ne greje jace ali @anon kaze da klima u 3 brzini izduvava 425m/3 a da je 470m3/h u turbo modu .. Onda ja nadjem ovo kod uvoznika :

Protok vazduha (niska/sred./maks. brz. vent.): 300/425/470 m³/h
Zvučni pritisak: 20/24/31/38dB(A)

S jedne strane gledam db u vidis da ih ima od 20-38db i 4 brzine , a onda pogledam jacinu izduva i pise da je 425m2/h u srednjoj brzini .. Sad sta je 470m3/h , 3 brzina ili je to turbo ?
Koliko ja znam nijedan proizvodjac u specifikacijama ne navodi brzinu izduva u turbo modu .. Sta ti kazes @jozza ..

Imate i manuale i tamo vam mozda nesto vise pise .. Doduse ti imas za 18-ku ali je princip isti .. @cimo ima manual od 12-ke , mozda u njemu pise nesto ..
Ja kažem "ne veruj kineskom manualu"

Pa bas brze i moze da bude jer se veca kolicina vazduha mesa po sekundi. To naravno samo ako klima izbacuje dovoljno toplote na izmenjivac i kompresor moze to sve da postigne.
Da li ti se javio neko u vezi demontaze?

Novi Beograd toplane pustile grejanje, za 45min 24c ...dovidjenja klimo do leta :D

Mislis do prvih vecih minusa kad pocnu da vam gase nocu grejanje?

Mislis do prvih vecih minusa kad pocnu da vam gase nocu grejanje?

Prijatelju, ne gase nocu grejanje kad je minus vise dana ;) ...popucale bi cevi, valjda toliko znas :D

UbTrlld.jpg

Poslednja izmena:
Ne znam jer nisam nikad ziveo u zgradi ali znam da se ljudi zale na to, da gase grejanje nocu, doduse ne kad su minusi, nisu valjda toliko blesavi. A za cevi, bas oni na to misle. Tih 24.4c je meni licno previse za zimski period. Do 23c plafon.

Pa gase grejanje nocu kad nije minus, svasta ,,,ziveo sam u kuci 30 god i dobro znam kako je grejanje na TA peci :trust:

Kako gde , negde nikad ne gase a negde gase , sem kad udari neki jaci minus onda drze nonstop .. Kod mene u zgradi grejanje se pali oko 4-5 ujutru i gasi svako vece u 21h i tako dok ne udari malo ozbilnije ispod 0c ..

Verujem, razlicito je po gradovima u Srbiji...pricam konkretno za Novi Beograd ... ~ 50e svaki mesec, cele godine :smoke:

U kuci obicno centralno, ja TA nikad nisam koristio.

Pa bas brze i moze da bude jer se veca kolicina vazduha mesa po sekundi. To naravno samo ako klima izbacuje dovoljno toplote na izmenjivac i kompresor moze to sve da postigne.
Da li ti se javio neko u vezi demontaze?
Javili se, ali nema još dogovora zbog ružnog vremena. Nema smisla da skidaju po kiši.
Što se tiče FAN kontrole na Mission 18, na tri crte je minimum potrošnje bio 820W. Ako stavim TURBO onda samo brže vrti FAN ali ne povećava snagu kompresora. Na svakoj manjoj brzini od tri crte povećava se potrošnja, tj na AUTO je minimum 900W, na jednoj vrti skoro 1000W, a na SILENT i više od 1000W!!! Ovo je u "održavanju", gde se usled velike snage u minimumu brzo ugasi jer postigne zadatu temp u sobi.

Ma znam, to i ima logike, gde da gase kad je minus. Nego opste je poznato da ljudi dogrevaju stanove sa TA ili klimama iako imaju daljinsko centralno koje placaju preko cele godine. Dakle, nekima je grejanje slabo.

@jozza
Sad je malo hladnije, kako se sad ponasaju? Cudno mi je da na manjoj brzini turbine povecava potrosnju, tada se smanjuje hladjenje unutrsnjeg izmenjivaca, trebalo bi da manje trosi. U svakom slucaju Silent brzinu nema smisla koristiti osim ako nije bas mali prostor, tako ne moze nista da ugreje jer nema dovoljne razmene vazduha.

Ne znam, nisam bio tamo. Verovatno isto. Kod silent fan moda jako slabo duva i gore bude toplo, a dole hladno. Ne videh poJentu tog moda.

Sta kazu matorci, el toplo? Bitno da im radi posao dok ne zamenis.

isto je sve kao sto je i bilo,najmanje sto se spustila je na 840w ali na dvwe sekunde i skocila odmah na 950w...a ima trenutaka kada neprestano vuce 1200w bez da za to ima neke realne potrebe..duva ona toplo i greje dobro ali taj nacin rada je veoma upitan!!
kod mene 0d 01.10 se ta klima ukljucuje u proseku 3-4 sata dnevno jer za vise trenutno nema potrebe a potrosila je 27kw

Da su makar stavili da nakon isključenja kompresora ODMAH fan ode u silent mod bilo bi dosta bolje, tj bez onog "hladnog" duvanja kad god ide u stand-by, a ide prečesto. Gledam kineske preporuke za kvadraturu za 9-ku Mission, kažu 14-22kvm. Po toj analogiji ova 18-ca je za 28-44kvm. Ja ih gurnuo u gornji opseg preporuke i opet se često gase. Što bi Next rekao PRC...

ja bih pristao kada bi oni hteli i imali mogucnosti da isprave taj bag pa da ona krene sa normalnom modulacijom

Inače i nisu za neku veliku kvadraturu, tipa 50+kvm jer ne duvaju dovoljno jako. Na AUTO je čini mi se dosta ispod 700m^3/h

ja bih pristao kada bi oni hteli i imali mogucnosti da isprave taj bag pa da ona krene sa normalnom modulacijom
A eLjektronika sa 12-ce? Tj ploča, da se zameni u unutrašnjoj. Ako si već zadovoljan sa 12-com?

Konačno sam i ja sredio instalaciju, i ugradio kontrolno brojilo. Panasonik guzelja lagano sa 250W, napolju je trenutno oko 11c. Greje se ~100kvm. Nema svrhe da se pali druga klima.

pa ako bi oni imali volje da to rese (prodavac ili uvoznik) i to radilo posao pristao bih...generalno,ta klima nije u prostoriji u kojoj se boravi nego u hodniku,pa bi joj jos nekako i orostio to hladno duvanje,ali mi ide na jetru sto nece da radi ispod 800-900w....pa ja sam zato i kupio inverter da se ugrejem sto jeftinije i dao 1000e a ono sad ispade upitno koliko ce to da bude jeftinije

Pa biće. A koliko, to ćeš znati na kraju sezone. Mada realno ako je u hodniku nit je vidiš nit je čuješ. Moje sve tri u u stambenom prostoru, pa smeta do drndanje sa duvanjem gore dole, a bez da greje.

Poslednja izmena:
Sad sam se čuo sa Duletom. Biće 3x 12LMCE :)

Temperatura u kući ~21c, vlažnost ako može da se veruje ovim kineskim igračkama 40-60%, puno zavisi da li pada kiša.

Bas me interesuje da li ce Cimo da uspe da reklamira ,ukoliko ne uspe ne bi bilo lose da mu se pomogne nekako,jer ako su zamenili Jozzi morali bi i njemu,moze li Dule da pripomogne oko toga kod vas sto je ugradio je uspelo

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno