NeZna li možda neko, da li bi se sa kontrolerom za fancoil mogla regulisati brzina aksijalnog motora na ventilatoru?
Naravno mislim na ove koji imaju opciju regulacije broja obrtaja.
Sent from my SM-N975F using Tapatalk
NeZna li možda neko, da li bi se sa kontrolerom za fancoil mogla regulisati brzina aksijalnog motora na ventilatoru?
Naravno mislim na ove koji imaju opciju regulacije broja obrtaja.
Ako si mislio na Eurovent mislim da nije tačno da su merenja za LLCE rađena u turbo modu.Možda si mislio na maksimalni protok vazduha to jest turbina na high.Što se tiče Gree evidentno je a i pokazalo se da su dobre/odlične klime.Vreme će pokazati koliko su trajne.Gree je zadao domaći zadatak Japanskim proizvođačima što se tiče cene i ponude.Mada ja preferiram Fujitsu klime što se tiče uloženog i dobijenog ali to je već stvar ličnog ukusa.Odnos dobijeno ulozeno zavisi od dosta toga.
Kultura rada, kvalitet komponenti, isforsiranost kompresora, pouzdanosti...
Nije klima samo Kw energije po euru.
To ti je kao i auto kada bi gledao samo po ks po euru...Focus rs bi izasao kao fenomenalan izbor, a u realnosti je njesra auto, osim za jednu jedinu stvar, ide brzo i lepo lezi u krivini.
Da bi dobio te performanse, dobar enterijer, kvalitet i solidan komfor uz performanse, moras uzeti recimo A35 amg koji je barem 50% skuplji u realnosti.
Isto tako i za klime.
Direktan primer su ti Gree Amber i Gree U-Crown koje dele kompresor.
U-Crown je 50% skuplja(150k u odnosu ma 100k), a 35% slabija.
Ako me pitas koja ima bolji perf/euro, to je Amber...a ako me pitas koja ima bolji odnos ulozeno/dobijeno, to je U-Crown.
Fujitsu je zeznut sto ne znamo koliko max daje, jer mu je max izrazen za turbo mod, koji se sam gasi posle 15 minuta.
Toshiba Mirai modele, ti mi deluju kao dobar izbor u nekoj nizoj ceni...mozda je jaci Panasonic kit35tz.
Sledeci nivo cena, tu su Panasonic Etherea, Toshiba Suzumi Pluls, Mitsubishi Kieria, Fujitsu LTCA...pa da ne nabrajam bzvz dok ne kazes u kojoj ceni trazis klimu.
Meni se to desava sa on-off Panasonikom, od pre 15 i kusur godina.Toliko me nervira, da uvek zadam temperaturu, koji ne moze da dostigne, da mi ne smrdi, pa sta kosta,da kosta.Valjda je sustina invertera, da bas to ne radi.Brzo im se usmrde jer im se gasi turbina na hladjenju kada postigne temperaturu. Moja se ne gasi i uopste mi nije jasno zasto se svima gasi kad i moje LGC kuci rade identicno, duvaju na zadatoj fiksnoj brzini non stop, samo ukljucuje i gasi kompresor po potrebi.
Takodje panel i zupcanik koji ga podize ume da se slomi, losa je plastika, toliko da je neko ovde poceo da pravi taj deo. Moja za sad nema problema.
Meni se to desava sa on-off Panasonikom, od pre 15 i kusur godina.Toliko me nervira, da uvek zadam temperaturu, koji ne moze da dostigne, da mi ne smrdi, pa sta kosta,da kosta.Valjda je sustina invertera, da bas to ne radi.
Mislio sam da svaki inverter radi bez tog gasenja.
Sto vise slusam o Fujitsu, to se sve vise sokiram.
-Kineski kompresori za neke modele.
-Smrde.
-Max snaga, data samo za turbo režim.
-Plastični delovi ,made in Stara Pazova.
-Bruje ,vise nego bilo koji drugi japanac.
Pitam se samo ,sta je sledeće????
Sent from my Mi 9T using Tapatalk
Postoji twin/double/dual jednostepeni(single-stage) za naše prostore "puna kapa"
Zbog uravnoteženijih masa, zbog postizanja potrebnog kapaciteta u dva, zapreminski, manja ciklusa u toku jednog obrtaja rotora, omogućena je niska modulacija, u mehaničkom i električnom smislu. Uz to, izbegava se sigurno "traktor" efekat
Xeroj, kad si već postavio te slike kompresora, dok si u "elementu" okači i principijelne/blok šeme za njih.
Kada pisete o ovom naprednom dvostepenom Gree modelu, mislite na nordijsku ili običnu verziju, posto vidim da neki tu prave neke razlike?
U kojim modelima je ovaj kompresor?Rotary sam i mislio, kao sto sam ranije i pisao, ali sam permutovao
Ima dvostepeni.
Ovo je novije:
Pogledajte prilog 287595
Pogledajte prilog 287596
Three-Cylinder Two-Stage Variable Displacement Inverter Compressor is an innovation upgrade based on the 1st generation of two-stage enthalpy-adding technology, and also the world first dual-stage compression with variable volume ratio on a single compressor. For now, it has applied for 66 invention patents and 11 patents have been authorized, which are widely used in many series products such as Central ACs (VRF) and household ACs etc. Equipped with this compressor, the Air Source Pump can achieve stable operation in the wide temp. range from -35 ° C to 54 ° C. Besides, when the outdoor ambient temp. is as low as -25 ° C, the heating capacity of the pump is still not attenuated, that completely canceled other auxiliary heating methods.
Pa bilo bi uredu znati u koju Gree klimu se ugradjuju ti kompresori ili je to za neke druge uredjaje pa izlazimo iz domena "residential" sto jeste tema ovog foruma.Ovo je bio tehnički demonstrator.
Ima kada se ode na gree global sajt reklama da uskoro izlazi nov uredjaj, ali nisu jos rekli sta tacno...sigurno ce sa ovim izaci.U kojim modelima je ovaj kompresor?
Pa bilo bi uredu znati u koju Gree klimu se ugradjuju ti kompresori ili je to za neke druge uredjaje pa izlazimo iz domena "residential" sto jeste tema ovog foruma.
Imaju kompresora svih fela, samo fujitsu kompresora nigde na vidiku.
Mogao bi neko i da objasni kako radi taj kompresor sa slike.Postoji twin/double/dual jednostepeni(single-stage) za naše prostore "puna kapa"
Zbog uravnoteženijih masa, zbog postizanja potrebnog kapaciteta u dva, zapreminski, manja ciklusa u toku jednog obrtaja rotora, omogućena je niska modulacija, u mehaničkom i električnom smislu. Uz to, izbegava se sigurno "traktor" efekat
Xeroj, kad si već postavio te slike kompresora, dok si u "elementu" okači i principijelne/blok šeme za njih.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari