Šta je novo?

Klima uredjaji - diskusija, pitanja - procitati prvi post!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Probaj da staviš daljinski sa sve onim čikicom (follow me) malo sa strane, van pravca duvanja na oko 1-1.5m visine, na neki naslon fotelje, troseda, kauča, itd. Pa vidi kako radi.

Послато са HTC One M9 уз помоћ Тапатока

sad sam nesto probao to sa funkcijom follow me,pokazivao je na daljincu da je izmerio 24 stepena,ja mu zadao 25 da vidim sta ce se desavati,klima je postepeno pojacavala povlacenje struje i dosla do 1.6kw (sto do sada nikada nije isla preko 1,3-1,4kw) i pocela je primetno da uduvava topliji vazduh nego na obicnom modu grejanja...ono sto mi je cudno,kada je postigla tih 25 da pokaze na daljincu nije odreagovala nikako,samo je smanjila potrosnju na 900w,ja cekao i cekao a ona i dalje duva topao vazduh,doduse ne tako vreo ali i dalje duuuva i duvaaaaa....nisam vise mogao da cekam pa sam je iskljucio...
ono sto se bitno razlikuje od obicnog moda grejanja je da ni jedanputa nije prekidala rad i radila ono "hladno" duvanje

sad sam nesto probao to sa funkcijom follow me,pokazivao je na daljincu da je izmerio 24 stepena,ja mu zadao 25 da vidim sta ce se desavati,klima je postepeno pojacavala povlacenje struje i dosla do 1.6kw (sto do sada nikada nije isla preko 1,3-1,4kw) i pocela je primetno da uduvava topliji vazduh nego na obicnom modu grejanja...ono sto mi je cudno,kada je postigla tih 25 da pokaze na daljincu nije odreagovala nikako,samo je smanjila potrosnju na 900w,ja cekao i cekao a ona i dalje duva topao vazduh,doduse ne tako vreo ali i dalje duuuva i duvaaaaa....nisam vise mogao da cekam pa sam je iskljucio...
ono sto se bitno razlikuje od obicnog moda grejanja je da ni jedanputa nije prekidala rad i radila ono "hladno" duvanje
Nastavila na 900W... Isto kao i kod mene. A kad sam smanjio na daljincu niže od postignute ugasila kompresor u toku od odmah. Izgleda da ova "krmača" neće ispod 900W, što je baaaš loše za cirke pola grejne sezone. Cenim da se drugu polovinu neće ni gasiti. Ćimo, kakvu ono beše imaš izolaciju?

ja kad sam smanjio temperaturu na daljincu nije ugasila kompresor nego je spustila na tih 900w,mozda sam je trebao ostaviti malo duze da vidim sta ce se desiti.....a vidis da moze manje od tih 900w ali onda moras da istrpis to hladno duvanje :)
sto se tice izolacije treba da je ok,stolarija pvc,spusteni plafoni sa gipsom a iznad tavanica(sa trskom) a zidovi debeli 70cm sa 5 cm stiropora...imam samo jedan zid od hodnika koji je ozidan na ciglu ali i on ima 5cm stiropora

Ja mislim da bi vi sa Midea Mission trebali imati malo strpljenja i da je pustite da ona radi i pokaze kako se tacno ponasa a ne da smanjujete temp na daljincu pa konstatujete da ona odmah gasi kompresor sa 900w , ili pak da je gasite jer nemate vremena da sacekati i vidite dokle ce modulirati i da li ce ici ispod tih 900w . Ako cemo tako da gledamo pa i ja kad postavim moj Fujitsu na 24 i kad spustim na 23c on se takodje momentalno gasi bez obzira koliko je W tad vukla . Mislim da bi bilo najbolje da je upalite i ostavite da radi bez ikakvih cackanja , da vidimo kako ce se ponasati , sto kad ugreje jednom prostor i samo odrzava zadatu ili pak sad dok jos nije ugrejela prostor . Problem kod @jozza je jer mu klima nije u kuci pa ne moze to lepo i polako propratiti ali eto @cimo je tu pa bi on mogao da ima malo vise strpljenja . Prosto ne mogu da verujem da ne ide ispod 900w na grejanju i da joj je to minimum . Eto i sa drugim meracem se pokazalo da nisu bas skokovi kako se mislilo , ipak radi malo kulturnije od toga , a ko zna mozda bi i ova modulacija bolje funkcionisala kad je ne bi dirali vec namestili jednu temp i pustili da ona malo radi i pokaze pravo lice . Ako je tako i ne moze ispod 900w onda je to stvarno lose , ako pak pokaze da moze onda je po meni jedini problem to hladno duvanje koje ume da iritira .

Meni je jednostavno neverovatno da ne moze ispod 900W. Sto kaze Nexteen, ostavite je da radi sve vreme kako zna i ume i posmatrajte.
Najnize sto sam video na Nocriji kod mene je 300W, obicno mi drzi oko 360W za odrzavanje. Upalim samo uvece na par sat kada mi je hladnjikavo pa su zidovi hladni, ne dam im vremena da se ugreju pa klima da spusti potrosnju nize. Mozda je to slucaj i kod vas.

330w je izgleda "omiljeno" kod llc9,grejem citavu kucu i stavljena je na 25,nekad ode na 280-290 i vrati na 330,leca ide na 250w ali nju sad ne palim jer mi llc u boljoj poziciji sto se tice grejanja citave kuce,ja moju ne cujem da radi dok bratova gree spoljna tandrce i to onako lepo bas.

Sent from my PRA-AL00 using Tapatalk

Midea Mission 12, novo iskustvo. Na ovu spoljnu temperaturu najbolja modulacija, potrosnja, grejanje a sa mojom kvadraturom, grejem ceo stan za sada, je 24 stepena zadata temperatura, druga brzina od tri. Posto nisam kuci veci deo dana ne ukljucujem je za sada stalno. Posle desetak sati od zadnjeg ukljucivanja, zadata temperatura 24, temperatura u sobi 21.5, pocinje sa radom, podize polako do jedno 900-950w, posle minut dva spusta na 800-850w, za desetak minuta na 550-600w, za pola sata na 270-300w i modulira tu negde dok u sobi ne bude oko 23 stepena, treba joj jedno sat vremena i onda pocinje polako da se gasi pali. Intervali paljenja i gasenja posle toga su znatno kraci.
Spoljasnja jedinica se jedva cuje, moram da otvorim prozor terase da bih je cuo. Vibracije nemam. Inace klima odlicno greje i veoma sam zadovoljan sa ulozenim - dobijenim.

Eto videces i sam , Fujitsu je mama za grejanje :)

A sto se tice Midea Mission 8-ke , javio se @jozza na drugom forumu i rekao da ipak ima nade , uhvatio je drugu klimu na 626w , znaci ici ce ona i nize tj kako sam i ocekivao jer je prosto nemoguce da nece ispod 900w ..

Ako ne bude ispod 626W ni to nije dobro. Al' videćemo. Muka će biti za spavaću sobu, samo 25kvm a ako ne bude grejala malom snagom ima da radi kao on-off i ugođaj će biti nikakav. Da sam bar tu stavio 12LM

Ja mislim da ce to biti ok cim bude hladnije. Koliko je njoj po specifikaciji najmanja modulacija? Ipak je to krmaca i ona kad radi treba da greje dobro, mala modulacija joj nije jaca strana sigurno.

@Romeo Crennel
Da li ti imas 09 LLCA? Posto ja moje nisam jos ukljucivao jer nemam potrebe pored ove dve LGC, i one se pale i gase posto je napolju toplo.

A bre @jozza nema da ne moze ispod 626w , mora makar na 600w da spadne :D

Pa i to je mnogo. Nije baš ugodno kad duva baš vruć vazduh. Bar ne sad u prelaznom periodu.

Klimu koja ne moze da modulira ispod 900w iz uticnice,tesko je uopste nazvat inverterom.
Zao mi je sto su jozu potrefile takve klime.
To je strasno.

Ako ces inverter razmisli Midea Mission 18 , kosta oko 70k a nemas bolju po specifikacijama za te pare .
Midea Mission MSMBCU-18HRFN1-QRD0GW(B) / MOB2- oko 70.000 din

Pdesignh kW 4.37
SCOP 4,20
Klasa A+
Sezonska potrosnja 1456 kwh
Modulacija ( 0.9 - 6.3 ) kw
na -7c daje 3.86kw sa COP 2,95
na -20c daje 2.95kw sa COP 2.16
na +7 daje 5.76 kw sa COP 3.65

Koliko vidim preporuka za tu klimu je bilo na ovoj temi :)

I sta kaze eurovent i specifikacije,super modulacija 0,9 - 6,3 kw :)

Mozda ljudi skontaju da nije dovoljno procitat specifikacije i eurovent da bi zakljucio koja klima je dobra.

Sad bi se trebalo izvinut svim ljudima kojima se predlagalo da kupe takvu klimu .

@Romeo Crennel
Da li ti imas 09 LLCA? Posto ja moje nisam jos ukljucivao jer nemam potrebe pored ove dve LGC, i one se pale i gase posto je napolju toplo.[/QUOTE]

Da da imam 09 LLCA General,menjao sam vec plocu u unutrasnjoj.

Da da imam 09 LLCA General,menjao sam vec plocu u unutrasnjoj.
Koju si beše imao pre te Fujitsu? Gree?

A kazi mi, da li ti se desavao bag na njoj vec na hladjenju i da li si koristio Auto ili fix brzinu? Kako ti se cini grejanje?
Kako si bese resio zamenu ploce?

Poslednja izmena:
Nisam imao nikakav bag,sve je radilo super,skoro uvek mi je na medium brzini osim kad je upalim pa hocu brzo da ugrejem ili ohladim onda je na high,za sada sam zadovoljan,videcemo kako ce biti kad zazimi.

Eto , ne bi @anon aka vetrojebac bio ziv kad bi propustio sansu da opljuje Mideu pa makar mu to biola poslednja , a da bar cita i prati sta se pise video bi da je klima isla ispod 900w ..

Sa Gree Change nisi bio zadovoljan?
Jok,pisao sam ja ovde i na elite prosle godine sve vezano za tu klimu,ima je i dalje brat i uzas,spoljna se dere kao magarac,greje onako,termostat u njoj lose radi pa moras stalno pojacavati na vise temp da bi bilo normalno,i feel(kao follow me kod midee) funkcija radi ali stalno mora daljinski da gleda u klimu a kod mene je to malo komplikovano za namestiti,ima tu jos dosta mana,grejao sam se sa njom tri sszone i dosta,sad imam ove dve za negde 2x15.5 kvadrata pa cemp videti.

Sent from my PRA-AL00 using Tapatalk

Klimu koja ne moze da modulira ispod 900w iz uticnice,tesko je uopste nazvat inverterom.
Zao mi je sto su jozu potrefile takve klime.
To je strasno.

Koliko vidim preporuka za tu klimu je bilo na ovoj temi :)

I sta kaze eurovent i specifikacije,super modulacija 0,9 - 6,3 kw :)

Mozda ljudi skontaju da nije dovoljno procitat specifikacije i eurovent da bi zakljucio koja klima je dobra.

Sad bi se trebalo izvinut svim ljudima kojima se predlagalo da kupe takvu klimu .
Nigde nisam video kako si ti pomogao ovoj temi na bilo koji nacin? Uglavnom provociras i prozivas ljude da reklamiraju Fujitsu a sada ti i Midea smeta.
Jeste da 900W iz uticnice lose ali sigurno to mora nize da ide. Kad se pricalo u temi koliko su japanci bolji onda su se pojavljivali ljudi da prozivaju kako se Fujitsu reklamira ovde i kako je midea podjednako dobra. Sada kad se povela prica oko modulacije onda se prozivaju ljudi jer su preporucili mideu.
Sto se tice modulacije... Siguran sam da moze to i ispod 600W lagano ali jos uvek nije dovoljno niska temperatura. Pitanje je u kom vremenskom intervalu midea meri temp, koliko to osetljivo radi... Sigurno je da nije u nivou japanca ali mislim da znam sta je problem. Kapiram da midea to malo redje meri i radi na tipa 900W sledeci put dok izmeri temp ona je vec nabila temp u prostoriji i kad izmeri i zakljuci da je dostignuta zeljena temp ona ugasi kompresor skroz.
Ja verujem da je potrebno jos malo da zahladni pa ce to da bude mnogo bolje. Spominjali ste da klima komunicira s daljinskim na svakih 3 minuta. Ako na svakih 3 minuta radi kalkulaciju eto problema.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Eto , ne bi @anon aka vetrojebac bio ziv kad bi propustio sansu da opljuje Mideu pa makar mu to biola poslednja , a da bar cita i prati sta se pise video bi da je klima isla ispod 900w ..
Sa "follow me" opcijom. Ali bez nje se gasi nekad sa 900W a nekad i sa 1000W, bez da je i postigla zadatu temp! Znači dok ne postigne zadatu temp gasi se dva-tri puta! I kad ugasi kompresor, nastavi da duva istom jačinom dok ne ohladi izmenjivač, pa podigne krilca duvajući i dalje kao fan, pa tek onda smanji jačinu duvanja. Ćimo je mislio da ide u defrost, al' ona od u stand by. Znači dok ne postigne zadatu temp (a merim elektronskim termostatom Computherm od Pelet gorionika na drugom kraju sobe. Realno, ova Midea Mission je sr@nje. Nekome ko ne zna kako klima treba da radi u grejanju može sve ovo da deluje OK, ali ovo je polu-proizvod koji ne ispunjava specifikacije pod kojima se prodaje i reklamira.

Poslednja izmena:
A sto ne reklamirate klime svi redom? Ako pise kako treba da radi a ne radi tako onda je za reklamaciju.

Ja se opet nadam da kad zahladni bude bolje, ali sam se razocarao skroz sad, pogotovo sto sam zamalo i ja uzeo 12 Mission, ali sam se ipak odlucio za LLCA. Sta mislite MOB02 i MOB03, tu ima razlike?

Nigde nisam video kako si ti pomogao ovoj temi na bilo koji nacin? Uglavnom provociras i prozivas ljude da reklamiraju Fujitsu a sada ti i Midea smeta.
Jeste da 900W iz uticnice lose ali sigurno to mora nize da ide. Kad se pricalo u temi koliko su japanci bolji onda su se pojavljivali ljudi da prozivaju kako se Fujitsu reklamira ovde i kako je midea podjednako dobra. Sada kad se povela prica oko modulacije onda se prozivaju ljudi jer su preporucili mideu.
Sto se tice modulacije... Siguran sam da moze to i ispod 600W lagano ali jos uvek nije dovoljno niska temperatura. Pitanje je u kom vremenskom intervalu midea meri temp, koliko to osetljivo radi... Sigurno je da nije u nivou japanca ali mislim da znam sta je problem. Kapiram da midea to malo redje meri i radi na tipa 900W sledeci put dok izmeri temp ona je vec nabila temp u prostoriji i kad izmeri i zakljuci da je dostignuta zeljena temp ona ugasi kompresor skroz.
Ja verujem da je potrebno jos malo da zahladni pa ce to da bude mnogo bolje. Spominjali ste da klima komunicira s daljinskim na svakih 3 minuta. Ako na svakih 3 minuta radi kalkulaciju eto problema.

Midea Mission 18 kalkuliše na tri minuta kad se uključi "follow me" opcija da daljinski bude termostat. I tada radi potpuno drugačije nego kad je termostat u unutrašnjoj, i ne gasi se par puta dok još nije postigla zadatu temp, već greje do zadate. Ali kad postigne, nema da ode na 250-300-400W, koliko god je potrebno sa se održava temp, već CAK ugasi kompresor. Pa duva dok ne ohladi izmenjivač, pa pri tom duvanju diže krilca pa tek nakon par sekundi smanji jačinu duvanja. A to duvanje se oseti kao hladno duvanje. Ne znam na šta će ličiti to duvanje zimi, al' već sad me nervira. I onda nakon par minuta opet kreće da greje brzo se penjući do 1.200W, pa smanji na 1100-1000-900W, pa opet u gašenje. Ona druga je nakon rada na 626W otišla na 757W i tu stajala neko vreme. Nisam imao vremena da buljim u merač, ali nakon par minuta se ugasio i njoj kompresor. Pa kud ni ona nije otišla na 300W??? Gledao sam prosek one prve za onaj jedan dan i bio je nešto manje od 400W po satu. Fabrički minimum je mislim 220W. A ona se palila i glasila ko zna koliko puta. Sve u svemu ovu logiku kao da su mentalno zaostale osobe pravile. Ili neko ko nema pojma šta radi.

Jedno pitanjce za iskusnije da li je bolje da klima duva ka zemlji kada greje ili na gore iiili da vrti gore dole :) ?

Ja se opet nadam da kad zahladni bude bolje, ali sam se razocarao skroz sad, pogotovo sto sam zamalo i ja uzeo 12 Mission, ali sam se ipak odlucio za LLCA. Sta mislite MOB02 i MOB03, tu ima razlike?
Sigurno da ima razlike, jer ko god ima Mission 12 radi mu u minimumu na 300W, što je OK.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno