Šta je novo?

Klima uredjaji - diskusija, pitanja - procitati prvi post!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
18-ka je Mob02 a 12-ka je Mob03 kod mene

Послато са D6503 уз помоћ Тапатока

Kolika je garancija na te midea 18-ke ?

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

next ne mogu da ti pošaljem PP izgleda ti je pun inbox

@jevta,garancija je 2 godine sa tim ako radis redovne servise jednom godisnje produzuje se na 5 godina

A *** kad dobijem PM svako malo :D
Sad cu da ga obrisem ..

Garancija na sve klime sem Daikina , mislim , je 2g , sve preko toga ako i dobijes to je uz jednogodisnji servis , neki cak traze i dvogodisnji , i moze se produziti do 5g ..

Poslednja izmena:
Ovde pise na garantnom listu
8e94018347cc9600d6fc04bd325e7708.jpg

Ja sam uzeo nosace od 65 cm ,i direktno na zid,preko ce ici fasada 10cm i znam par ljudi koji su tako radili i nikakav problem,instalaciju ostavljam van fasade .Ako radite na fasadu onda se podmetne letva pa kroz nju sraf.
Ja sam stavio nosače ispod fasade a dužina nosača su 58 cm a debljina stiropora je 12 cm.
Klima vanjska je veličine 630x900x300 mm težine 42 kg a između zida i vanjske jedinice ima oko 12 cm.

Tako da tih 65 cm nije bilo potrebe osim ako stavljaš klimu od 7-8 kW.

@ćimo, meni ova tvoja Midea bas lepo izgleda. Ovako na fotografijama ni po cemu ne zaostaje za nekima koje se u smislu izrade bolje kotiraju.

Ja sam imao Mideu 12-tka On/Off 8 godina radila bez greške nikad servisi nisu rađeni jedino sam čistio unutarnje filtere i nikad unutarnja nije servisirana (prana).

Mnogi kao zaziru što je Kinez ali to je odlična klima i dobro će raditi doduše kod mene je tek nešto ispod nule ali je grijala i hladila jeste da je bila bučnija.
Evo par slika nakon 8 godina korištenja, i prodao sam ju ispravnu pa uzeo nakon nje Hitachi.

Oni ih deklarisu kao 65cm a ustvari ima manje oko 62 cm pravih isto kao tvoj verovatno 60 deklarisu a ima manje.Ja jos nisam odlucio mozda cu 10 mozda 15 cm fasadu tako da 5cm viska ne moze da skodi

Ovako izgleda situacija kod mene:

U pitanju je kuća 65-70m².
Uradjena PVC stolarija i izolacija 5cm, stiropor.

Klima mi treba za hladjenje.

1. Midea MS12F-12HRN1 QC2 (F6)
2. Midea MSMAB -12HRN1 QC2 (MA2)
3. Midea MSMAB -12HRN1 QC2 (MA1)
4. Gree Bora ili Bora Premijum

Kod Gree se, koliko sam shvatio, radi o identicnim klimama, samo je razlika u izgledu?

U servisu mi rekoše da Midea MA1 i MA2 su novi modeli, tj naslednici F6?

Znam da u hodniku nije idealno mesto za klimu, ali ne vidim bolje rešenje.
Nadam se da će moći da uduva vazduh u prostorije.

Što se tiče spoljašnje jedinice.
Prvo sam razmišljao da je postavim na terasu, bukvalno bi bila iza zida gde se nalazi unutrašnja jedinica.
Međutim, na tom mestu bi spoljna jedinica bila izložena skoro ceo dan direktnom suncu. Ne znam koliko bi to stvarno imalo uticaj na efikasnost klime...
Druga opcija je da je stavim na desni zid od terase, skroz nisko...ili na temelj ( ne znam da ne bude mnogo nisko zbog prljavštine) ili da je stavim na zid ( fasadu)iznad temelja.

Svi saveti dobrodosli.

Hvala.

2a1ac9d0172425d29bd1138f6bb83a69.jpg

Gesendet von meinem Nexus 5X mit Tapatalk

@ccoskicc podrzavam te u nameri da uzmes fujitsu i ako sam ja uzeo dve midee mision....generalno vecina hvali da sa njima nema greske a meni je malo bilo zeznuto oko finansiranja dve inverter klime pa je ipak slovo palo na mideu...ono sto ovaj model sigurno ima je vidno kvalitetnija plastika,moderan daljinski,dobro hladjenje a ono sto mi je najbitnije to tek predstoji to je grejanje...ako se tu pokaze kako valja i kad dobijemo na kraju zime priznanje od nexta :) da se ipak nismo zeznuli sa izborom onda mozemo reci da smo napravili pun pogodak...
eto i taj serviser Dule sa kojim su svi zadovoljni od midee preporucuje ovaj model to valjda nesto znaci ;)

Ja sam imao Mideu 12-tka On/Off 8 godina radila bez greške nikad servisi nisu rađeni jedino sam čistio unutarnje filtere i nikad unutarnja nije servisirana (prana).

Mnogi kao zaziru što je Kinez ali to je odlična klima i dobro će raditi doduše kod mene je tek nešto ispod nule ali je grijala i hladila jeste da je bila bučnija.
Evo par slika nakon 8 godina korištenja, i prodao sam ju ispravnu pa uzeo nakon nje Hitachi.

Koliko sam ovih dana uspela da saznam, a dosta sam istrazivala, vecina ih se proizvode u Kini. Cak i "Japanci", koje toliko cesto pominjemo. Stoga, verujem da su i sopstveni brend u stanju da naprave kvalitetnim.
A kad smo vec kod Kineza i predrasuda navescu sopstveni primer. Racunari su mi vec dve decenije osnovno sredstvo za rad. Uglavnom su to bile jake desktop konfiguracije i u to vreme provereni proizvodjaci. Pojavi se potreba da kupim laptop i ja zapenim za HP, iako sam za iste pare mogla da kupim mocniju MSI konfiguraciju, ali je meni to tad bilo onako bez veze, gde MSI - ko su sad pa oni, to mi je ispod casti?! I ja kupim HP. Jevtina i nekvalitetna izrada, nikad nije radio kako treba. Posle kupim Lenovo, bogami u to vreme oko 70k. Dobar procesor, ali opet pre isteka garantnog roka izgulili se tasteri, odvojila se plastika, pa ne smem da ga zatvaram... Za sve to vreme, moj kolega sa svojim MSI nema nikakvih problema, radi perfektno, a u medjuvremenu je dematnovao nas snobove i probio se na listi opreme koja ti za pristojan novac daje kvalitet. Mislim da ce tako biti i sa Mideom. U starom stanu smo imali obicnu Mideu, nista preterano placenu u to vreme, neka srednja varijanta, a onda vec 13 god savrseno radi.

Poslednja izmena:
Nije stvar toga gde se pravi vec kontrole koja se radi , japanska klima se mozda pravi ili sklapa tamo , ali je kontrola japanska , nece sigurno dozvoliti da upropaste svoj renome . Pa i u Kini nije sve istog kvaliteta , i tamo imas od sklj robe do kvaltetnijih stvari , pa i Midea iako je kinez ipak ima neki renome i trude se da se umesaju medju japance ali jos uvek to ne mogu a i pitanje je da li ce ikad moci , *** ovi su totalni fanatici . Sto se tice MSI , pa gde nisi cula za njega , jedan od najpoznatijih brendova , prave maticne ploce za racunare i to extra kvaliteta , ko zna sta jos . A pretpostavljam da si cula za ASUS , GIGABYTE , pa morala si cuti i za njih .. A sto se tice klima , pa moje misljenje jeste da Midea trazi mesto pod suncem sto se tice invertera , i da se vidi pomak u kvalitetu , vidi se , tako kaze i Dule , bar ono sto je on video i pod ruku osetio , samo sto je njegovo misljenje da to i dalje ne moze da se meri sa Fujitsu no eto , ko nema para ovo izgleda kao nesto sto mozda moze biti dobra kupovina . Problem kod Midea je sto nema konstantan kvalitet i nije svaka klima dobra , a o dugotrajnosti se jos nista nezna . Nemojte porediti fix klime i invertere , fix klime vam rade 2 meseca godisnje i to sa koje kakvim gasenjima itd , a i samo hladjenje nije neki preteran izazov za klimu . Nije isto spustiti temp sa 40 na 25 , ili pak grejati sa -15c na 23c . Da napomenem da klima sa kojom se grejete mora da radi 6 meseci bez gasenja , e to , kao i ono da li ona i sta moze isporuciti na kojim minusima cini klimu za preporuku . Ovo je jedan od razloga zasto ljudi koji se greju sa klimama uglavnom imaju japance , nece da se kockaju sa parama , znaju da je to provereno dobro i da to 100% radi posao , pa zasto onda za nesto malo manje para rizikovati . Isto tako vazi i za nas koji preporucujemo klime , kad vec stavljas svoj obraz onda ides na provereno , zamisli da preporucis nekome nesto neprovereno a to bogami dobro kosta , pa ga zjbs jer eto , moglo je da bude a nije . No eto , ja volim sto se pojavila Midea sa Mission modelom da vidimo sta ce vreme reci i kako ce se kroz nekoliko godina eksploatacije pokazati . Ako se ona kroz nekoliko godina pokaze kao dobra , pa na to sve uspe da izbaci opet neki tako dobar model sa lepim specifikacijama , pa super , sto da ne . Eto to je neko moje misljenje, sad , da li sam u pravu ili ne , bem li ga :p

RanGo

Ja bih pre tu unutrasnju jedinicu stavio u dnevnu sobu ali tako da bude usmerena ka vratima od hodnika i da duva ka tim sobama , nekako sumnjam da ce ta pozicija u hodniku biti dobra . Klima ce brzo rashladiti tih 8m2 i stace sa radom a onda od hladjenja nista . Od klima ja bih pre uzeo Mideu u tvom slucaju , iako je mozda bucnija spoljna jedinica , jaca je od Gree na hladjenju a ti imas tu 60m2 , a Dule je nedavno ugradjivao Midea MSMAB -12HRN1 QC2 (MA2) , ako se ne varam , rece da se njemu svidja , lepo izgleda i vidi se mnogo bolji kvalitet izrade u odnosu na Gree Bora , i nju je nedavno ugradjivao . Meni se kod njih ne svidja bucnija spoljna ali on kaze da lepo radi , sad bem li ga , nisam je video uzivo da bih znao sta je istina , mogu ti preneti njegovo iskustvo .

Naravno da sam cula za MSI, kao i mnoge druge bredove i o tome bismo mogli diskutovati, ali ne u okviru ove teme. ;) Govorim o periodu od dosta godina unazad, kad se MSI tek porobijao na trzistu (bar kod nas). Kao sto se sad opredelis za nekog od poznatih proizvodjaca klima pa je nekome favorit Daikin, nekome Fujitsu itd), tako je nasa oprema u to vreme vecinom bila HP. Naravno, bilo je tu svacega, posto smo imali digitalnu stampariju, ali smo se kleli u HP. On je uvek bio jaci sa cenama, ali smo verovali u njega, zeleli kvalitet itd.
Nisam tvrdila da su Midea inverteri u rangu najkvalitetnijih, samo smatram da ih ne treba potcenjivati, da ce sigurno raditi na tome i pristojno se pribliziti ostalima. A nastavice I da proizvode jevtinije modele, bar dok je nas sirotinje. ;)

Hvala.

Za Mideu MA2 nema mnogo info jer se izgleda ne ugradjuje cesto.
Znam da si Gree Boru isto preporucivao kao i F6, ali kod mene je zbog situacije mozda bolje F6 jer malo jace duva po specifikaciji.

Sta mislis za spoljnu jedinicu? Da li joj mnogo smeta ako je izložena skoro ceo dan direktnom suncu ili je ipak konstruisana tako, da joj to ne utiče na performanse.

Sta mislis za spoljašnju jedinicu. Jel joj smeta mnogo ako je izložena direktnom suncu ili nema toliki uticaj na efikasnost?

Unutrasnju jedinicu sam stavio u hodnik
Jer roditelji spavaju u sobi koja se nalazi do kupatila. Zapravo, najvažnije je da ohladi dnevnu sobu i njihovu sobu. Druga soba nije bitna.
Ako bih stavio klimu u dnevnu sobu naspram vrata, ne znam kako bi onda vazduh ulazio u njihovu sobu, posto ima dosta krivina, zabacena je dosta u levo.

Gesendet von meinem Nexus 5X mit Tapatalk

I da, nexteen, nemoj bre vise da nas delis na one koji imaju para, pa kupuju prvoklasne klime i one koji nemaju, pa kupuju Mideu ;). Znam da ne mislis nista lose, i znam sta time hoces da kazes, ali mi nekako para usi. Znam ljude koji imaju mnogo vise od mene, pa su se opredelili za, uslovno receno, jevtinije klime, a isto tako ja ih mnogo nemam, ali je moj izbor da u grejanje/hladjenje ulozim vise.
Kao sto ja ne mislim da ti time mislis ista lose, tako se nadam se da ces i ti pravilno shvatiti ovo sto sam zelela da kazem. ;)

RanGo

Naravno da utice na performanse ali kad nemas drugu opciju sta je tu je , znaci nista ekstremno dokle god ona moze da uvlaci svez vazduh kroz sebe , ali ce se malo vise muciti i manje davati ..

Ma znam ja sta ti hoces reci ali ja mislim na one koji jedva mogu da skupe i za Midea Mission , za njih je i to ponekad mnogo a kamoli neki japanac , na to sam mislio . Ma nema ko tu sta da se vredja , pa ni ja nisam lovator , ni L od lovatora iako bi neko pomislio da imam love kad sam uzeo LU model a koji je za nekoga naucna fantastika , mislim finansijski . No eto , dobio od firme lovu za 20g rada u firmi , dodao jos nekih 8-9.000 din i eto , da nije bilo toga ko zna sta bi i kako izveo ..

Pa ti si u drzavnoj firmi kao i ja...to za 10,20,30 godina rada samo jos tamo ima :)

Daleko od toga da se na taj nacin delimo. Ja se prosle zime resio da skupim pare za klimu do ove zime, ovako ili onako morala je da se kupi. LM je bio kao minimum, LU kao klima ako uspem da skupim toliko. Na kraju ispade da sam jos u maju mogao da kupim 3 Nocrie. Daleko od toga da sam lovator, ja sam bas skroman ali kad treba da se kupi nesto ja ili uzmem ono sto mi treba, da bude kvalitetno ili ne uzimam. Jednostavno ne mogu da kupim nesto i da se nadam da ce da mi radi kako treba. Ja sebi postavim crtu i ispod toga ne idem.

Midea je super izbor do 50.000, pa cak i ona 18-ica za 66.000, preko toga preporuka ide za Fujitsu. Ja iskreno i ne vidim ista trece da se preporuci za "normalne" pare. Ali bez sale, u toj nizoj cenovnoj ponudi Midea je provereno ime, ima par proverenih modela s kojima nema greske, za vise para tu je fujitsu. Gree mi nijednog trenutka nije dovoljno jasan sa specifikacijom osim Hansola koji je opet u cenovnom rangu LU-a.

BTW, ja moram da kazem da sam za ceo zavrsio sa fiksnim klimama. Nikada vise je ne bih koristio tacno da je na poklon dobijem.

Pa i nije bas da klime mogu biti burzujski nacin grejanja, ma koliko kostale. Imaju defrost, i duvanje je uvek znacajno manje luksuzno od grejnih tela, kako god okrenuli, jer makar neka buka i podizanje prasine moraju postojati. A i ne moze na klimu da se navali promrzla b00lja, kao na, luksuzniji, radijator.

Klima je prosto ekonomican vid grejanja za iole racionalne ljude, koji ne zele da uludo rasipaju pare na energiju (cak i da izuzmemo ekolski efekat).

Isti taj tip ljudi je generalno sklon da juri najbolji odnos cena i performansi/efikasnosti, i da uhvati najbolje sto moze.

Sto se kvaliteta/trajnosti tice, to mi je u danasnje vreme previse maglovito, jer uopste ne znam kako bih dobio proverive/kontrolosane, a ne odokativne podatke, tako da bih apsolutno ignorisao sve sto mora da se plati preko 10% vise, za slicne performanse, na ime kvaliteta koji nije lako uporediti. Nisam neki vernik.

Mnogi se, btw, zaklinju u Nemce i njihove automobile i renome, pa eno kakav skandal izbi za dizel motore. A i izbio je verovatno zbog sukoba interesa, a ne slucajno. Svi nas varaju na sve strane, pa iako je generalno tacno da necija rec vredi vise od reci nekog drugog, razlika nije beskonacna, nego se svakako mora uglaviti u neke procente, ako se zeli iole racionalna odluka.

Deluje da cemo posle sledece zime imati znatno bolju sliku po pitanju performansi i efikasnosti, pa ce novim kupcima biti znatno lakse.

Posle toga ostaje jos samo pitanje poverenja u brendove, jer kvalitet i dalje necemo moci da realno uporedimo, ali nema tu svakako nigde ni l od luksuza, sta god se kupilo. Nadam se da niko to i ne tumaci na taj nacin, kada bira sta ce kupiti.

Eventualno je luksuz kupiti one ultraskupe fensi kockaste klime (koje ne bi ni sluzile za grejanje, nego za hladjenje, ljudima koji vec imaju (luksuzno) podno grejanje.

Nedostatak para kao razlog u principu implicira da je midea losije resenje sa gledista $/sta dobijamo, sto bas i ne mora biti tako. Po brojevima i ceni bar nije tako, ali videcemo sta kaze realna upotreba, dok ce za kvalitet poverenje ostati u prvom planu.

Cenim da kod kineza jedino što ih razlikuje od japanaca mogu biti kategorije: trajnost, kvalitet filtera, buka i sposobnost da održavaju temperaturu "u decimalu". Na zimu ide test 3 Midea Mission 18, u uslovima kuće bez izolacije, gde će se grejati 75% sprata, prizemlje se ne greje. Da budem iskren, u takvim uslovima nisam imao m00da da stavim Fujitsu 12LM, a za bolje nisam imao para. ***, 3kom...

Послато са HTC One M9 уз помоћ Тапатока

jozza sta konkretno kod tebe treba da pokriju te tri 18-ke?

Tri vezane prostorije (kuhinja sa trpezarijom, dnevna soba, i spavaća soba) plus WC. Sve ukupno 90kvm. Sprat je 150kvm, ali nema potrebe grejati prostor koji se ne koristi, tj još tri prostorije i deo hodnika. Uglavnom, Kuhinja sa trpezarijom i dnevna soba imaju veliku površinu sa spoljašnjim zidovima i prozorima, dok je spavaća soba sa dva "normalna" prozora i samo jednim spoljnim zidom, koji planiram da izolujem iznutra multipor-om. U celoj kući postoji centralno grejanje sa radijatorima i greje se na pelet, ali kad se sračuna cena peleta, gubici toplote na distribuciju preko cevi, itd, grejanje klimom je daleko isplatljivije. Ovako grejem kotlarnicu, deo izađe na odžak. Kompletan razvod za sprat ide preko tavana i iako su cevi izolovane, postoji gubitak. Deo cevi ide i kroz hodnik, koji u suštini nije potrebno grejati, jer se ni prizemlje ne greje... Kako god, svaka od 18-ca je deklarisana na oko 1500kWh/year, to mu dođe 4500kWh iz mreže, ili (ako je SCOP=4) celih 18.000kWh toplotne energije na raspolaganju. Ako ja iz tone peleta iskoristim (optimističkih) 4.000kWh, ova količina toplote za koju su ove klime projektovane je ekvivalent 4,5t peleta za sezonu. Znači, svaka od njih je projektovana da greje kao 1,5t peleta u sezoni. Ova količina energije me pokriva 100%, jedino ću morati da u najhladnijim mesecima balansiram sa crvenom tarifom, ali ni to neće biti problem jer matorci imaju dva brojila, na svakom spratu po jedno. Uglavnom, računica ide ovako:
1500kWh potrošene el. energije za grejanje klimom (1000kWh po danu, i 500 noću) daje (COP=4) 6000kWh toplotne energije, i to sve za 100EUR (proverio sam na EDB kalkulatoru). Ta količina toplote da bi došla kroz radijatore u kući, moja peć mora da sagori 1500kg peleta. Cena grejanja na pelet je 1.5*200EUR=300EUR. Tu dolazimo do toga da je grejanje na klime (u mom slučaju) jeftinije TRI PUTA nego na pelet. Neka je COP samo 3 (u najhladnijem periodu) dobije se da je odnos 2,25 u korist klime! Taman da izmestim cevi i nabavim efikasniju peć (što bi me koštalo 3000 EUR), pa da povećam iskoristivost peleta na 4.5kWh/kg, grejanje na klime bi bilo tačno DUPLO jeftinije).

Poslednja izmena:
Pa i nije bas da klime mogu biti burzujski nacin grejanja, ma koliko kostale. Imaju defrost, i duvanje je uvek znacajno manje luksuzno od grejnih tela, kako god okrenuli, jer makar neka buka i podizanje prasine moraju postojati. A i ne moze na klimu da se navali promrzla b00lja, kao na, luksuzniji, radijator.

Klima je prosto ekonomican vid grejanja za iole racionalne ljude, koji ne zele da uludo rasipaju pare na energiju (cak i da izuzmemo ekolski efekat).

Isti taj tip ljudi je generalno sklon da juri najbolji odnos cena i performansi/efikasnosti, i da uhvati najbolje sto moze.

Sto se kvaliteta/trajnosti tice, to mi je u danasnje vreme previse maglovito, jer uopste ne znam kako bih dobio proverive/kontrolosane, a ne odokativne podatke, tako da bih apsolutno ignorisao sve sto mora da se plati preko 10% vise, za slicne performanse, na ime kvaliteta koji nije lako uporediti. Nisam neki vernik.

Mnogi se, btw, zaklinju u Nemce i njihove automobile i renome, pa eno kakav skandal izbi za dizel motore. A i izbio je verovatno zbog sukoba interesa, a ne slucajno. Svi nas varaju na sve strane, pa iako je generalno tacno da necija rec vredi vise od reci nekog drugog, razlika nije beskonacna, nego se svakako mora uglaviti u neke procente, ako se zeli iole racionalna odluka.

Deluje da cemo posle sledece zime imati znatno bolju sliku po pitanju performansi i efikasnosti, pa ce novim kupcima biti znatno lakse.

Posle toga ostaje jos samo pitanje poverenja u brendove, jer kvalitet i dalje necemo moci da realno uporedimo, ali nema tu svakako nigde ni l od luksuza, sta god se kupilo. Nadam se da niko to i ne tumaci na taj nacin, kada bira sta ce kupiti.

Eventualno je luksuz kupiti one ultraskupe fensi kockaste klime (koje ne bi ni sluzile za grejanje, nego za hladjenje, ljudima koji vec imaju (luksuzno) podno grejanje.

Nedostatak para kao razlog u principu implicira da je midea losije resenje sa gledista $/sta dobijamo, sto bas i ne mora biti tako. Po brojevima i ceni bar nije tako, ali videcemo sta kaze realna upotreba, dok ce za kvalitet poverenje ostati u prvom planu.

Slazem se sa vecinom sto si rekao. Luksuz je koristiti neefikasne stvari a ne koristiti skuplju i efikasniju ali kad narod nema pada da iskesira dobru klimu... Pritom i ne znaju koliko je bolja varijanta.
Ja licno mideu ne smatram nista losijom varijantom za perf/dolar od nekog japanca. Za svoje pare Midea je sjajna kupovina. Kvalitet sigurno nije u rangu japanca ali aj na stranu s tim. Ono sto mene odbija od Midea je to sto im kapacitet grejanja dosta pada po vecim minusima, kad ti realno najvise treba. Isti mi je fazon sa TA peci, uvece kada mi najvise treba on je prazna i gajba mi hladna. Fujitsu me sigurno nece ostaviti na cedilu po ceni da potegne ko mazga i povuce jos struje.
To je ustvari ono sto po meni najvise razdvaja 2 klase klima, u skladu s tim i cena je veca za japanca. Midea ce 95% vremena raditi bez problema, onih 5% je kompromis za nizu nabavnu cenu. Na -15 bih morao da se dogrevam necim.

Pazi, za iste pare imao sam Mission 18 ili ASYG 12LM. Mission je efikasnija i jača na minusu. Na -20℃ ima više snage i veći COP nego LM na -15℃.

Послато са HTC One M9 уз помоћ Тапатока

Pazi, za iste pare imao sam Mission 18 ili ASYG 12LM. Mission je efikasnija i jača na minusu. Na -20℃ ima više snage i veći COP nego LM na -15℃.

Naravno, doneo si racionalnu odluku. Ne bi ni valjalo da je drugacije. Za 66.000 to je odlicna kupovina ali ne za 80 i nesto koliko je kostala. Ja bih isto uzeo da sam na tvom mestu.
Pitanje je samo koliko ce jos dugo moci da se uzme za te pare, popust je bas veliki i cenovno je smesta u sweet spot za kupovinu. Za 66K pre bih uzeo 18 mission nego 12LM ali 80+ hiljada pre bih isao na 12LU nego na 18 mission. Mada 18-ica se jako dobro drzi i u poredjenju sa LU na papiru. Tu vec odluka ne bi bila tako laka. Midea je fino ustelovala tu klimu. Ako bi stalno mogli da je prodaju za te pare ja bi je uzeo mojim matorcima za grejanje sledece godine.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno