Kad krene grejni sezona, nemoj da nas zaboraviš, već obavezno da preneseš utiske
Послато са HTC One M9 уз помоћ Тапатока
LLCC ne moze biti preterano stara , s druge strane novo je novo , pa evo ovi sto uzimaju 09LLCA dobijaju klime koje su proizvedene 2012 pa eto svima rade , taj bag koji ima nije vezan za samu gdinu proizvodnje .. Samo trazi da ti obavezno potvrde da su obe jedinice sa oznakama LLCC i to je to , to je najbitnija stavka ..
Pa trebalo bi da pamti, automaCkiZna li neko kako se na midei memorise lolozaj krilaca?
Послато са D6503 уз помоћ Тапатока
Evo kako to izgleda u slucaju da radis pre izolacije , majstori koji ce ti raditi ugradnju urade ovu pripremu a posle samo postave spoljnu jedinicu , povezu , izvakumiraju i to je to ..
Pogledajte prilog 234867
Pogledajte prilog 234868
Pogledajte prilog 234869
Pogledajte prilog 234870
Nailazio sam u ponudama da imaju i sa LLCA spoljnim .
https://www.inelektronik.rs/fujitsu-dc-inverter-asyg-12-llc
A nalazio sam i gde pise da je uprodaji 12LLCC a dole u opisu pise 35LLCR ..
Tes u mi slike falile , uzimam![]()
Ti cevi od klime , pricamo o bakarnim cevima a koje mogu biti razlicitog promera , svakako ces kompletno menjati ako menjas klimu , ali to ne znaci da moras menjati nosac spoljne jedinice ili ti menjati odvod za kondenz . To znaci da ce oni otkaciti spoljnu od unutrasnje , kroz rupu u zidu a koja je vec svakako probusena i koja pase za sve klime , izvuci cevi i klablove i postaviti nove.
Uff, ja sam stavio baš ovako klimu, isto vodeći računa o svim detaljima kao ti...
To mi je jasno....Elektronika je pod naponom čak i kada se daljinskim upravljačem "ugasi" klima.
Послато са HTC One M9 уз помоћ Тапатока
Uff, ja sam stavio baš ovako klimu, isto vodeći računa o svim detaljima kao ti...
I 10tak godina kasnije:
-kondenz crevo mi je odavno totalno zapušeno, ali to sam rešio tako što sam drugo pustio preko zida.
- ove godine se na samom izlazu iz fasade raspalo kondenz crevo i voda curi po fasadi, mora fizički da se zameni od unutrašnje jedinice.
Srećom meni nisu cevi ispod nosaca spoljnjejedinice isle.
- creva i izolacija je izgorela od sunca a klima je nepotrebno visoko dosta servisera jednostavno nema tolike merdevine.
U stvari najveća greška je postavljati klimu toliko nepotrebno visoko, ja o tome nisam razmisljao.
Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk
Bio danas gipsar majstor i pripremili smo poziciju za unutrasnju jedinicu..imao sam mesta 85 cm na zidu pa ona ide stub a posto je unutrasnja 98cm onda smo izravnali taj deo zida sa tim stubom pa ce na to da dodje unutrasnja jedinica,sada majstori za klimu od nedelje mogu da montiraju mideu
![]()
![]()
Послато са D6503 уз помоћ Тапатока
A sta je tvoj savet, da se ne stemuje ispod izolacije, vec da se ostavlja spolja?
Nista ispod izolacije i fasade, ona ce da traje naredne decenije, klima ce se svakako menjati ili bar popravljati, cevi trule, nosaci rdjaju, jednostavno spoljni vremenski uticaji rade posao pa da je najbolja klima na svetu stvaljena.A sta je tvoj savet, da se ne stemuje ispod izolacije, vec da se ostavlja spolja?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari