Pa ne postoji neko pisano pravilo sem da bi kao trebalo da se radi jednom godisnje , no kako se obicne klime uglavnom koriste 2-3 meseca godisnje a po nekom iskustvu korisnika , kaze se da nema potrebe za tim svake godine , ali ko se greje pa fakticki koristi klimu 9 meseci godisnje , za njega je preporuka jedan servis godisnje i to posle grejne sezone . Pod servisom podrazumevam kompletno rasturanje i pranje unutrasnje jedinice , podmazivanje lezaja , i eventualno pranje spoljne , no to samo po potrebi , zavisno koliko je prljava .
One2One
Bacicu ti podatke ne PM .. Da , oni i rade ne principu kompletne usluge , kupis kod nih Fujitsu tj klimu, oni ugrade i kasnije servisiraju ..
to3a
Verovao ti ili ne , oni imaju toliko posla da nemaju potrebe da rade servise na tudjim klimama . Ne rade samo kucne klime , rade i trzne centre , dom ucenika , i ko zna sta jos pa su sasvim lepo pokriveni poslom tokom cele godine . Inace rade oni pored invertera ( Fujitsu ) , obicne klime tipa Midea i sad je uzeo Teslu i to je sa njima i potpisao takav ugovor da nije duzan da radi servise sem onih koje je on ugradio , znaci opet po principu samo ono sto oni prodaju i ugrade . Imaju neku svoju filozofiju i to treba postovati , nije im zinulo dupe za pare a evo ti jedan primer , pre neki dan sam se cuo s njim , zvao ga je neko s foruma pa je hteo da pita za tacan model Midea itd , da ne davim . Kaze on meni , zvao ga je lik iz Smedereva ( lik sa drugog foruma ) kome je on zimus ugradio Fujitsu klime , a sad ga zove za nekog rodjaka , te ga pita neki prijatelj , pa brate ti dok odes iz NS do tamo i nazad mozes uraditi jednu instalaciju klime , a on kaze, pa vidi , lik je uzeo od mene klimu usred zime kad posla inace slabije ima , on je meni tad ucinio i kako da ga sad odbijem , nije sve u parama . I nisu oni vezani za NS , rade svuda , od Subotice , Vrsca , Beograda , i ko zna gde jos idu ali posla imaju . Sad , da li je to dobra politika , ko ce znati , po njima kazu da jeste , i da su se na vreme opredelili i bazirali na Fujitsu , em nemaju kvarova , korisnici zadovoljni i sta ces lepse . Da ne davim vise o njima , nije to toliko bitno , sigurno postoji jos servisa koji rade po ovakvom princpu , te rade sve po prvilima , samo je problem sto ne znam ko su ..
Tebi ako treba mogu ti poslati one kontakte od lika iz Toshibe , neverujem da mi da telefone nekih sabana ali eto , kome god da sam dao telefone niko mi se nije javio ni da ih pohvali a ni pokudi , ljudi su takvi , i onda ja ne znam na cemu smo ..