Šta je novo?

Klima uredjaji - diskusija, pitanja - procitati prvi post!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da bi lepo grejao tih 50m2 i to kao primarno grejanje bez dodnih izvora toplote , tebi treba 1000e za klimu + ugradnja .. Ovako ces tih 50m2 lepo hladiti i dogrevati po potrebi .. Smanjice ti racune to je sigurno :)

Samo gledaj da se ispostuje pravilna instalacija i da se dobro pozicionira unutranja , dve jako bitne stvari .

Model LMCE je naslednik LMCA modela , nemas potrebe davati vise para za LMCE sem ako ti se vise svidja unutrasnja jedinica . Ako ti treba preporuka za servis koji radi kompletnu uslugu a vezanu za Fujitsu javi se , imas srece da u svom gradu imas takav jedan servis :)

Pozdrav svima
Nexteen posalji mi molim te na pm broj mobilnog od tvog servisera klime. Od pre dva dana moj daikin nit hladi niti greje. Samo vrti vazduh. Verujem da je freon al da ne nagadjam ja bolje majstor to da pogleda.

Pitanjce, koliko cesto i da li uopste ima pravila koliko treba cesto servisirati klimu, osim ciscenja filtera? Ako klima zadovoljavajuce hladi, pretpostavljam da se ne treba dopunjavati?

to3a

Nazalost moj serviser ne radi servise klima koje nisu kupljene i ugradjene s njihove strane , imaju politiku da su verni samo onima koji su se opredelili za njih , tako kaze gazda . Ne kazem da se ne desi da izadju nekome od svojih musterija u susret za neke dodatne instalacije itd , ali to je to .. Imam neke kontakte od lika sa drugog foruma a koji radi za Toshibu , on ih je meni preporucio , sad kakvi su ne znam , ako hoces mogu ti te podatke poslati .

Mare

Klima se ne dopunjuju sem ako ne rade kako treba , u smislu da freon ne moze tek tako da se gubi sem ako ne curi negde . Kakvu klimu imas , obicnu ili inverter ?

Obicna, nekih 4 godine, vec bez dopune, ali je koristim samo kada su temp. presle 30C, hladi korektno, po secanju isto kao i kada je ugradjena, mozda 10% slabije, subjektivno, nisam merio. Odmah duva hladan vazduh, toliko hladan da ne moze da se stoji ispod klime duze od par sekundi.

Jel postoji uopšte neki standard koliko često se klima servisira, nevezano za čišćenje?

Sent from my XT1063 using Tapatalk

@nexteen , puno ti je sanduce pa ne mogu da ti posaljem poruku.
Molim te posalji mi kontakt od tog serivisa , i da li oni i prodaju Fuji ili samo rade servis-ugradnju?

Nexteen ti si nahvalio na ovoj temi neke servisere da rade kao zmajevi. Dzaba preporuka ako me rade van onog sto oni prodaju.
Elem treba mi komtakt za Beograd neko ko ume oko klima da mi resi poblem. Ne treba mi pranje filtera i tecnost za prozore sa asepsolom da se poprska. Ako iko ima preporuku ( mogu da sacekam par dana zbog guzve ) , zahvalan sam.

Послато са SM-J120FN уз помоћ Тапатока

Pa ne postoji neko pisano pravilo sem da bi kao trebalo da se radi jednom godisnje , no kako se obicne klime uglavnom koriste 2-3 meseca godisnje a po nekom iskustvu korisnika , kaze se da nema potrebe za tim svake godine , ali ko se greje pa fakticki koristi klimu 9 meseci godisnje , za njega je preporuka jedan servis godisnje i to posle grejne sezone . Pod servisom podrazumevam kompletno rasturanje i pranje unutrasnje jedinice , podmazivanje lezaja , i eventualno pranje spoljne , no to samo po potrebi , zavisno koliko je prljava .

One2One

Bacicu ti podatke ne PM .. Da , oni i rade ne principu kompletne usluge , kupis kod nih Fujitsu tj klimu, oni ugrade i kasnije servisiraju ..

to3a

Verovao ti ili ne , oni imaju toliko posla da nemaju potrebe da rade servise na tudjim klimama . Ne rade samo kucne klime , rade i trzne centre , dom ucenika , i ko zna sta jos pa su sasvim lepo pokriveni poslom tokom cele godine . Inace rade oni pored invertera ( Fujitsu ) , obicne klime tipa Midea i sad je uzeo Teslu i to je sa njima i potpisao takav ugovor da nije duzan da radi servise sem onih koje je on ugradio , znaci opet po principu samo ono sto oni prodaju i ugrade . Imaju neku svoju filozofiju i to treba postovati , nije im zinulo dupe za pare a evo ti jedan primer , pre neki dan sam se cuo s njim , zvao ga je neko s foruma pa je hteo da pita za tacan model Midea itd , da ne davim . Kaze on meni , zvao ga je lik iz Smedereva ( lik sa drugog foruma ) kome je on zimus ugradio Fujitsu klime , a sad ga zove za nekog rodjaka , te ga pita neki prijatelj , pa brate ti dok odes iz NS do tamo i nazad mozes uraditi jednu instalaciju klime , a on kaze, pa vidi , lik je uzeo od mene klimu usred zime kad posla inace slabije ima , on je meni tad ucinio i kako da ga sad odbijem , nije sve u parama . I nisu oni vezani za NS , rade svuda , od Subotice , Vrsca , Beograda , i ko zna gde jos idu ali posla imaju . Sad , da li je to dobra politika , ko ce znati , po njima kazu da jeste , i da su se na vreme opredelili i bazirali na Fujitsu , em nemaju kvarova , korisnici zadovoljni i sta ces lepse . Da ne davim vise o njima , nije to toliko bitno , sigurno postoji jos servisa koji rade po ovakvom princpu , te rade sve po prvilima , samo je problem sto ne znam ko su ..

Tebi ako treba mogu ti poslati one kontakte od lika iz Toshibe , neverujem da mi da telefone nekih sabana ali eto , kome god da sam dao telefone niko mi se nije javio ni da ih pohvali a ni pokudi , ljudi su takvi , i onda ja ne znam na cemu smo ..

Vazi posalji mi broj, zvacu sutra da se raspitam. Nadam se da cu do vikenda resiti problem.

Послато са SM-J120FN уз помоћ Тапатока

Dal je normalno kad je temperatura veca od 35°C da klima hladi slabije?
Po logici jeste, ipak stan se vise zagreje, nego zanima me dali freon do izmenjivac stigne sa ista temperatura?
Sta je ono kod vecinu klime u specifikacije sta pise da hlade do 43°C?
Moja spoljna je na jugu, ako u senku je 40°C , na sunce je min 55°C.

Sent from my SM-A310F using Tapatalk

Lukisa

I jedna i druga su produkt Fujitsu Generala .. ASYG nosi oznaku Fujitsu , a ASHG General , no ista je to klima , samo zavisi sta volis da pise na klimi , Fujitsu ili General .. Da to je ta 12LLCC i kosta oko 60k .. Sve klime koje koriste r410a freon , a to sve ove novije klime , moraju se vakumirati pri svakoj ugradnji ili premestanju klime , nebito je da li je nova ili ne ..
Sutra verovatno idem da kupim ASYG12LLCC / AOYG12LLCC cena se krece 60000

U cemu se bitno razlikuju ASYG12LLCC / AOYG12LLCC vs ASHG12LMCA / AOHG12LMCA osim sto je je ova LLCC najniza klasa i ova LMCA kosta 8000 vise

U kojoj radnji u BG da se kupi Fujitsu klima,vidim da je uvoznik Viacom? Vidim na netu ima par radnji koji je imaju.

https://www.inelektronik.rs/fujitsu...um=eponuda&utm_campaign=direct_link&code=a223

Tu je najjeftinija koliko vidim oznaka ASYG12LLCA / AOYG12LLC jel to ista klima ASYG12LLCC / AOYG12LLCC

Poslednja izmena:
Pa normalno da je da klima teze hladi sto je toplije napolje , samo neka to odradi lakse a neka teze .. 43c je ono dokle je deklarisana u rezimu hladjenja , znaci krajnja granica dokle je preporucljivo ..

Lukisa

Ja bih isao na 12LM model , to je za klasu kvalitetniji model , ima Panasonic 5SS072XHA01 kompresor i sigoruno je kvalitetniji od LLCC koji ma GMCC ASM98D10UFZA , nije to nesto preterano ali opet , a verovanto jos neke stavke .. Uopste moj serviser kaze da na LM model nikad nije imao nijednu reklamaciju , ama nikakvu .. No korisnici 12LLCC modela su takodje jako zadovojni s klimama pa ti budi pametan :)
Samo je poneta da uboides jacinu , postavis je na pravu poziciju i to je to ..

Poslednja izmena:
Lukisa

Ja bih isao na 12LM model , to je za klasu kvalitetniji model , ima Panasonic 5SS072XHA01 kompresor i sigoruno je kvalitetniji od LLCC koji ma GMCC ASM98D10UFZA , nije to nesto preterano ali opet , a verovanto jos neke stavke .. Uopste moj serviser kaze da na LM model nikad nije imao nijednu reklamaciju , ama nikakvu .. No korisnici 12LLCC modela su takodje jako zadovojni s klimama pa ti budi pametan :)
Samo je poneta da uboides jacinu , postavis je na pravu poziciju i to je to ..
Ma dobro onda bitno da su jacine tu iste. Onda cu taj 12LLCC. Cini mi se da ti imas iste kvadrature stan kao ja 48 kvadrata,samo da pogodim gde da je postavim,ali nemam preterano da biram,pricacu sa monterom za klimu. A sto je najsmesnije ja sam zavrsio za frigo mehanicara srednju,posle visu menadzment ali tuga je to kad na praksi pijes vinjak sa majstorem cele godine i radis instalaciju jednog sporeta godinu dana, tuga.

Poslednja izmena:
Pa bem li ga , ako i zafali preko zime koji KW upali bilo sta , ukoliko bas nisi ubo model :)

Kao Panasonic je kvalitetniji od GMCC?
GMCC je kupio Toshiba kompresore i rade i za njihove klime.

To je kinez u saradnji sa Toshibom , ako tako gledas i Gree je u saradnji sa Daikinom pa se ne moze reci da je Gree sad bog zna sta , a pogotovo ne kvalitetniji od Panasonica .. I da, ma rade oni i za Fujitsu ali ih stavljaju samo u ulazne modele ..

To je kinez u saradnji sa Toshibom , ako tako gledas i Gree je u saradnji sa Daikinom pa se ne moze reci da je Gree sad bog zna sta , a pogotovo ne kvalitetniji od Panasonica .. I da, ma rade oni i za Fujitsu ali ih stavljaju samo u ulazne modele ..

A u Toshiba ih ne stavljaju?

Pa verovatno ih stavljaju ali ne znam tacno u koje modele ali takodje pretpostavljam da su ulazni modeli .. Ne moze covek tu biti pametan , znas i sam da kod tehnike nije sve u specifikacijama ili ceni , tehnika je sklona kvarovima i samo je pitanje srece koliko ce te dugo sluziti , samo sto je sreca malo vise na strani kvalitetnijih uredjaja :)

Pa verovatno ih stavljaju ali ne znam tacno u koje modele ali takodje pretpostavljam da su ulazni modeli .. Ne moze covek tu biti pametan , znas i sam da kod tehnike nije sve u specifikacijama ili ceni , tehnika je sklona kvarovima i samo je pitanje srece koliko ce te dugo sluziti , samo sto je sreca malo vise na strani kvalitetnijih uredjaja :)
E ovo je pravi odgovor

Pa nema tu sta , ko tebi garantuje da ces extra proci ako uzmes TOP model , dok traje garancija super a posle toga bogu se pomolis da sto duze traje . Nema tog brenda i modela koji nema nijedan kvar , doduse neki su manje podlozni kvarovima , pa cak i odredjenom brednu se neki model istice , no opet na kraju sve je stvar srece .

Nexteen....

Bio Dule jutros. Video objekat i stanove, dao predloge i sad se dogovaramo. Najverovatnije cemo 2x 12LM 2x12LU i 2x12 Midea Mission.

Lik je sjajan, hvala ti na kontaktu pa javljam na grupi kako posao bude odmicao. Cuo sam dosta zanimljivosti iz sveta klimatizacije i pored sto besomucno googlam dobio odgovore na gomilu pitanja.

Nema na cemu :)

Koliko si zadovoljan pregovorima , toliko ces biti i izvedbom .. Dobro si ga i uhvatio , u cetvrtak ide na more pa ono , dobro si ga i uhvatio ..

Nema na cemu :)

Koliko si zadovoljan pregovorima , toliko ces biti i izvedbom .. Dobro si ga i uhvatio , u cetvrtak ide na more pa ono , dobro si ga i uhvatio ..

Ja cekam da se covek vrati sa odmora tamo posle 25-tog pa stavljamo jednu 12LM ili mozda padne jedna 12LU imam jos vremena da razmislim :)

A ovako nešto a:d

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno