jozza
Čuven
- Učlanjen(a)
- 26.04.2005
- Poena
- 845
Da, pitao sam, ali nisu još stigle. Za 7 dana odprilike je ugradnja.Jozza jel to MOB02?
Послато са D6503 уз помоћ Тапатока
Послато са HTC One M9 уз помоћ Тапатока
Da, pitao sam, ali nisu još stigle. Za 7 dana odprilike je ugradnja.Jozza jel to MOB02?
Kod nas u MK nema Mission....ima ona slaba serija Fairwind i košta oko 600 € [emoji3]18-ka je Mob02 je kod mene
Ja sam stavio nosače ispod fasade a dužina nosača su 58 cm a debljina stiropora je 12 cm.Ja sam uzeo nosace od 65 cm ,i direktno na zid,preko ce ici fasada 10cm i znam par ljudi koji su tako radili i nikakav problem,instalaciju ostavljam van fasade .Ako radite na fasadu onda se podmetne letva pa kroz nju sraf.
Ja sam imao Mideu 12-tka On/Off 8 godina radila bez greške nikad servisi nisu rađeni jedino sam čistio unutarnje filtere i nikad unutarnja nije servisirana (prana).
Mnogi kao zaziru što je Kinez ali to je odlična klima i dobro će raditi doduše kod mene je tek nešto ispod nule ali je grijala i hladila jeste da je bila bučnija.
Evo par slika nakon 8 godina korištenja, i prodao sam ju ispravnu pa uzeo nakon nje Hitachi.
![]()
![]()
![]()
![]()
Pa i nije bas da klime mogu biti burzujski nacin grejanja, ma koliko kostale. Imaju defrost, i duvanje je uvek znacajno manje luksuzno od grejnih tela, kako god okrenuli, jer makar neka buka i podizanje prasine moraju postojati. A i ne moze na klimu da se navali promrzla b00lja, kao na, luksuzniji, radijator.
Klima je prosto ekonomican vid grejanja za iole racionalne ljude, koji ne zele da uludo rasipaju pare na energiju (cak i da izuzmemo ekolski efekat).
Isti taj tip ljudi je generalno sklon da juri najbolji odnos cena i performansi/efikasnosti, i da uhvati najbolje sto moze.
Sto se kvaliteta/trajnosti tice, to mi je u danasnje vreme previse maglovito, jer uopste ne znam kako bih dobio proverive/kontrolosane, a ne odokativne podatke, tako da bih apsolutno ignorisao sve sto mora da se plati preko 10% vise, za slicne performanse, na ime kvaliteta koji nije lako uporediti. Nisam neki vernik.
Mnogi se, btw, zaklinju u Nemce i njihove automobile i renome, pa eno kakav skandal izbi za dizel motore. A i izbio je verovatno zbog sukoba interesa, a ne slucajno. Svi nas varaju na sve strane, pa iako je generalno tacno da necija rec vredi vise od reci nekog drugog, razlika nije beskonacna, nego se svakako mora uglaviti u neke procente, ako se zeli iole racionalna odluka.
Deluje da cemo posle sledece zime imati znatno bolju sliku po pitanju performansi i efikasnosti, pa ce novim kupcima biti znatno lakse.
Posle toga ostaje jos samo pitanje poverenja u brendove, jer kvalitet i dalje necemo moci da realno uporedimo, ali nema tu svakako nigde ni l od luksuza, sta god se kupilo. Nadam se da niko to i ne tumaci na taj nacin, kada bira sta ce kupiti.
Eventualno je luksuz kupiti one ultraskupe fensi kockaste klime (koje ne bi ni sluzile za grejanje, nego za hladjenje, ljudima koji vec imaju (luksuzno) podno grejanje.
Nedostatak para kao razlog u principu implicira da je midea losije resenje sa gledista $/sta dobijamo, sto bas i ne mora biti tako. Po brojevima i ceni bar nije tako, ali videcemo sta kaze realna upotreba, dok ce za kvalitet poverenje ostati u prvom planu.
Pazi, za iste pare imao sam Mission 18 ili ASYG 12LM. Mission je efikasnija i jača na minusu. Na -20℃ ima više snage i veći COP nego LM na -15℃.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari