Šta je novo?

Klima uredjaji - diskusija, pitanja - procitati prvi post!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
TCL ih proizvodi.

Pozdrav svima! Izbor za kupovinu sam sveo na dve inverter klime, obe su 500e sa ugradnjom:
- Gree Lomo Inverter WIFI 12
- MIDEA MB-12N8D6 WIFI

Ima li neke bitnije razlike između ove dve klime ? Ja bih da kupim Gree Lomo. Prostorija je oko 40 m2, više za hlađenje nego za grejanje.
Ili ako neko zna za neku bolju inverter klimu za te pare?

Poslednja izmena:
Pišeš da neki hvale gtech da je bolja od muse a sad pišeš da je bolja za toliko koliko je skuplja bez nekih dokaza zašto je tako.

Za početak, dovoljno bi ti bilo da ih čuješ kako rade, i koliko su bučne, jednu pored druge...

Nekome to i nije toliko bitno, medjutim postoje i oni koji bi uz komfor koji im pruza ukljucena klima tokom noci, voleli i da recimo mogu da zaspu dok ona radi, i spremni za to da plate svaki dinar razlike u ceni, bar kada su ova dva uredjaja u pitanju.

Pozdrav svima! Izbor za kupovinu sam sveo na dve inverter klime, obe su 500e sa ugradnjom:
- MIDEA MB-12N8D6 WIFI

Ima li neke bitnije razlike između ove dve klime ? Ja bih da kupim Gree Lomo. Prostorija je oko 40 m2, više za hlađenje nego za grejanje.

Nema bolje za te pare.

- MIDEA MB-12N8D6 WIFI

Imaj u vidu da je Midea samo wifi ready, tj morao bi da dokupiš wifi modul ako ti je bitan.

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Na sajtu jednog servisera iz BG naznačeno je da uz MIDEA-12N8D6 kao poklon ide WIFI.
Nije mi nešto posebno bitno, ali vidim da nije loše da se ima.
Meni je bitnije da mi neko kaže da li ima neke veće razlike, iz vašeg iskustva, između ove dve klime, a ja sam razmišljao da kupim LOMO.

Bolja je Lomo, tisa je i jaca.
Obavezno gledaj novi model, sa R32 gasom, ne sa R410.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

- MIDEA MB-12N8D6 WIFI

Da li se radi o ovoj klimi: Gree Lomo GWH12QB-K6DNB4I/I R32? Da li izabrati Gree Lomo ili Fujitsu LLCE?

Poslednja izmena:
Fujitsu

Послато са SM-A520F помоћу Тапатока

Da li se radi o ovoj klimi: Gree Lomo GWH12QB-K6DNB4I/I R32? Da li izabrati Gree Lomo ili Fujitsu LLCE?

Na sajtu prodavca klima ima oznaku: Gree klima LOMO 12000 BTY GWH 12QB WI FI
E sad nisu navedeni tačni nazivi vanjske i unutrašnje jedinice, gas je R32 (G10 inverter tehnologija), SEER 6,1 W/W , SCOP 4/5,1 W/W, Težina spoljašnje/unutrašnje 31/9 kg...itd.

Jedan je Lomo na našem tržištu, tako da je to taj.

Ovo je oznaka starog, sa R410 freonom:
GWH12QB-K3DNA5D

Dakle, cim ima R32 freon, to je taj Lomo, nema drugi.

Zna li možda neko, da li bi se sa kontrolerom za fancoil mogla regulisati brzina aksijalnog motora na ventilatoru?
Naravno mislim na ove koji imaju opciju regulacije broja obrtaja.

Može li jedna preporuka, za odabir kvalitetne inverter japanske klime.
Sta je danas, najbolji odnos dobijeno uloženo, za neku 12-icu, koja bi se koristila, podjednako za grejanje i hladjenje.Da li je i dalje Fujitsu na prvom mestu od japanaca?

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Odnos dobijeno ulozeno zavisi od dosta toga.
Kultura rada, kvalitet komponenti, isforsiranost kompresora, pouzdanosti...

Nije klima samo Kw energije po euru.
To ti je kao i auto kada bi gledao samo po ks po euru...Focus rs bi izasao kao fenomenalan izbor, a u realnosti je njesra auto, osim za jednu jedinu stvar, ide brzo i lepo lezi u krivini.

Da bi dobio te performanse, dobar enterijer, kvalitet i solidan komfor uz performanse, moras uzeti recimo A35 amg koji je barem 50% skuplji u realnosti.

Isto tako i za klime.
Direktan primer su ti Gree Amber i Gree U-Crown koje dele kompresor.
U-Crown je 50% skuplja(150k u odnosu ma 100k), a 35% slabija.
Ako me pitas koja ima bolji perf/euro, to je Amber...a ako me pitas koja ima bolji odnos ulozeno/dobijeno, to je U-Crown.

Fujitsu je zeznut sto ne znamo koliko max daje, jer mu je max izrazen za turbo mod, koji se sam gasi posle 15 minuta.
Toshiba Mirai modele, ti mi deluju kao dobar izbor u nekoj nizoj ceni...mozda je jaci Panasonic kit35tz.

Sledeci nivo cena, tu su Panasonic Etherea, Toshiba Suzumi Pluls, Mitsubishi Kieria, Fujitsu LTCA...pa da ne nabrajam bzvz dok ne kazes u kojoj ceni trazis klimu.

Poslednja izmena:
Ako izuzmem, najeftinijeg LLCE japanca sa kineskim kompresorom(žalbe na buku), dolazim do LUCA modela od 84.000 dinara.Znači u tom iznosu +- sta ima kvalitetno.

LUCA je jeftiniji od AMBERA, zar nije japanac u tom slučaju , bolji odnos ,dobijeno uloženo, ili negde gresim?

Zar Fujitsu nema eurovent, tu bi trebalo da se svi proizvodjači jednako testiraju, bez uplitanja turbo moda.

Poslednja izmena:
Odnos dobijeno ulozeno zavisi od dosta toga.
Kultura rada, kvalitet komponenti, isforsiranost kompresora, pouzdanosti...

Nije klima samo Kw energije po euru.
To ti je kao i auto kada bi gledao samo po ks po euru...Focus rs bi izasao kao fenomenalan izbor, a u realnosti je njesra auto, osim za jednu jedinu stvar, ide brzo i lepo lezi u krivini.

Da bi dobio te performanse, dobar enterijer, kvalitet i solidan komfor uz performanse, moras uzeti recimo A35 amg koji je barem 50% skuplji u realnosti.

Isto tako i za klime.
Direktan primer su ti Gree Amber i Gree U-Crown koje dele kompresor.
U-Crown je 50% skuplja(150k u odnosu ma 100k), a 35% slabija.
Ako me pitas koja ima bolji perf/euro, to je Amber...a ako me pitas koja ima bolji odnos ulozeno/dobijeno, to je U-Crown.

Fujitsu je zeznut sto ne znamo koliko max daje, jer mu je max izrazen za turbo mod, koji se sam gasi posle 15 minuta.
Toshiba Mirai modele, ti mi deluju kao dobar izbor u nekoj nizoj ceni...mozda je jaci Panasonic kit35tz.

Sledeci nivo cena, tu su Panasonic Etherea, Toshiba Suzumi Pluls, Mitsubishi Kieria, Fujitsu LTCA...pa da ne nabrajam bzvz dok ne kazes u kojoj ceni trazis klimu.

Mitsubishi Kieria, moj izbor, onaj model sa manjim krilcima na otvoru, sa monotaktnim kompresorom (valjda je jednotaktni) od 109,9krsd (MITSUBISHI SRK35ZS-W/SRC35ZS-W KIERIA)
Čekam da se korona smiri, da padne broj zarazenih i onda zovem da mi vade staru klimu, 40e dobijem za nju 15g staru LG i dolaze da montiraju Kieria-u. :D

Poslednja izmena:
Ako izuzmem, najeftinijeg LLCE japanca sa kineskim kompresorom(žalbe na buku), dolazim do LUCA modela od 84.000 dinara.Znači u tom iznosu +- sta ima kvalitetno.

LUCA je jeftiniji od AMBERA, zar nije japanac u tom slučaju , bolji odnos ,dobijeno uloženo, ili negde gresim?

Zar Fujitsu nema eurovent, tu bi trebalo da se svi proizvodjači jednako testiraju, bez uplitanja turbo moda.

Opet, koji prostor grejes? Ne moze za te pare da se greje stan od 60m2...moze ako dodas do 100k i uzmes Amber, a da su ti prostorije super povezane i da lagano vazduh ide ka njima, a i tu onsa zaboravi luftiranje...mada sam ovde na forumu stekao utisak da bas retko ko luftira stan/kucu. Ja to radim svakodnevno po vise puta.
Mitsubishi Kireia 9ka je solidno jaka i dobra klima u toj ceni.

Luca ja koristim i bezi daleko od te klime, gledaj ove nove K modele, ako hoces Fujitsu.
I ona je 79k dinara sada, ja sam je platio 89k nazalost.

Amber je oko 50% jaca klima od Luca, ima twin-rotor kompresor, trostruki izmenjivac...prosto, 2 klase bolji uredjaj, u klasi sa 1500e klimama...ali joj kultura rada nije na nivou skupjih klima, solidno je vucna i na minimumu...klasican power model, da gruva.
Posto imam obe, mogu fino da uporedim.

Poslednja izmena:
Zasto je LUKA losa, zbog kre-ten-skog panela?

Prostor je 60m2, iz jednog komada, visina 3m,u suterenu.Sa tri strane okruzen prostorima na CG, ispod nema nikoga, temelj,iznad prostor na CG.
Samo jedna strana ka spolja, ukopana 2m+ 1 metar je prozor ukopan.

Jedan od razloga za japance, je trajnost, očekujem min 10-15 godina rada, kao i sadasnji panasonik.

Poslednja izmena:
Amber je oko 50% jaca klima od Luca, ima twin-rotor kompresor, trostruki izmenjivac...prosto, 2 klase bolji uredjaj, u klasi sa 1500e klimama...ali joj kultura rada nije na nivou skupjih klima, solidno je vucna i na minimumu...klasican power model, da gruva.
Posto imam obe, mogu fino da uporedim.

Amber bi trebao da ima dvostepeni kompresor, a ne twin rotor.

Zasto je LUKA losa, zbog kre-ten-skog panela?

Prostor je 60m2, iz jednog komada, visina 3m,u suterenu.Sa tri strane okruzen prostorima na CG, ispod nema nikoga, temelj,iznad prostor na CG.
Samo jedna strana ka spolja, ukopana 2m+ 1 metar je prozor ukopan.

Jedan od razloga za japance, je trajnost, očekujem min 10-15 godina rada, kao i sadasnji panasonik.

Nema baš pravila oko trajnosti, ali je veća verovatnoća da će japanac duže izgurati. Mada, Gree odskače od ostalih kineza. Ako je do panela, pa onda LT otpada, onda bi Amber tvoj prostor mogao da zadovolji.

Pa sta je sad dvostepeni a sta dvorotacioni, zar to nije isto ?

Nije isto.

Dual, twin rotor i sl. zbog boljeg balansa u odnosu na standardne kompresore postižu veće brzine rada.
Dvostepeni kompresor vrši sabijanje u dve faze. tako se postiže veća kompresija, pa je u stanju da na nižim spoljnim temepraturama očuva veći % punog kapaciteta.

Poslednja izmena:
Amber i U Crown imaju twin rotor kompresor.

Poslednja izmena:
A ova Zehina klima kakva je u odnosu na Amber, govorim od 12k? (@Xeroj87 znam da si je spomenuo ali 9ku i nizi cenovni rang pa zato pitam za 12ku)

edit: 'bte ovde koju god tehnicku stvar kada treba da uzmes ili da vodis eksperta sa sobom ili tri meseca izucavanja materije...

Poslednja izmena:
Amber i U Crown imaju twin rotor kompresor.

Ali mislim da je poenta u dvostepenom kompresoru, a dual rotor tehnologija kako je Gree naziva je već dostupna i u nekim ulaznim modelima drugih proizvođača.

Inače nisam znao i da ostali Gree inverteri imaju dvostepeni kompresor, jer prosto su time oduvali konkurenciju.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno