Šta je novo?

Klima uredjaji - diskusija, pitanja - procitati prvi post!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
^^^Pa nije to neki poseban model, nego reklama za tehnologije koje se koriste u spoljnoj jedinici, grejač tacne i grejač kompresora i ne znam ni ja šta. Uostalom i tvoja klima Midea Breezeless ima grejač tacne i grejač kompresora, pošto se kod nas prodaje sa nordic paketom. Spoljna jedinica kod običnog modela, bez tih grejača ima 5 kg manju masu. Baš sam jednom gledao na sajtu firme FG Europe, koja uvozi Midea i Fujitsu klime za Grčku i još neke zemlje EU i spoljne jedinice za isti model u Grčkoj često budu par kilograma laganije. Konkretno kod Midea Ultimate Comfort 12k je 5 kg razlika u masi.

Poslednja izmena:
Izbor je pao na LUCA model.Zato i pokušavam da stupim u kontakt sa ACS-om. Sad vagamo koji ovlašćeni servis pozvati da odradi ugradnju.

S obzirom na to da je kuća u podnožju planine Goč, nešto mislim da bi valjalo uzeti grejač, zlu ne trebalo.

@Nesshonal

Nije Bg. A ponudu servisera sam skupljao iz Kraljeva, Kruševca i Čačka.
Za planinu obavezno grejac, nikad se ne zna kako ce da udari minus ili da zaveje klimu. Bolje je da ne razmisljas ;)

Tapatalk from Poco loco

Interesuju me 12ce gree lomo i gree muse iskustva, kao i sta preporucujete do 60 000

midea inverter 12 d6 mozda i ugradjena za te pare,ima wifi,grejace,i spusta na 280w pre gasenja
ili bergen pine best buy koji je gree lomo samo dosta jeftiniji,sve kao na lomo,spusta do 500w pre gasenja,bar za sad
midea je finija u svakom pogledu rekao bi i vredi tu razliku

Poslednja izmena:
A sklapaju je Mitsubishi roboti. :):D

Ja "celi svoj zivot" do sada sam mislio da se "Midea" izgovara midea, a ono se izgovara (barem na engleskom) kao "M E D I A" ('bem li ga kad Midea moze a bude "Media")...

U međuvremenu je Midea kupila najvećeg nemačkog proizvođača robota Kuka Robotics, tako da sad verovatno ne moraju da kupuju Mitsubishi robote. :D

Ja "celi svoj zivot" do sada sam mislio da se "Midea" izgovara midea, a ono se izgovara (barem na engleskom) kao "M E D I A" ('bem li ga kad Midea moze a bude "Media")...

Na jutjubu zovu Majdia koliko sam slusao, ispravite me ako gresim?

Tako je, Majdia.
Amerikanci Huawei izgovaraju Vauvej, kod nas Huawei, Kinezi Hjuwei.

Midea global forsira taj engleski izgovor a u Kini se izgovor razlikuje od regije do regije.
Izvorno, u Guandong regiji izgovor zvuči me-dia, na srpskom je midea i uvek će biti :)

Sent from my MI 8 Lite using Tapatalk

Poslednja izmena:
Za grejanje najjaca Gree muse, bez konkurencije..

Послато са Nokia 9 помоћу Тапатока

Posebno kad ne postaviš offset na 0. Greje, ubija.
Lm, videsmo i da neki ljudi vole da iz klime bije poprilično topao vazduh. Drugi opet vole, mlak vazduh. Kako sad ljudima dati poreporuku :)

Posebno kad ne postaviš offset na 0. Greje, ubija.
Lm, videsmo i da neki ljudi vole da iz klime bije poprilično topao vazduh. Drugi opet vole, mlak vazduh. Kako sad ljudima dati poreporuku :)

Imm jos 3 sedmice da padne konacna odluka za roditelje. Opcija 1 Gree Console i opcija 2 Toshiba podna koju bih mogao dobiti po jako finoj cijeni pa je zato postala opcija..Ova toshibaa bi trebala bit kvalitetnija po hardweru, inace je i dosta skuplja(preko 50 posto, al zbog popusta ne bi me skupo izasla) ali ono sto me brine je modulacija toshibe. Na tom niskom radu ne bi se roditeljima svidio mlak/prohladan zrak. Gree ima tu opciju kojoj neda ispuh ispod 38c(kod loma r) a za toshibu nez jel se moze takvo nesto ukljucit. Znas li ti zoxore mozda nesto o tome, imal kod toshibe ta opcija?

Posle blagog luftiranja, 12 LUCA, spoljasnja 15c, na klimi namesteno na 24c:

https://youtu.be/A4UsRFYJYTg

Greska na video, 49-54 minuta je zapravo pocetak rada klime, a 0-9min je kraj.
Posto sam 3 videa napravio uzastopno, pa ih spojio, a program ih spojio obrnuto.

Inace, kada s ene luftira, radi na 200-210W i gasi.
To je vec na granici toplog vazduha iz izduva na spoljasnjih 15c.

Zeza nas majstor za montazu ovog 4. Ambera, ali sledi i taj video.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Jel gasite klimu kad luftirate? Meni logika kaze da gasim jer topao vazduh samo ide napolje kada napravim promaju da izluftiram :D

Ne, nema racunice.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

recimo da luftiraš 5 minuta dok klima troši 1000 W. Potrošićeš 1 dinar struje na tih 5 minuta.

Dinar, po dinar..

Nema potrebe gasiti, eventualno smanjim ako ostavim duze, mada je sad toplo, odskrinut prozor ceo dan i ne smanjujem klime, samo ostavim LGC ili LLCA da rade, nema potrebe za vise od dve.
Xeroj, otac ti vise ne radi? Mogli ste to i sami da ugradite, naravno ako on moze zbog godina, bese je u penziji?
Ja da umem ugradio bi sam, ovih dana majstore treba da cekas nedeljama.

Dobro pitanje za luftiranje...

Kada otvoriš prozor klima će da zalaufa na maksimum kompresor, i praktično pokušavati da greje spoljnji vazduh.
Meni je midea pored vrata i bukvalno reaguje na njih čim se otvore ona pojača.

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

A ne, nikako. Ja ću trošiti 0.2 dinara. :D
*mjau**mjau**mjau*, što i oni nisu kupili Vivax, nego neke namunjene japance, kineze, brand name i sl. :D

Moram da proverim da ovaj moj Vivax kojim slučajem ne vraća struju u mrežu kada ne radi :D

Sto se grejanja tice, jasno je da je to toplota koja se baca (nevezano za potrosnju koja je na nivou statisticke greske). Pitanje je samo da li je veci stres za klimu ukljucivanje/iskljucivanje ili to duvanje u prazno sa natezanjem kompresora.

Molim te da ne sekiraš previše klimu, da se ne bi stresirala. Posle uzme bolovanje i ništa od nje.

Sada ide 10 cm vuna, pa vazdušni džep (15cm+daska), pa onda opet 20 cm vuna i folija.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno