MareBGD
Ne može ti se nista specijalno reći jer ne znamo m2 svake prostorije , tačne pozicije klima u odnosu na vrata . Poenta cele priče je ta da KW troši prostor i tvoje potrebe a ne klima , što znaci da razlika izmedju paljenja jedne ili više klima ne bi trebalo da pravi drastičnu razliku u potrošnji . Tačnije manje bi ti trošile klime kad bi ti sad upalio dve klime u dnevnoj i odatle hladio ceo stan , i to samo iz razloga što će klime u toj prostoriji brže dostići zadatu , često će se paliti i gasiti ali će ti i temp u ostalim prostorijama biti više tj ugođaj lošiji . Zato nam moraš dati m2 , skicu stana sa pozicijama unutrašnjih jedinica , pa tek onda bi mogao dobiti neko mišljenje tj šta bi mi uradili ..
Takodje. U dva stana prozor u kupatilu. Dete + zena voli da se suri ko prase. Sauna takoreci. Ni tacka vlage bukvalno. U ovom drugom stanu sam ves masinu eliminisao iz kupatila (u kuhinji je pod pultom) sto mi je dodatno smanjilo vlagu i problem rdjanja karoserije.Nemam takvih problema iako zena zbog dece napravi saunu u kupatilu, nakon kupanja prozor na kip i sva para izadje i dovede se u normalno stanje.
Ok ko nema prozor u kupatilu pa to odraditi kako jozza kaze.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Onako na prvu a sto meni bide oci je da Midea ima 6.5db glasniju spoljnu jedinicu , to deluje malo ali u praksi to uopste nije malo . Keva mi je uzela Mideu sa F6 panelom , iskreno da ti kazem ne svidja mi se buka spoljne koja je 56db , ne svidja mi se sto kad god pali i gasi kompresor unutrasnja napravi neki klik , poprilino se lepo cuje , ne smeta mi puno ali je to detalj koji se meni ne svidja . Iskreno , nekako mislim da bi pre uzeo Boru ali za nju ne znam kakva je u praksi jer je nisam sreo , po specifikacjama je nesto finije podesena , malo slabija ali tisa . Ovaj model Midea ima lep dizajn , Dule kaze da je i plastika kvalitetnija po njemu , i Midea mu deluje osetno ozbiljnije uradjena , ali eto , ako se kod keve onako cuje 56db , kako je sa ovih 58.5db ne znam ..
I sta sve moze da kontrolises?Da se pohvalim, obezbedio sam sebi WIFI kontrolu za Nocriu
Posto klima nema mogucnost za WIFI module a zelim da mogu da kontrolisem klimu s neke udaljne lokacije morao sam da potrazim neko resenje u vidu IR univerzalnog kontrolera. Odlucio sam se za ovaj:
https://www.aliexpress.com/item/Ori...32812971516.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.SZ3Jhv
Nije bilo bas lako za odliku ali xiaomi je ozbiljna firma na polju takvih uredjaja mada im je podrska za engleski ocajna. Uglavnom, snasao sam se nekako s Kineskim gledajuci ikonice ali od mogucih 18 varijanti za Fujitsu klime ne radi mi nijedan. E sad, ono sto sam uspeo je ono sto mi ustvari jedino i treba, da programiram dugmice. Napravio sam za sada 2 test profila i sljaka kao sat, mogu da kontrolisem klimu s drugog kraja sveta
Pogledajte prilog 235463
Moja midea ima to.Gree ima jednu korisnu stavku a to je Xfan. Posle gasenja, vent duva jos 10 min na minimumu da isusi sace. Ne znam da li to ima Midea ali je prilicno korisno.
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari