Šta je novo?

Klima uredjaji - diskusija, pitanja - procitati prvi post!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jeste. Ja izabrao po specifikacijama baš ono što želim, uređaj kao nacrtan za moje potrebe, a dobih mućak koji ne ispunjava specifikacije. Pri tome nije ni malo jeftin.

Послато са HTC One M9 уз помоћ Тапатока

jozzo ja mislim da bi trebalo da reklamiraš klimu i da tražiš da se provere sve komponente.Nekom logikom idem da što je veće to više i troši...generalno ako odstupa od navedenih parametara traži komplet proveru i ako se utvrdi da postoji problem vrati i zameni uređaj.Lično oko Midee imam iskustva na bivšem poslu....Instalirane obične klime u prostorijama gde se 24h puši(psihijatrija)...znači čađ,nikotin,prašina i sve po redu.Uspevale su neke dve godine da se izbore sa tim stvarima uz NEREDOVNO čišćenje(kad se seti menadžment da obrne malo keša).Nakon toga dobili smo Career koje i dan danas rade a ima jednooo 4-5 godina od ugradnje.Ista stvar...peri deri...sve je to radilo i na -20.

Tako da,šta znam..moje iskustvo je pozitivno sa Mideom.Ali FujicuSiemens pre njih je zaslužio bistu ispred bolnice...radile su od 2001-20014 godine skoro bez prestanka i čišćenja.

Tako da...traži ti da oni lepo sve isproveravaju pa na zamenu...

Ne nego znači da je svako odgovoran za svoje postupke i da ima izbor.Ako nemam da kešikam 100k za klimu zar mi je zabranjeno da kupim jeftiniju sličnih karakteristika,šta sad po tebi ja sam trebao ili da keširam 120k za klimu a da ne odradim stan u kome živim kako treba ili da kupim ubogog kineza i završim stan.... jer ti veruješ da samo i isključivo Japanci prave vrhunske stvari?

Ako tako gledamo..Apple je kinez,skoro 2/3 Japanskih proizvoda je napravljeno tamo...šta ćemo sa tim????

Ne razumem čemu hajka...jeste ima katastrofa uređaja ali realno svako bira šta želi.
Kakva je hajka u pitanju ?
Ja ni tebe ni nekog drugog nisam nagovarao sta da kupis.
Jozu su nagovorili da kupi kineza i eto sta se desi.
Ja sebi nebi uzeo kineza.A razlog evo svima je valjda jasan.

A to sto ti pises o klimama koje kostaju 100 000 ili 120 000 meni je to novitet na temi :D
Ne znam ko je to spominjao.

Fujitsu i daikin klime se mogu neci vec od 45 000 , 50 000.
Koliko se moze ustedit pa izabrat kineza za kojeg ne znas ni sta je unutra ni kako ce radit,a specifikacije vrhunske.

Ali ako ti zelis kinesku klimu za sebe super.Mene to ne smeta uopste.

Poslao mejl i uvozniku, radi pisanog traga da sam ih obavestio. Čekam odgovor. Po zakonu, rok za odgovor je 15 dana. Zatražio sam povraćaj novca, pa da vidim šta će da predlože.

Njima bi bilo cak bolje da tebi izadju u susret.

Bolja im je reklama da izadju u susret kupcu.
S obzirom da si jako nezadovoljan od tebe mogu dobit ogromnu negativnu reklamu.
A i ekipa sa foruma moze da pomogne u tome,tako sto bi bili glasni u vezi toga.
A koliko vidim ekipa je prilicno rasprostranjena po forumima u regionu.

A s druge strane ako ti izadju u susret,bice pohvalno,npr kazu uredjaj je dosao sa greskom i oni bez ikakvih problema to zamene za neke druge i eto ga happy end :D

Pozdrav koje su najbolje postavke ventilatora kod fujitsu klima u rezimu grejanja auto ili neka od ponudjenih brzina ventilatora?

jozza kome da ja saljem mejl,kupio sam je u tehnomaniji?
ako ti nije tesko kopiraj mi adrese i ovaj drugi mejl sto si poslao uvozniku pa da im i ja dosolim malo...moze na PP

molim te nađi mi Fujicu inverter za 45.000 dinara.

Pogledaj malo bolje specifikacije. Midea 12 je Fujitsu 9. Mission 18 je u 10% sa snagom kao moj Fujitsu 12LT. Ne vidim razlog kupovine Midea 12 klime pored japanca za iste pare.

Послато са HTC One M9 уз помоћ Тапатока

Ja govorim generalno...u svakom slučaju mislim da nema potrebe za pljuvanjem Kineza ako neko pita za savet.Na žalost to nam je najdostupnije zato ljudi i pitaju...

Generalno, to su oznake za kapacitet hlađenja.

Naravno da treba pljuvat ono sto je lose.
Ako je joza bacio tolike pare na smece,i pogresio toliko,treba sto vise pljuvat da se pomogne buducim kupcima da ne naprave istu gresku.

Ili mislis da ljude treba lagat pa vodit u istom pravcu kao joza.

Zapeo @anon ko mutav na telefon :D

Sto ne kazes ljudima da im predlazes Fujitsu 09LLCA klimu koja ima bag i koja je proizvedena 2012g cucala u nekim magacinima i sad uvaljuju ljudima za 45k ..

Samo znam da wind i tripio nisu ista osoba

Danima pisati da sam ja neko drugi je trolovanje teme.
Covek objasnio da nije istina to sto pises.

Pisi nesto korisno za temu.
Pusti mene.
Trazi nacin kako da se pomogne jozi da se spasi od kineza.
Upozori ljude na mideu da se ne zezne jos neko.
Bacas akcenat na ne bitne stvari.
Ja nisam uopste bitan u temi.

Poslednja izmena:
Ako citas postove mogao si videti da Mission 18 necu nikom predlagati a za 12-ku cemo jos malo da sacekamo , dobro modulira i samo jos da vidimo kako greje i to ce presuditi.

Nema tu akcenta , predlozio si ljudima klimu sa bagom , dje ce ti dusa :)

Mozda i nemaju bag sve, videcemo uskoro kad zazimi ;)

Danas prao LGC spoljnu jedinicu:

Sutra cu drugu.

Mozda nemaju ali je lutrija .. I nije ni to problem jer se moze resiti u garantnom roku ako se zna i otkrije se problem na vreme , poenta je da pljuje Mideu a predlaze bagovit model ali je bitno da je cena ispod 50k .

Jao ne staj mi na muku. Bas sam danas hteo da ih stavim, i stavim ja al ne moze da se zasrafi jer vidis ovu poprecnu sipku na kojoj stoji klima? To je dodato jer je ovo nosac bio za 18-ticu Mideu on/off koju sam zamenio za manje od godinu dana (platio 350e, prodao za 250e, hebeni kinez). Cev je deblja od nosaca pa ne moze da se zasrafi, ***. Ce prezimimo ovako pa cu posle grejne sezone da je skidam, da uradim stiropor koji nema iza nje (nista me ne pitaj) i da srafim nove vece nosace direktno na fasadu, tako se manje cuje klima.

Ma lagano samo, to mi prvo upalo ...nije po propisu :d

Hrabro ti to nexteen preporucujes i preuzimas na sebe, imas jednu klimu a za ostale verujes specifikacijama i sta napisu korisnici

Sent from my iPhone using Tapatalk

Da bre next, sta tu pises, ja imam 5 komada, mene da slusate :p

djalf

Moram malo :)

zdjilas

Pa sta ti kaze logika , imas specifikacije i iskustva korisnika i ako tome ne verujes kome ces . Za mene su iskustva korisnika najbitnija i iz tog razloga sam ljudima i preporucivao Mideu , manje vise zbog @sasamanas vec zbog @drvac koji je to isto potvrdio a on nije korisnik od juce i na to sve ima LU kod kuce . Ko je mogao ocekivati da 18-ka tako lose modulira a greje ko blesava , a eto 12-ka ipak radi kako treba i sta tu nije jasno . Sacekacemo da prodje zima pa cemo biti pametniji , i ja kao i vecina ovde sam za japanca , ali neki ljudi prosto nece ili pak ne zele da daju pare za njih i sta onda , da predlozim Vivax . Kako god , meni je savest mirna , svima koji su od mene i dobili preporuku za Mideu ja sam napomenuo da znaju da tu ne ocekuju neki kvalitet ali ljudi je hoce *** . Ja znam da vi to gledate na nacin , pa ako daje 48k nek doda jos 100e i uzme 12LLCC ali ljudi jedva nakupe i tih 48k i ko sam ja da izmisljam toplu vodu , nadam se da kontas . Prosto shvatam da ljudi nemaju para i to je to ..

Zavrsi se i moja 12LU. Evo malo slika ugradnje, uz izvinjenje sto slike ne znam da stavim u offtopic, spoiler ili kako se vec zove opciju.

Svaki kabl posebno izolovan i svi obmotani do kraja izolirkom, mislim da je potrosio 3 izolirke :)
Oko 6.5m je instalacija, strujni kabl je stavljen licnasti, tih 6.5m instalacije i jos oko 7m zato sto je uticnica sa desne strane klime, ali da se ne bi video, provucen je skroz levo kroz "kanalice", pa po podu nazad skroz desno.
Stavljeni, ja mislim Elin antivibracioni nosaci(rekao je da su ti najkvalitetniji, pa ih je jurio danas 2 sata po gradu), ako sam dobro zapamtio. Fora je valjda sto imaju metalne ploce u samoj gumi, a spolja klima leze na gumu.

Stavljene prevelike kanalice, jer smo nasli samo 6x6, ali se zahvaljujuci tome, nigde ne vidi ni trag bilo kakve cevi.

Cevi su varene, tako da nema sanse da dodje do curenja.

Vakumiranje radjeno 45 minuta.

Najvise mi se svidelo sto nisam imao potrebe ni da usisam posle montaze, 99% je zavrsilo u kesama :)

Vecina instalacije je namerno unutra stavljeno, tako da je napolju svega mozda metar instalacije.

7c743b860aea0323b1ace6d937ce223e.jpg
6fef1681a2eb47cf1b9cb225c707f745.jpg
79f1059bc14426fdbe46e40acb03499c.jpg
d2194ab6497be3729c701af0f19d0ed9.jpg
6e103524fdf68f642ff61829236c8a18.jpg
1bc76cd7c6a91c619a9708efccf1e44b.jpg
141e241dcde129968a22f49104ac02bc.jpg
903bf2282e0e02cbf79ce82ab4f5073b.jpg

Sent from the 7th edge of the 3rd World.

Poslednja izmena:
Evo me opet kod mojih. Klime već par dana rade u kontinuitetu, spoljašnja temp 12℃, zadana temp 20℃, zatečena temp u prostoriji 22.5℃. Klime se baš retko pale, i kratko rade, a dugo su u pauzi. Minimum na ovih 12℃ spolja i 22.5℃ unutra je 820W, inače u paljenje ide na 1000+ W. Videćemo ujutru da li ide niže. Što se tiče "hladnog tuša", pratio sam kako duva nakon gašenja kompresora. Prvih 30s duva nesmanjenim intenzitetom, pa smanji brzinu duvanja za jedan korak, pa duva 15s, pa podigne krilca i duva još 20s. Tek onda obori vent na min.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno