Šta je novo?

Klima uredjaji - diskusija, pitanja - procitati prvi post!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
ako mi vrate pare a to je 66k din...sta da uzmem za te novce?da li predlazete nesto drugo ili da pokusam sa mision 12-kom...da podsetim,treba da grejem oko 35m2,hodnik sa kupatilom i dnevni boravak..

Fujitsu General ASHG12LMCA, 68600din kod uvoznika, pdesign na -10c je 3.4kW sto je dovoljno za tih 35m2 na toj spoljnoj temperaturi. General ti je isti kao Fujitsu. Postoji novija ASYG12LMCE koja je Fujitsu, 73000din. U sustini iste, evo su na Euroventu:
http://www.eurovent-certification.c...+R&tri_chp=&debut_affiche=21&indice_affiche=1

Poslednja izmena:
To je verovatno na +7°C. Trebalo bi da bude ozbiljna klima da daje 5 kW na tolikom minusu.
Kakav ti je raspored prostorija?

Dupleks oko 65 km, ali je sprat 11+5 metara u podu, sa velikim kosinama, znam da ovo nece da zagreje ali onda cu sledece godine da kupim drugu na sprat, suncana je strana ceo dan pa cu ovu da pustim nonstop da radi i da se do proleca nadam slabijoj zimi.
Imam i neko bezveze centralno grejanje, kotao 3kw, pa mugu da podpomognem.

Extra razrešenje, happy end.
Imaju li neko obrazloženje za ponašanje?
Baš dobra reklama za uvoznika.

Sve je išlo preko Duleta.

Nisam se ni čuo sa uvoznikom.

Poslednja izmena od urednika:
Cek sad , nisam te razumeo jel ti uvoznik odgovorio ili ti je Dule sve sredio ?

Duletu se javili ovi uvoznici, on javio Jozzi. Mada i nebitno, bitno je da je reseno. Pricao malo sa Duletom, on je uvek za tri ista uredjaja. Neki predlog je 3x 12LMCE ali ti prelomi ako hoces LU negde gde mislis da je potrebna.

Dupleks oko 65 km, ali je sprat 11+5 metara u podu, sa velikim kosinama, znam da ovo nece da zagreje ali onda cu sledece godine da kupim drugu na sprat, suncana je strana ceo dan pa cu ovu da pustim nonstop da radi i da se do proleca nadam slabijoj zimi.
Imam i neko bezveze centralno grejanje, kotao 3kw, pa mugu da podpomognem.

Ako dole imaš dole neki veći relativno spojen prostor onda bi lepo legla 12LMCA. Nešto jeftinija varijanta je 12LLCE. Ja bih lično išao na bolju verziju makar samo zbog daljinskog :) a ti moraš sam da odlučiš da li bi dao tih 10 hiljada više. Nešto bolja izrada, komponenete, veća snaga, itd...

Poslednja izmena:
Pozdrav svim članovima foruma.

Juče su mi ugradili Gree Viola Profi Inverter 12.

Da li može neko da da objašnjenje za "healthy and scavenging" funkcije.
Kada i pod kojim uslovima se koriste ili moraju koristiti?

Hvala na odgovoru.

Zasto bez prisustva azota pri varenju se rizikuje ozbiljan kvar?

Azot se ne koristi pri varenju nego se ubacuje u instalaciju posle varenja pod pritiskom radi provere curenja. Pri tome azot i procisti sistem jer se nakon provere curenja izvakumira iz sistema. Da ne pominjem trostruko vakumiranje jer ce ovim serviserima da se digne kosa na glavi.

jel pisao neko nesto za ovu klimu...sta kazete za nju? Daikin klima inverter FTXB35C/RXB35C

Jeste, Rovaccccc na Elitemadzone temi. Stavio je u sobu od 12kvm, ali otvorena vrata, u prelaznom periodu greje celu kuću. Sa druge strane u nju gleda Nocria.

Послато са HTC One M9 уз помоћ Тапатока

@ćimo
Ja pored Fujitsu General ASHG12LMCA nikad ne bih uzimao taj Dakin, mislim da je bolji uredjaj ali ti uporedi pa prelomi. U svakom slucaju bolje Daikin nego Midea.

@salvatorebgd
Ne znam iz koje ti price sad upadas ali to sto pises apsolutno nije tacno. Vec napisano:
Oksidacija koja se stvara sa spoljne strane prilikom varenja stvara se i sa unutrasnje. Azot sluzi da istisne kiseonik iz cevi PRILIKOM varenja i samim tim ne dolazi do oksidacije unutra, cev ostaje cista. Vakumiranje se uvek radi, koristio azot i vario ili ne.

u pravu si...ako bude nesto onda cu da se uresredim na fujitsu...al nesto nisam optimista po tom pitanju....kod jozze je drugacija malo situacija a ja prvo moram da se macujem sa tehnomanijom pa sa uvoznikom....

Ma salji mail uvozniku direktno, kakva Tehnomanija. Oni kad vide da se zalis za istu stvar, morace da ti izadju u susret, jedino ne znam za povrat novca kako ce ici.

cimo

Ti bese imas Midea Mission 12 ?
Ako je tako , ajde mi reci koliko brzina izduv ima , trebalo bi da ima3 + turbo , taj turbo bi trebalo da se aktivira kad drzis FAN dugme duze od 2 sekunde . Aj proveri da li je tako , znaci treba da imas LOW - MED -
HIGH , a onda stisni FAN duze od 2 sekunde da vdimo da li ces dobiti TURBO izduv i da li tada jace duva od HIGH tj trece brzine ...

Ja mislim da je Cimo prvi uzeo 18-icu ono na akciji. Sad si me istripovao skroz :)

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Dok se vari, cev je otvorena i puna kiseonika/vazduha, koji se posle svakako izbacuje vakumiranjem, kao i sva vlaga.

Sent from the 7th edge of the 3rd World.

Poslednja izmena:
Zato se puni azotom da nema kiseonika unutra da ne bi ostajala garez koju ne mozes da ocistis a ona ce posle da se izmesa sa gasom i da napravi stetu. Vakumiranjem ne mozes da ocistis to.
Ćimo ima i 12 i 18 Mission modele.

cimo

Ako je tako , ajde mi reci koliko brzina izduv ima , trebalo bi da ima3 + turbo , taj turbo bi trebalo da se aktivira kad drzis FAN dugme duze od 2 sekunde . Aj proveri da li je tako , znaci treba da imas LOW - MED -
HIGH , a onda stisni FAN duze od 2 sekunde da vdimo da li ces dobiti TURBO izduv i da li tada jace duva od HIGH tj trece brzine ...

tako je next,to sam vec proverio duva najjače u turbo režimu...što pitaš?

ja sam u maju uzeo 12-ku a sad u septembru sam uzeo 18-ku-a bolje da nisam :p

Poslednja izmena:
cimo

Duva jače, ali samo fan. Potrošnja ostaje ista, a turbo fan se sam ugasi nakon minut. Tako nekako. Probao sam lično. Ne vidim neku logiku, jer Turbo kod japanaca znači da zavrti kompresor jače.

Poslednja izmena:
Zato se puni azotom da nema kiseonika unutra da ne bi ostajala garez koju ne mozes da ocistis a ona ce posle da se izmesa sa gasom i da napravi stetu. Vakumiranjem ne mozes da ocistis to.
Ćimo ima i 12 i 18 Mission modele.
Garez od cega, ne vari se brusilicom valjda? :)

Sent from the 7th edge of the 3rd World.

Znaci ima 3 brzine + turbo ..
I taj turbo radi neko vreme i smanji izduv ali duva jace od 3 brzine ..
Jesam li dobro razumeo ?

jeste,doduse ja nisam čekao kao jozza da vidim da li ce se turbo iskljuciti i kada,ali to je to što kažeš..

Tnx na inf :)

Znaci 3 brzina je 470m/3 a turbo je zasebna opcija koja doduse radi ograniceno ..

samo jače duva, ne i toplije, pa ne vidim efekat. I to na kratko.
Kad na LT-u uključim Powerful, moram da begam u drugu sobu.

ljudi al se razume neko u ceresit zavrsne maltere malo sam se pogubio sa ovim silnim brojkama. Da li je dobar izbor CT-175 za zid, i CT-77 za coklu?Ili imate nesto drugo da predlozite?

Znam da ne greje jace ali @anon kaze da klima u 3 brzini izduvava 425m/3 a da je 470m3/h u turbo modu .. Onda ja nadjem ovo kod uvoznika :

Protok vazduha (niska/sred./maks. brz. vent.): 300/425/470 m³/h
Zvučni pritisak: 20/24/31/38dB(A)

S jedne strane gledam db u vidis da ih ima od 20-38db i 4 brzine , a onda pogledam jacinu izduva i pise da je 425m2/h u srednjoj brzini .. Sad sta je 470m3/h , 3 brzina ili je to turbo ?
Koliko ja znam nijedan proizvodjac u specifikacijama ne navodi brzinu izduva u turbo modu .. Sta ti kazes @jozza ..

Imate i manuale i tamo vam mozda nesto vise pise .. Doduse ti imas za 18-ku ali je princip isti .. @cimo ima manual od 12-ke , mozda u njemu pise nesto ..

next nisam trenutno kod kuce,pogledacu ako stignem večeras ili sutra

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno