Šta je novo?

Klima uredjaji - diskusija, pitanja - procitati prvi post!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Koliko vidim ,ta midea pati od toga sto je zastareo sistem regulacije temperature u prostoriji i sto gasi kompresor mesto da odrzava broj obrtaja.
Stan je dobro izolovan i suncana je strana ceo dan u stanu, samo je problem sto je u krovu na spratu samo 10cm kamene vune jer bi veci volumen daleko smanjio koristan prostor i tu su tri krovna prozora.
Moj cilj je da uklucim klimu na najace grejanje zimi nebi li dovoljno zagrejala brzo prostor i vazduh da bi brzo poceo cirkulaciju na sprat i time bi mozda, mozda uspeo sa jednom klimom od 2kw uspeo da zagrejem taj komplikovani prostor koji je bez kosina oko 90km.Ako ne ,na sprat bi stavio recimo 1500w norveski radijator ili mozda ta pec.Tako da ako ta klima daje zaista tih 5kw izlazne snage na -10 bez pauza za resetovanje, bio bih zadovoljan.
Klima bi bila na donjem delu naravno, u celom stanu ima samo 3 prostorije.
Slicna cena je polovne artcool klime 18 :p.

Odakle ti to da daje 5 kW na -10°C?

Na -10℃ daj Bože da greje sa 3.5kW, nije ona ništa posebno, tj vadi se na šminku, izgled, wifi modul, Android aplikacija, itd.

@Xeroj87 Ko ti je ugradjivao?

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk
Ugradjivao mi je nas bivsi radnik.
Sam je decko sve uradio, osim sto sam mu ja pogurao kablove od unutrasnje jedinice i pridrzao noge dok je spustao kompresor na nosace.
Zaboravih da kazem da je sve moj materijal i da smo stavili nosace za 18-24 kompresore, nosivosti do 200kg.

Zanimljivo je da je samo ovaj materijal kostao oko 10k dinara, pa da se ljudi ne bune kada im je skupa ugradnja :) Nije stavljena izolir traka, vec je iskoristio 3 bandaz trake, spolja duplo, to sam pobrkao.

6d08a5451c05ead9df2f58f9c502fd4e.jpg

Sent from the 7th edge of the 3rd World.

Poslednja izmena:
Realno vredi doplatiti za Fujitsu 12LU, na minusima su tu negde sa snagom, ova Midea je jača samo i plusu, kad nam ni 20% te snage ne treba, a pri tome vrlja sa unutrašnjom temperaturom, ide i stand-by po par puta pre nego postigne zadatu temp, kad prekine sa grejanjem duva još 65s pa je ne kraju neprijatan "hladan tuš". Neusklađena skroz

Послато са HTC One M9 уз помоћ Тапатока

@Xepoj87
Mislim da zbog garancije ne bi smeli da varite cevi, trebao si to da proveris.
Citiram korisnika sa Elite:

-ne seci holendere na unutrasnjoj jedinici rizikujete da vam se ospori garancija u slucaju kvara
-ne variti cevi (ako se produzuju) bez azota rizikujete ozbiljan kvar a tesko ce vam iko prihvatiti garanciju

Mada realno, nece ti trebati garancija ;)

Poslednja izmena:
Zasto bez prisustva azota pri varenju se rizikuje ozbiljan kvar?

Strucniji ce reci, mislim da ima veze sa vlagom i cevima, da ne korodiraju iznutra. Covek koji je napisao je ovlasceni distributer za Carrier i Toshiba, nemam razlog da mu ne verujem.

Jok, brat sa kojim on radi je ovlasceni Fujitsu serviser, tako rade zbog mogucnosti da holenderi vremenom krenu da pustaju gas i lupaju svoj pecat.

U uputstvu naravno stoji da de srafe holenderi, ali ne pise da ne sme ovako.
A s obzirom da iza mog caleta stoji ugradjen ko zna koliki cetvorocifren broj klima, ne brinem se oko toga :)

Opet, zar ne sluzi vakumiranje za izvlacenje vlage iz sistema?

Sent from the 7th edge of the 3rd World.

Poslednja izmena:
Jos jednom da pitam koja je najbolja postavka za ventilator u rezimu grejanja kod fujitsu klima?Dal je to auto mod ili neka od ponudjenih brzina?

Kod mene auto radi savrseno, nemam potrebe da menjam.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Jos jednom da pitam koja je najbolja postavka za ventilator u rezimu grejanja kod fujitsu klima?

Da postoji najbolja onda bi fujitsu samo nju ubacio i klima bi radila najbolje.
Zasto bi uopste programirali ostale brzine ako je jedna najbolja.

Ako smem da te pitam,u kojoj brzini je najbolje vozit bmw auta ?

@Xepoj87
Strucan odgovor:
Oksidacija koja se stvara sa spoljne strane stvara se i sa unutrasnje.
Azot sluzi da istisne kiseonik iz cevi i samim tim ne dolazi do oksidacije cev ostaje cista
.

@vasko
Auto brzinu uopste ne koristim. Kada su prelazni periodi kao sada, drzim na Low (druga brzina), kada je hladnije drzim na Medium (treca brzina) i onda ona samo odlucuje da li je potrebno da ide na Medium ili ce spustiti na Low i tako odrzavati. Auto brzinu sam testirao vise puta i lose se pokazala, na primer zadam 23c unutra, napolju -5c, ona duva na Low i naravno ne moze da postigne temperaturu vec bude oko 21,5-22c. Pogotovo je tada hladnije u udaljenim prostorijama gde se ne nalazi klima jer sa Low brzinom ne moze dovoljno da izmesa vazduh. Opet zavisi od rasporeda ali meni je ovako najbolje. Drzim ukljucen Economy, gasio kada je bilo ispod -10 dok sam imao samo dve LGC. Sad kad imam 4 klime planiram sve na Economy i na Medium da drzim.

Poslednja izmena:
danas cu pokusati oprati unutrasnju posto vidim da se turbina isprljala, recite mi jel vi onaj sgrasso pomesate pola sa vodom ili samo sa njim perete

Sgrasso isprskaj cist i premazi cetkicom ako mozes da dohvatis, ja sad kada sam rasturao sve skinuo sam one zastitne zice da mogu lakse da pristupim turbini. Dovoljno je i da je isprskas, rotiraj je nekim tankim sracigerom pa celu isprskaj, ostavi 10 min, pa onda isperi vodom. Ako ne rasklapas jedinicu, obavezno zalepi foliju ispod i oko klime kep trakom na zid a dole stavi neko korito da skuplja ono sto bude kapljalo. Malo se teze tako pere i nije detaljno kao kada se rastura, ali 90% je zavrsen posao (znam, jer sam ja prvo tako prao jer se stvorila budj pa posle nekoliko dana ja i drugar rasklapali sve). Mozes nakon pranja da isprskas neko dezinfekciono sredstvo tipa Coil Disifektant ili Ekocid 5. Posle je ukljuci na najnizu brzinu prvo jer ce da prska da znas, pa posle 5-10 min polako ubrzaj vent da se lepo osusi. Otvaraj prozore dok radis.

Ako pereš sa Sgrasso-m, gledaj da ISPEREŠ sa dosta vode nakon pranja, jer ćeš da udišeš tu istu hemiju narednih sat vremena ako je ne ispereš.

Hvala obojici, izaslo dosta one crne prljavstine, isprao sa vodom, za prvi puta nisam previse isprljao okolo, ukljucio hladjenje na 18 i fan na najjace sada i otvorio prozore

Sent from my iPhone using Tapatalk

Njima bi bilo cak bolje da tebi izadju u susret.

Bolja im je reklama da izadju u susret kupcu.
S obzirom da si jako nezadovoljan od tebe mogu dobit ogromnu negativnu reklamu.
A i ekipa sa foruma moze da pomogne u tome,tako sto bi bili glasni u vezi toga.
A koliko vidim ekipa je prilicno rasprostranjena po forumima u regionu.

A s druge strane ako ti izadju u susret,bice pohvalno,npr kazu uredjaj je dosao sa greskom i oni bez ikakvih problema to zamene za neke druge i eto ga happy end :D

DOBIĆU NOVAC NAZAD, danas mi javili. Uvoznik će da uradi deinstalaciju o svom trošku.

Bravo za njih, ocekivao sam vece smaranje i cimanje

Sent from my iPhone using Tapatalk

Poslovnost za 10, odlično si prošao!

Eto resio se problem bez po muke , da ne poverujes kako je to lako proslo :)

I sta sad , na sta pikas ?

Fujitsu :)
12LMC ili 12LU, a za sobu od 25kvm čak 9-ku. Više naginjem ka LU, veći kompresor lepši dizajn. Next, kakvu falinku ono beše ima 12LU? Ovaj put ne žurim sa izborom.
PS: ima li iko u Beogradu 14LM/14LU da vidim kako radi?

Послато са HTC One M9 уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Pa to je zvuk koji ume da proizvodi EEV ako smo dobro konstatovali , nekad se cuje a nekad ne , znaci niti je uvek iste jacine niti trajanja , ne mogu povezati ni sa cim . Cuo sam da to radi cak i na hladjenju samo mnogo tise ..E sad , nekome se to vise a nekome manje cuje i to zavisi od toga gde je instalirana spoljna jedinica , mozda se kod tebe to ne bi culo , meni se nalazi na zidu dnevne sobe tj 2m od mesta gde se sedi ili spava . A sto se tice svega ostalog nemam neke zamerke .. Evo snimak ali se ne cuje to toliko jako , ovo je sa mobinog koji sam priblizio da bi se sto bolje culo ..

https://www.youtube.com/watch?v=e9GeYNV0PpE&list=PL1AiIhiD_ToNulQU3IuQxMq1ZLn8z-f52&index=2

Odlicna vest Jozza, bas si mi ulepsao dan ovom vescu, nekako mi sve bilo bezveze, kao da sam ih ja uzeo.
E sad za izbor, ako ces da radis izolaciju na prolece i imas backup na pelet, nemoj sad da uzimas neke ale, nema realno potrebe. Jedna LU, i dve LM i resio si problem skroz. Za spavacu, devetke koje sad mozes da nadjes pdesign na -10c je 2.3kW a tebi je spavaca 25m2, dakle i kad uradis izolaciju, ipak bih ja uzeo 12LM ili 12LLCE za spavacu. Jeste da ces imati izolaciju posle ali neka ima viska snage. I kakva je to spavaca bre od 25m2, kao u kasarni, moze da stane ceo vod u krevetima na sprat? :p
Vidi tamo sa Duletom direkt iz Viacoma ali da on ugradi, nek daju neki popust, tri komada uzimas :D

ako mi vrate pare a to je 66k din...sta da uzmem za te novce?da li predlazete nesto drugo ili da pokusam sa mision 12-kom...da podsetim,treba da grejem oko 35m2,hodnik sa kupatilom i dnevni boravak..

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno