Šta je novo?

Klima uredjaji - diskusija, pitanja - procitati prvi post!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Superiska , svaka cast na izboru .. Grejac koji si instalirao , koliko je dug i koje jacine .. A kad smo vec kod spoljne , gde ce ti cureti voda , po toj terasi , ne vidim da imas neki odvod od spoljne ?

I da , koliko te kostao grejac sa ugradnjom ?

Rio

Sta si ti hteo da pitas s onim postom , nisam te razumeo ..

Poslednja izmena:
Superiska , svaka cast na izboru .. Grejac koji si instalirao , koliko je dug i koje jacine .. A kad smo vec kod spoljne , gde ce ti cureti voda , po toj terasi , ne vidim da imas neki odvod od spoljne ?

I da , koliko te kostao grejac sa ugradnjom ?

Rio

Sta si ti hteo da pitas s onim postom , nisam te razumeo ..
Nije pitanje, nego sam hteo da kazem da mi deluje kao najpovoljnije resenje za nekoga kome mission 12 nije dovoljna.

3m je grejac, 200W. Nisam sredio odvod. Cekam zimu pa cu videti sta mi je najpametnije. Dzaba mi sad mozganje oko toga kad ne znam kako ce to raditi u zimskim uslovima.

klima 125K
Ugradnja 9.5K
Antivibracioni srafovi 1K
Grejac 7 i nesto sa onim termostatom koji ne koristim.
Skidanje klime nisu hteli da naplate.
143K sve ukupno. Bitno mi je da sam sve odradio odjednom i da su ispostovali proceduru. Da su dosli bez pumpe ili srafova cimali bi nocriu i alat dole :d
Ovih dana cu staviti prekidac, slikacu. Imam ideju ;)

Edit: Next, video sam onu alu traku, bolesna stvar.

Poslednja izmena:
Dzaba mi sad mozganje oko toga kad ne znam kako ce to raditi u zimskim uslovima.

Kako mislis ne znas kako ce to raditi , defrost moras imati kao i mesto gde ce ta voda , da li negde napolje ili da skupljas u nesto , bem li ga , nema tu puno mozganja . O cek malo , oni su ti 3m grejaca rasirili po celoj tacni tj svih 3m su unutra .. I sreca pa ces ukljucivati po potrebi , zamisli da ti to regulise termostat , imao bi osetno vecu potrosnju . Ja imam od 120w u 3m , znaci 40W po metru , kod tebe je skoro 70w , bogami muski . Jesi li gledao cime su fiksirali taj grejac za tacnu spoljne jedinice ?

I da , jbno je skupa ugradnja grejaca , no kako je klima pod garancijom i nisi mogao da biras sve da si i hteo . A i oni lopovi , ne mislim dsamo na te majstore , verovatno su svi takvi , taj termostat i grejac moze se naci na KP za male pare, sve ukupuno ne vise od 2000 din

Poslednja izmena:
Jeste, grejac jeste nepotrebno skup. Hajde, jaci je, ajd planirali su i kulturicu s termostatoym. Mislim, mogao sam i to, lako zavrnem termostat na -30 i da mi on sluzi kao prekidac. Nisam hteo da to nepotrebno komplikujem.
Trakom su lepili, kao kod tebe.

Sto se tice odvoda razmislicu dali mi smeta da skupljam dole tu vodu ili da je sprovedem dalje. Lako ja to otvorim i sprovedem deo grejaca kroz crevo, da ne mrzne. Samo ne znam dali je vredno cimanja posto zimi ne izlazim na terasu uopste ;)

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Fujitsu inače stavlja grejač od 150W za grejanje tacne u svojim modelima, koriste klasičan grejač, ne grejni kabl.

0va nokria je stvarno azdaja... Svaka cast na kupovini i da te sluzi kako valja

Послато са D6503 уз помоћ Тапатока

Imas neku sliku kako to izgleda? Cisto informativno, zanima me a na fonu sam. Naci cu ja kasnije, ako se setim :S:

@next servis ti naplati grejac, malo skuplje nego u radnji, naplati ti vreme servisera potroseno na to, naplati ti i mogucu reklamaciju itd. Naravno ugrade se i na to. Realno to sam sve mogao i sam da odradim bez problema ali aj, lakse mi da zavrse to odmah kad vec dolaze. Ja ne bih koristio traku, fiksirao bih to trajno... Nebitno, radice sve i ovako. Jedino sto sam sebi uskratio zadovoljstvo da ja to uradim, toga mi jedino zao, novac je nebitan. Onako kako ja sebi uradim nece uraditi niko.

Ja sam svoju mideu mission 12icu platio 46500. Ugradnja 80e. Sve klime su iste, svi kupuju na jednom mestu i ugradjuju se. Samo zavisi koliko ko ima marzu. Ako neko kupuje klimu neka posalje pm pa da vidim koju cenu mogu da mu sredim.

E sad si se setio [emoji3]

Послато са D6503 уз помоћ Тапатока

A ***, otkud znam. Rekoh da me ne optuze da reklamiram. Nemam svoju radnju, meni prodaja ni u dzep ni iz dzepa. Nekada cene mozemo da ispostujemo a nekada ne.

Stavio sam prekidac u kuciste, fiksirao... Radi grejac, greje kao besan. Ovo ladno ukljucis na 15-20 minuta dok ne iscuri sve i to je to. Kuciste je od kutije magnezijuma, taman je dovoljan otvor da prodje ovaj prekidac. Setio sam ga se slucajno i bas mi bio merak njega da stavim, ko u avionu.
Mislio sam da ga stavim negde visoko ali ovde mi je bas zgodno, kroz prozor gvirnem, ukljucim, iskljucim. Ne moram napolje da izlazim uopste :) Prozor mi je 30cm s leve strane prekidaca.
Napravicu poklopac za prekidac koji se usrafljuje, da neko slucajno ne uzme da se zeza.
Ovo je verzija 1.0, podlozno je promenama. Ono, u 2 ujutru mi dunulo da isprobavam grejac :D
ed789c0fcc7321ad5aab4e9d5d75c2a0.jpg

Upalio sam grejanje pa probam... Au kako ovo greje, so to na! Hihihi kao dete sam :d
BTW, moram da pohvalim radnju zbog lepo odstampanog i ukoricenog uputstva na Srpskom. Lep detalj za one kojima treba uputstvo a ne znaju strane jezike.

Da se sluzis sa srecom i u zdravlje.

Meni zanima posto kod nas u MK Fujitsu su preskupe a i nema ih na lager jaci modele dali Mitsubishi MUZ-FH35VE je dobra zamena za Nocria?

Sent from my SM-A310F using Tapatalk

A ***, otkud znam. Rekoh da me ne optuze da reklamiram. Nemam svoju radnju, meni prodaja ni u dzep ni iz dzepa. Nekada cene mozemo da ispostujemo a nekada ne.
Daj mi cenu za Gree Amber 12-cu, i cenu za Midea Mission 18. Ta dva modela su mi u opciji, a ako bih se odlučio, uzeo bih 2 ili 3 kom od iste sorte. Sve zavisi od cene. Može na PP.

Послато са HTC One M9 уз помоћ Тапатока

Da se sluzis sa srecom i u zdravlje.

Meni zanima posto kod nas u MK Fujitsu su preskupe a i nema ih na lager jaci modele dali Mitsubishi MUZ-FH35VE je dobra zamena za Nocria?

Sent from my SM-A310F using Tapatalk
Mitsubiši je vrhunski uređaj, ali Nocria je jača. 6kW nominalno, dok je Mića 4kW.

Kako znaš? Rekli ti iz ACS-a? Znači da ima šareniša na tržištu.

udji na link sto sam postavio i videces u specifikaciji oznaku spoljasnje jedinice...jeste,izgleda da ima svasta,ako budes kupovao onda ti je mozda bolje preko tehnomanije,za njih smo ustanovili da prodaju MOB02 sem ako nemaju na lageru i MOB01

Čekam odgovor FragManius-a

drugari, grijao bih donji sprat kuce klimama..
imam jednu sobu 24 m2, hodnik 7m2, kupatilo 5 m2 i dnevni boravak ( db) sa kuhinjom 16 m2
sve ukupno oko 50 m2
hodnik se nalazi izmedju sobe i kuhinje i ima cetvora vrata ( vanjska ulazna, ulaz u db, ulaz u sobu i ulaz u kupatilo )
jednu klimu bih stavio u dnevni boravak a drugu u sobu.
vanjska vrata su naravno zatvorena dok bih od sobe i db bila non stop otvorena a taj dio bih grijao i iz dnevnog boravka i iz sobe.
ranije sam koristio neke vivaxove inverter klime i nisam zadovoljan uopste pa bih sada kupio iskljucivo dvije FUJITSU klime
ako moze neko iskusniji da mi kaze koju jacinu da uzmem za ovaj prostor ...
razmisljao sam o dvije 12ke ili eventualno u sobi 14ku a u db 12ku.
naglasavam da ja licno volim kad je toplo i ne bih da stavljam klimu koja ce mi biti knap sa velicinom prostora pa da se posle smrzavam :D

ovi modeli su u pitanju

FUJITSU 12ka Inverter klima ASY/AOY-G12LUCA
FUJITSU 12ka Inverter klima ASY/AOY-G12LLCC
FUJITSU 14ka Inverter klima ASY/AOY-G14LUCA

Imas li kakvu izolaciju na kuci , kakva je stolarija, greje li se iznad tebe ?

iznad mene je sprat kuce koji se ne grije, kuca je starija, izolacija nije pefektna ali nije ni losa, stolarija je drvena.
moguce je da ima gubitaka .
proslih zima sam lozio drva ali se ti gubitci nisu osjecali i bilo je bas toplo.

Ako je solidno izolovano, moze i 12LM + 09LLC za tu kvadraturu. Ako nije, 12LU + 12LLC.

Kada bi nam okacio skicu bilo bi nam 3x lakse. 2 LU-a bi ti pokidale tu ali su overkill za 50km2 ako mene pitas. Previse je i para. To ce i 2 LM-a da ti zavrse.
Ja bih mozda LU stavio u sobu posto je najveci prostor i posle jednu devetku LLCC za dnevnu i kuhinju.
Ne bi bilo nista losije ni da 2 LM pokrivaju isto. Neces se smrzavati sigurno ;)

Evo sta bih ja uradio , uzeo bih 2x 12LM a za razliku od 20k koje bi da za 12LU , postavio bih 10cm mineralne vune na sprat iznad , polozio najlon i vunu preko njega .. Osetno bi time smanjio gubitke i sa te dve 12LM bi se lepo grejao . Doduse sad razmisljam , sta je za tebe toplo i ne volis smrzavanje , koju temp juris ?

Da li se gornji sprat koristi? Ako se ne koristi, možeš da razmotaš onu vunu u rolnama po podu od sprata, ali ako se koristi, onda jedino spušteni plafon sa vunom u međuprostoru dolazi u obzir. Inače, izolacija plafona može da uštedi 30% energije, a i mnogo je prijatnije u prostoru koji se greje kad postoji izolacija, jer su izolovane površie toplije, i nema strujanja hlanog vazduha uz hladne površine.

Ma gore niko ne zivi , sad je samo pitanje jel to moze izvesti , sta je gore , beton , parket , itd .. ako moze onda je to pravo resenje za njega ..

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno