Šta je novo?

Klima uredjaji - diskusija, pitanja - procitati prvi post!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Odnos dobijeno ulozeno zavisi od dosta toga.
Kultura rada, kvalitet komponenti, isforsiranost kompresora, pouzdanosti...

Nije klima samo Kw energije po euru.
To ti je kao i auto kada bi gledao samo po ks po euru...Focus rs bi izasao kao fenomenalan izbor, a u realnosti je njesra auto, osim za jednu jedinu stvar, ide brzo i lepo lezi u krivini.

Da bi dobio te performanse, dobar enterijer, kvalitet i solidan komfor uz performanse, moras uzeti recimo A35 amg koji je barem 50% skuplji u realnosti.

Isto tako i za klime.
Direktan primer su ti Gree Amber i Gree U-Crown koje dele kompresor.
U-Crown je 50% skuplja(150k u odnosu ma 100k), a 35% slabija.
Ako me pitas koja ima bolji perf/euro, to je Amber...a ako me pitas koja ima bolji odnos ulozeno/dobijeno, to je U-Crown.

Fujitsu je zeznut sto ne znamo koliko max daje, jer mu je max izrazen za turbo mod, koji se sam gasi posle 15 minuta.
Toshiba Mirai modele, ti mi deluju kao dobar izbor u nekoj nizoj ceni...mozda je jaci Panasonic kit35tz.

Sledeci nivo cena, tu su Panasonic Etherea, Toshiba Suzumi Pluls, Mitsubishi Kieria, Fujitsu LTCA...pa da ne nabrajam bzvz dok ne kazes u kojoj ceni trazis klimu.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk
Ako si mislio na Eurovent mislim da nije tačno da su merenja za LLCE rađena u turbo modu.Možda si mislio na maksimalni protok vazduha to jest turbina na high.Što se tiče Gree evidentno je a i pokazalo se da su dobre/odlične klime.Vreme će pokazati koliko su trajne.Gree je zadao domaći zadatak Japanskim proizvođačima što se tiče cene i ponude.Mada ja preferiram Fujitsu klime što se tiče uloženog i dobijenog ali to je već stvar ličnog ukusa.

Xeroj87

Zasto nisi zadovoljan LUC-om?

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Brzo im se usmrde jer im se gasi turbina na hladjenju kada postigne temperaturu. Moja se ne gasi i uopste mi nije jasno zasto se svima gasi kad i moje LGC kuci rade identicno, duvaju na zadatoj fiksnoj brzini non stop, samo ukljucuje i gasi kompresor po potrebi.
Takodje panel i zupcanik koji ga podize ume da se slomi, losa je plastika, toliko da je neko ovde poceo da pravi taj deo. Moja za sad nema problema.

Twin rotor kompresor ne postoji . Rotor je obrtni deo svakog el.motora i teško da se u jedan stator el.motora mogu ugurati dva rotora.
Postoji
Twin rotary jednostepeni, što je isto sa "double cylinder single stage compressor"
i Twin rotary dvostepeni, što je isto sa "double cylinder two stage compressor", ovaj se nalazi u Amberu i U-crownu

Pa naravno da ne postoji. Ima sa se nadje na netu kako radi dual inverter, kako LG zove to tehničko rešenje kod jednostepenog kompresora.

Rotary sam i mislio, kao sto sam ranije i pisao, ali sam permutovao :)
Ima dvostepeni.

Ovo je novije:

Pogledajte prilog 287595

Pogledajte prilog 287596

Three-Cylinder Two-Stage Variable Displacement Inverter Compressor is an innovation upgrade based on the 1st generation of two-stage enthalpy-adding technology, and also the world first dual-stage compression with variable volume ratio on a single compressor. For now, it has applied for 66 invention patents and 11 patents have been authorized, which are widely used in many series products such as Central ACs (VRF) and household ACs etc. Equipped with this compressor, the Air Source Pump can achieve stable operation in the wide temp. range from -35 ° C to 54 ° C. Besides, when the outdoor ambient temp. is as low as -25 ° C, the heating capacity of the pump is still not attenuated, that completely canceled other auxiliary heating methods.

Poslednja izmena:
Brzo im se usmrde jer im se gasi turbina na hladjenju kada postigne temperaturu. Moja se ne gasi i uopste mi nije jasno zasto se svima gasi kad i moje LGC kuci rade identicno, duvaju na zadatoj fiksnoj brzini non stop, samo ukljucuje i gasi kompresor po potrebi.
Takodje panel i zupcanik koji ga podize ume da se slomi, losa je plastika, toliko da je neko ovde poceo da pravi taj deo. Moja za sad nema problema.
Meni se to desava sa on-off Panasonikom, od pre 15 i kusur godina.Toliko me nervira, da uvek zadam temperaturu, koji ne moze da dostigne, da mi ne smrdi, pa sta kosta,da kosta.Valjda je sustina invertera, da bas to ne radi.
Mislio sam da svaki inverter radi bez tog gasenja.
Sto vise slusam o Fujitsu, to se sve vise sokiram.

-Kineski kompresori za neke modele.
-Smrde.
-Max snaga, data samo za turbo režim.
-Plastični delovi ,made in Stara Pazova.
-Bruje ,vise nego bilo koji drugi japanac.

Pitam se samo ,sta je sledeće????

Poslednja izmena:
Ja samo LLCA nisam probao kuci a probacu kad zatopli opet bas da vidim. LGC kuci i LU u lokalu ne gase turbinu na hladjenju.
Vama sto LU gasi turbinu, da li koristite fix brzinu ili Auto? Kod mene su na fix brzini.

Poslednja izmena:
Postoji twin/double/dual jednostepeni(single-stage) za naše prostore "puna kapa"
Zbog uravnoteženijih masa, zbog postizanja potrebnog kapaciteta u dva, zapreminski, manja ciklusa u toku jednog obrtaja rotora, omogućena je niska modulacija, u mehaničkom i električnom smislu. Uz to, izbegava se sigurno "traktor" efekat
Xeroj, kad si već postavio te slike kompresora, dok si u "elementu" okači i principijelne/blok šeme za njih.

Kada pisete o ovom naprednom dvostepenom Gree modelu, mislite na nordijsku ili običnu verziju, posto vidim da neki tu prave neke razlike?

Meni se to desava sa on-off Panasonikom, od pre 15 i kusur godina.Toliko me nervira, da uvek zadam temperaturu, koji ne moze da dostigne, da mi ne smrdi, pa sta kosta,da kosta.Valjda je sustina invertera, da bas to ne radi.
Mislio sam da svaki inverter radi bez tog gasenja.
Sto vise slusam o Fujitsu, to se sve vise sokiram.

-Kineski kompresori za neke modele.
-Smrde.
-Max snaga, data samo za turbo režim.
-Plastični delovi ,made in Stara Pazova.
-Bruje ,vise nego bilo koji drugi japanac.

Pitam se samo ,sta je sledeće????

O Fujitsu se najviše i pisalo u superlativu u proteklih par godina, pa sad mora malo i da se zapiša. Tako će biti i za druge brendove za neko vreme, recimo za Gree.

Postoji twin/double/dual jednostepeni(single-stage) za naše prostore "puna kapa"
Zbog uravnoteženijih masa, zbog postizanja potrebnog kapaciteta u dva, zapreminski, manja ciklusa u toku jednog obrtaja rotora, omogućena je niska modulacija, u mehaničkom i električnom smislu. Uz to, izbegava se sigurno "traktor" efekat
Xeroj, kad si već postavio te slike kompresora, dok si u "elementu" okači i principijelne/blok šeme za njih.

Teoretski pruža mnogo, ali u praksi su manji benefiti.

Kada pisete o ovom naprednom dvostepenom Gree modelu, mislite na nordijsku ili običnu verziju, posto vidim da neki tu prave neke razlike?

Nordijski, koji je i jedini dostupan kod nas.

Nordijac ima i grejač tacne,dvostepeni kompresor, viseslojni isparivač, Wi-Fi,spoljna jedinica teska kao kamen temeljac piramide, sve san snova, osim modulacije, koju ne spusta ispod 500w, ako sam bio pažljiv na času?

Poslednja izmena:
I ne mora da spušta, posto je namenjen ili za veći prostor ili za prostor sa većim toplotnim gubicima.

Da, slažem se.
Možda su mogli da naprave neki ECO režim, za nesto toplije krajeve.
Faktički, po svemu pročitanom, ovo je bog hladjenja i grejanja, samo jos kada bi mogli i trajnost da mu ispitamo?

Vrede li le u ove?
27a64cbc995cb8dc84fb1248d082c70e.jpg

Ne znamo. Čekamo da neko kupi pa da se na zimu pohvali. Ovde se najviše gleda kako klima greje. Hlade sve.

Rotary sam i mislio, kao sto sam ranije i pisao, ali sam permutovao :)
Ima dvostepeni.

Ovo je novije:

Pogledajte prilog 287595

Pogledajte prilog 287596

Three-Cylinder Two-Stage Variable Displacement Inverter Compressor is an innovation upgrade based on the 1st generation of two-stage enthalpy-adding technology, and also the world first dual-stage compression with variable volume ratio on a single compressor. For now, it has applied for 66 invention patents and 11 patents have been authorized, which are widely used in many series products such as Central ACs (VRF) and household ACs etc. Equipped with this compressor, the Air Source Pump can achieve stable operation in the wide temp. range from -35 ° C to 54 ° C. Besides, when the outdoor ambient temp. is as low as -25 ° C, the heating capacity of the pump is still not attenuated, that completely canceled other auxiliary heating methods.
U kojim modelima je ovaj kompresor?

Ovo je bio tehnički demonstrator.

Pričalo se koje sve kompresore Fujitsu koristi. Fujitsu KG ima LG kompresor. Vidi se na ovom klipu, testirao je neki poljak.

Ovo je bio tehnički demonstrator.
Pa bilo bi uredu znati u koju Gree klimu se ugradjuju ti kompresori ili je to za neke druge uredjaje pa izlazimo iz domena "residential" sto jeste tema ovog foruma.

Poslednja izmena:
U kojim modelima je ovaj kompresor?

Ima kada se ode na gree global sajt reklama da uskoro izlazi nov uredjaj, ali nisu jos rekli sta tacno...sigurno ce sa ovim izaci.

Ovo jeste za split kompresor.
Nema jos nigde, sveze je.

Imaju kompresora svih fela, samo fujitsu kompresora nigde na vidiku.

Pa bilo bi uredu znati u koju Gree klimu se ugradjuju ti kompresori ili je to za neke druge uredjaje pa izlazimo iz domena "residential" sto jeste tema ovog foruma.

Prošle godine je predstavljen kao tehnički demonstrator, što znači da je u fazi razvoja, verovatno završnoj. Sumnjam da će prvo ući u RAC, ali možda i grešim.

Koliko je meni poznato Fujitsu LLCE ima GMCC kompresor a već sledeća klima LMCE ima Panasonic kompresor.Fujitsu kompresor stavljaju u Nocriu.Ja imam LLCE i LMCE obe gase turbine kad dostignu temperaturu u hlađenju ali ne osećam neke neprijatne mirise iz unutrašnje jedinice.Ima nas više u kući ako ja nisam primetio neko bi već rekao da nešto smrdi dok klima radi.Što se tiče LLCE nije to savršen uređaj ali daleko od toga da je loš,greje i hladi odlično.LMCE je već doteraniji uređaj.Celu zimu sam spavao na nekoliko metara od LLCE 12 uveče je najčešće radio na Quiet modu tako da je tih u radu.Sada kada su došli ovi topli dani preko dana držim ih na low brzini a uveče na quiet i ne primetim da rade samo je prijatno u kući.Spoljne jedinice su montirane na gumenim amortizererima tako da i to nešto vredi sigurno.To su neka moja iskustva za sad.

Mogao bi neko i da objasni kako radi taj kompresor sa slike.

Da li ostali japanci, Pan,Tos,Mit,Dai,Hit, imaju iskljucivo vlastite kompresore, ili i oni saraju?

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno