Pošto nije bilo onog Galanza rešim da uzmem neku Mideu, kupljeno u petak u Tehnomaniji i isporučeno danas. I već se gorko kajem.
Pozovem ovlašćeni servis M&T Elektron u 14h i kažem da je potrebna ugradnja, sekretarica uzme adresu i telefon i kaže javiće vam se neko večeras ili sutra ujutru, cena je 8600 dinara (fina cena)do 3m cevi. Dobro.
U 16:30 zove majstor i kaže možemo da vam ugradimo klimu večeras u osam, pola devet. Kaže dajte mi podatke (ne kapiram zašto mi traži ponovo kad sam im već dao), ja ispričam i lik kaže dobro trebaće još 10 evra za izlazak na teren. Hm, kakvih 10 evra sad?
U 16:34 pozovem M&T javi se opet ista sekretarica, ja kažem ko sam i da me je majstor zvao u vezi sa ugradnjim malo pre, ali me interesuje kakvih sad 10 evra (i to još evra, a cenu mi prvi put rekli u dinarima). Prebaci me njenoj koleginici koja kaže da je to nemoguće i da ona upravo sortira naloge i da nema pojma ko sam ja. WTF. Kažem kad sam zvao i da sam ostavio podatke, ali ona me ubeđuje da uopšte nisam zvao.
Reko' jel' vi mislite da sam lud ili šta. Kaže ona, ma ima mnogo divljih servisa koji zovu i kad vam namontiraju propadne vam garancija itd. Ja ne verujem šta mi priča, dal' je stvarno moguće da me zvao neki divljak, kad već nema podatke o meni. U međuvremenu ipak nađe nalog sa mojim imenom i kaže jel' mogu da vas nazovem za 2 minuta, pošto je kraj radnog vremena. Ok.
U 16:49 zove ona i kaže pa pošto ste daleko majstorima se ne isplati da dolaze do vas, pa eto... WTF. Kažem zašto mi to nije rekla vaša koleginica kojoj sam ostavio adresu? Zašto mi govorite cenu u evrima, da li je to uopšte na fiskalnom? Znate, dobili ste montažu preko reda i eto majstorima je to daleko i ne isplati im se (inače radi se o mestu kod Surčina). Kažem dobro, ali zašto mi to govorite sada, ako ste rekli da je ugradnja 8600 dinara, Surčin je gradska opština i pripada Beogradu, a vi ste zvanični servis za Beograd?
I onda najbolji odgovor - pa znate ni ja ne znam gde je to vaše mesto, pa, mislim, ne znam ni ja gde je Marinkova bara u kojoj je vaš servis, pa šta onda? Tu je već prestala da bude ljubazna i rekla da će zvati neki drugi servis da namontira (šta to znači, da ustvari ni ne montiraju oni sami nego angažuju neke dunđere sa strane?) i da će me zvati neko. Na šta sam rekao da su totalno neprofesionalni, a ona mi spustila slušalicu.
Vrh brate, Srbija!
(u attachu listing poziva, čisto da bude jasno da nisam je*eno lud)