Šta je novo?

Klima uredjaji - diskusija, pitanja - procitati prvi post!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Meni je ovo prva klima pa me interesuje kako bi inverter trebao tacno da radi . Koliko sam razumeo trebalo bi na primer da kad krene da greje trosi nekih 7oo pa kad postigne temperaturu da spusti na nekih 2oo i da odrzava tu temperaturu. A kod mene krene sa 7oo zagreje za 2 3 minuta i padne na 2o pa posle nekih 15 min opet u krug. Sa potrosnjom sam zadovoljan jedino ako drasticno skoci pri vecim minusima zbog takvog rada.

Posle 10ak dana neka iskustva sa Gree Amber (doduse nemam sa kojom klimom da je uporedim, poredjenje samo sa drugim grejnim uredjajima):

Komfor je fantastican, u staroj kuci smo ceo stan grejali na TA pec koja je hila u hodniku, gde je za 20c u dnevnoj sobi bilo sigurno 30c u hodniku gde je pec, u sobi pored hodnika koja je bliza peci (moja soba) 25c. Nema oblaka toplote, delova koji su topliji i delova koji su hladniji, milina..

Ostavljam je da radi 24/7 (od kako je montirana ugasena je jednom na par sati), sad je vec zahladilo dosta i oko 0c je bilo napolju prethodne dve veceri. Oseca se da fali izolacija na tavanu, ledeno je u celoj kuci van prostora koji greje Amber (koji se ne koristi), to resavam uskoro. Potrosnju ne merim, videcu kakav ce racun ispasti.

Sve u svemu, utisci su pozitivni u svakom smislu sto se klime tice.

Zamerka koju imam jeste za Gree+ aplikaciju, fale opcije koje ima na daljinskom (iFeel i Temp). Podesavanje temperature i moda ventilatora je lose reseno u aplikaciji, horizontalno skrolovanje, nezgrapno :D. Ne vidim razlog i sto se npr. u aplikaciji ne mogu videti senzori sa daljinskog i sa unutrasnje jedinice, ti podaci vec postoje samo ih treba prikazati. Kineski softver ce biti kineski softver..

Mada, s obzirom da klima ima ugradjen wifi koji ne mora da se doplati, a sama po sebi je odlicna kupovina i bez toga, ovo dodje kao neko trazenje dlake u jajetu (verovatno i deformacija s obzirom da se bavim Androidom i vise ne mogu ni da koristim neku aplikaciju, a da ne trazim odmah bagove/falinke :D).

Ma 'ajte molim vas. Gde postoji bolja klima od Vivaxa. Pa ona troši uvek 250 W, k'o upaljač :)

@dsr, malo podrške molim

Golf 2 dizel, ovaj Vivax ide i na loz ulje : )

Muse se stabilizovale i trose po 400w,sto znaci da se ponasaju kao caletova viola,sto se mene tice i muse je za preporuku.

Sent from my Mi 9 Lite using Tapatalk

Vidim da se piše o potrošnji klime...ja nemam merača niti aplikacije ...po računu od prvog dana sad će treća zime,3 klime greju oko 78m2,računnza struju u najgorem slučaju kad je baš zima uveća se za 6700din inače je tu oko 5000 din...prosečno kilovot izađe oko 9 dinara..ne znam da li je to puno ali je m2 drva 6200 bez rezanja i cepanja...tako da klime su dobar vid grejanja.

Posto je bila prica da se Amber gasi na nekih 800w da li bi eventualno podesavanje kao za Muse resilo taj problem?

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

Ta prica ne postoji, jer se Amber spusta na 400W i to sa sve grejacima, sto znaci da klima nize modulira.

To sto neko ocekuje da mu klima montirana na spoljasnji zid u 40 i 60m2 neizolovanog prostora radi na 200W je samo neiskustvo i nista vise.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Pa trebalo bi proveriti, mozda fabricki nije dobro podesena.

Prale, nisam siguran za mail, nisam pokusavao ali telefonom se zavrsava odmah. *mjau**mjau**mjau*, to je Srpska varijanta poslovanja.

Tapatalk from Poco loco

Zahvalan. Vidim da ne odgovaraju na mejl već nekoliko dana...

A što se tiče servisera za ugradnju traže:

- 75 do 100 evra
- 10e po metru instalacije (15 za svaki naredni metar posle 3 m instalacije)
- 2800 za pocinkovane nosače
- 50e za grejač
- zaboravih da pitam za gumene podloge

Pozdrav. Prosle nedelje sam kupio klimu, nikad ranije nisam imao, pa bih hteo ovde da se informisem o nekim stvarima. Kupio sam Gree Muse gwh12 model. Prvenstveno za grejanje moje sobe, koja ima nekih 16-17m2. Kuca je sa izolacijom, iznad sobe je ploca. Ima jedan dupli balkonski prozor, drveni ali generalno dobro dihtuje, plus sam zalepio dihtung trake. Klimu je postavio ovlasceni serviser.

Ono sto me zanima...

Temperaturu podesavam otprilike na 21 stepen. Ujutru kad se probudim i pustim klimu klima pokaze da je u sobi nekih 15 stepeni. Ona do 21 stepen zagreje za nekih 20-25 minuta. I kad zagreje ne gasi se, ne ode u stand by nego i dalje duva, smanjenjim intenzitetom. Vidim da spoljna jedinica i dalje radi i potrosnja je nekih 1kw. Kad povecam temperaturu na 25, duva i vise od pola sata ali nikada ne dostigne 25, a kad smanjim na 21 krene da izbacuje malo hladniji vazduh i onda se iskljuci kad padne na 21. Primetio sam da nekada postavim na 21 stepen, a ono izmeri da je 22 i i dalje duva. Brzina ventilatora je uvek na auto, a danas kad sam ukljucio turbo mod, cak je sa 21 smanjilo na 20 stepeni, on valjda sluzi za brzo postizanje zadate temperature. Meni je logicno da kada postigne temperaturu, klima ugasi kompresor i smanji potrosnju, pa se ukljuci kad temperatura padne ispod zadate.

Druga stvar su ona poprecna krilca, koliko vidim na daljinskom imam dugme za podesavanje istih, ali se nista ne desava.

Sve ovo me buni zato sto drug u svojoj radnji ima isti model i cini mi se da mnogo bolje radi, brze zagreva, manje je bucna spoljna jedinica a i poprecna krilca mogu da se pomeraju.

Budi malo vredan, pa pročitaj zadnjih par strana u vezi sa Muse klimom.
Vertikalno usmeravanje krilaca ne postoji na ovom modelu (pusti šta ima na daljincu).
Klima i na standby duva, kako bi vazduh cirkulisao i kako bi mogla tačno da očitva unutrašnju temp.

Trudio sam se da procitam sto vise... Duva, ali je potrosnja kao i kad zagreva pri ukljucivanju. 1kw. Evo trenutno meri da je u sobi 22 stepeni, podesena je na 21 i dalje duva.

- 75 do 100 evra
- 50e za grejač
Ne secam se koliko kostaju gumeni odbojnici ali moras da im kazes da ponesu.
Koja klima je u pitanju? Jesi siguran da ti treba grejac? Ja moj nijednom jos nisam upalio za 3 godine, namerno sam sam stavio da se rucno pali na prekidac i jos nijednom nisam imao potrebe za time.

Tapatalk from Poco loco

Za offset 0 koji po meni najbolje radi podesis klimu na 2o ugasis izvuces iz struje upalis daljinski utaknes u struju i odma pritiskas plus minus plus minus plus minus i na klimi treba da se pojavi 0 i to je to

Evo, morska baba je dala rešenje

To set 3C temp. compensation: in heating mode, set temp at 17℃, then within 5 second ,press button"+,-,+,-,+,-" , there will display 3 on IDU, heating light shining 3 times
To set 2C temp. compensation: in heating mode, set temp at 18℃, then within 5 second ,press button"+,-,+,-,+,-" , there will display 2 on IDU, heating light shining 2 times
To set 1C temp. compensation: in heating mode, set temp at 19℃, then within 5 second ,press button"+,-,+,-,+,-" , there will display 1 on IDU, heating light shining 1 times
To set 0C temp. compensation: in heating mode, set temp at 20℃, then within 5 second ,press button"+,-,+,-,+,-" , there will display 0 on IDU, heating light shining 4 times

valjda važi za većinu Gree uređaja

- 75 do 100 evra
- 50e za grejač
Čekaj, ovo je 75-100 evra pa još plus 10e po metru instalacije i sve ovo ostalo? Ccc... Ne mogu da verujem koji su derači ti monteri po Bg-u.

Meni je klima ugrađena sa 3,5m instalacije, posebno izolovanim cevima, antivibracionim gumama i pocinkovanim nosačima za sve skupa 80 evra (još su mi i demontirali staru klimu) i sve to na 5m visine na teško pristupačnom mestu.

Znam da deluje neverovatno ali tako je.

Ne secam se koliko kostaju gumeni odbojnici ali moras da im kazes da ponesu.
Koja klima je u pitanju? Jesi siguran da ti treba grejac? Ja moj nijednom jos nisam upalio za 3 godine, namerno sam sam stavio da se rucno pali na prekidac i jos nijednom nisam imao potrebe za time.

Tapatalk from Poco loco

Izbor je pao na LUCA model.Zato i pokušavam da stupim u kontakt sa ACS-om. Sad vagamo koji ovlašćeni servis pozvati da odradi ugradnju.

S obzirom na to da je kuća u podnožju planine Goč, nešto mislim da bi valjalo uzeti grejač, zlu ne trebalo.

@Nesshonal

Nije Bg. A ponudu servisera sam skupljao iz Kraljeva, Kruševca i Čačka.

Poslednja izmena:
Pretpostavljam da je ovo odgovor meni? :) Sta se tacno podesava ovim?

Ovim rešenjem treba da pokušaš da dovedeš klimu u red, pa da ti na održavanju troši 400 - 500 W, tj. da izbegne stalna zaletanja. Drugim rečima, treba da poboljša malo komfor upotrebe. Dakle 0 ti treba.

Isto Fujitsu, pre 15 dana.

Viacom (distributer Fujitsu klima za Srbiju i čiju garanciju dobiješ kada kupiš klimu, bez obzira na to gde kupiš) me je i uputio na taj servis kada sam ih pozvao, tako da sam prilično siguran da su ovlašćeni.

Cudo niko ne spominje ovaj model, bas deluje obecavajuce za ovu primenu ali i za svaku drugu?

Kineski reklamni nadrealizam. Sve ovo ima svaka nordic klima godinama unazad.

A sklapaju je Mitsubishi roboti. :):D

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno