Šta je novo?

Klima uredjaji - diskusija, pitanja - procitati prvi post!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@ heroj
Kakav rekuperator imaš?
E to vec ne znam, kuca je sazidana 2004. godine, pa par godina posle ventilacija i rekuperacija, sto su stavili ljudi kojima izdajemo tu kucu, a mi odbili od kirije.

Mitar ima Panasonike?

Послато са SM-A520F помоћу Тапатока

Da, secam se da je Panasonic i to ako se ne varam, neki siledzijski modeli, ne znam da li on ima one sa onim Panasonic-ovim nadrkanim Heatcharge-om...

Poslednja izmena:
FUJITSU ASYA KLWA = MIDEA

Moze objasnjenje?

Tapatalk from Poco loco

Model klwa proizvodi midea. Ako ukucas u pretrazivac i izabereš slike videćeš po izgledu daljinskog da se radi o midei. E sad kakav je kvalitet ne znam, ali cena je na nivou mission modela, ali najverovatnije nije prepakovan mission. Masa spoljne jedinice je cca 23 kg.

Može li pomoć? Koja je oznaka modela spoljne jedinice za gree viola?

Uslikacu ti za max pola sata.

Edit: nadjoh staru sliku.

b26d39de0e99a0b3906c9a36a870bb19.jpg

Poslednja izmena:
Da li bi ste preporucili Gree Lomo ili Viola ili nesto trece u tom cenovnom rangu. 12000 btu, inverter, prostorija oko 50m2, tokom zime se koristi i elektricni kotao.

Pomislio sam da su pogrešili prilikom isporuke.

Da li bi ste preporucili Gree Lomo ili Viola ili nesto trece u tom cenovnom rangu. 12000 btu, inverter, prostorija oko 50m2, tokom zime se koristi i elektricni kotao.
Ako si u prilici kupi nešto malo jače od Viole i kotao će da odmara veći deo zime. Ako nisi onda viola.

Ako ta Viola može da povuče 1550 W kao što piše na onoj nalepnici kotao će svakako da odmara možda i celu zimu.

Imam jedno loše iskustvo sa Daikin klimom. Invertor je u pitanju, uzeta prošle god pred kraj leta, jer je crkla stara koja je služila preko 10 godina. Daljinski ne reaguje iz daljine, a sada i iz blizine jedva da reaguje. Probano sa više baterija različitih. Tj na displeju reaguje lagano, prikazuje da je kao uključio klimu, ali na klimi se ništa ne dešava.
Jel imao neko ovaj problem možda? Nadam se da neće morati klima da se skida, nego samo nov daljinac. Mada... Ko zna gde je problem, možda je i u samoj klimi.

Poslednja izmena:
U mraku gledaj kroz kameru telefona u gornji kraj daljinskog, gde je predajnik, dok stiskaš dugmiće. Tako ćeš proveriti da li je do daljinskog. Takođe možeš koristiti neku aplikaciju ako imaš IR na telefonu, kako bi video jel klima prima naređenja.

To je do daljinskog ili do prijemnika signala u unutrasnjoj jedinici klime.
Nece sigurno morati da se skida klima.
Ako ima neko istu klimu (ja bi i na slicnu) da probas kod njega da li radi daljinski...

Hvala, probacu nekom aplikacijom. Imate možda predlog koja bi mogla?

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Ma daj probaj daljinski u mračnoj sobi/ormaru pa javi. 99% je do njega.
To ti je najbrže i sa najmanje cimanja. Posle traži aplikacije i ostalo (nemam predlog, nisam probao na tvom brendu klime).

Ma daj probaj daljinski u mračnoj sobi/ormaru pa javi. 99% je do njega.
To ti je najbrže i sa najmanje cimanja. Posle traži aplikacije i ostalo (nemam predlog, nisam probao na tvom brendu klime).
Reaguje kada gledam kroz kameru telefona, svetli daljinac.

Proveri imas li u u blizini ulkjucen neki Wifi uredjaj,moze da se desi da rade na istoj frekfenciji pa zbunjuje klimu.Ako si u medjuvremenu kupovao merac potrosnje ili nesto slicno...

Pa ne znam, videću, ali sumnjam da je do toga.

Moze da bude daljinski ako svetli onda je 99.9% senzor na klimi. Nije to ni prvi ni poslednji put da otkaze senzor. Lako se menja. Pricali mi momci iz ACS-a da se desava to nekada.

Tapatalk from Poco loco

Meni se to desilo sa daljinskim od garaznih vrata,hvatao je signal tek sa 0.5m.Krivac je bio Broadlink SP3 koji sam u to vreme nabavio.Njegovim iskljucivanjem vratio se domet garaznog daljinca.Mozda je samo slucajnost ko zna...

To je wireless, IR tesko da nesto ometa, verovatno je receiver u klimi.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Nadam se da je to, sutra idem da prijavim reklamaciju, pa da vidimo šta će dalje biti. Bukvalno radi sa jedno metar ipo recimo.

Pozdrav,planiram da narucim fujitsu 12 LT model,pa bih zamolio nekoga ko ima iskustva da mi objasni kakva je modulacija,tj komfor kod ovog modela pri hladjenju (koliko se cesto pali i gasi kada odrzava postignutu temperaturu)
Stan mi je 40 kvm (30 kvm je dnevna sa kuhinjom i hodnikom open space,i 10 je spavaca) i odlicno izolovan
(zidovi spolja,plafon i pod,svuda kamena vuna po 10 cm,i alu stolarija sa trostrukim staklima) s tim sto se oko mene nista ne greje (dole je prazan lokal,a gore prazan stan).
Trenutno sam pri parama,pa hocu da uzmem sto kvalitetniju klimu,a ova mi se svidja.Stan ima grejanje na gas pa zato i pitam u vezi ove klime i hladjenja,jer hocu maksimalan komfor,a zimi mozda resim i da se grejem na nju,pa zato kad sam vec trenutno pri parama ne pada mi na pamet da kupujem nekog kineza i sl.
Ili da uzmem 09 LT,jer po nekim podatcima ona modulira od 0.5 kw,dok za ovu stoji 0.9 kw,
Jos jednom da napomenem,zanima me komfor pri hladjenju,tj iskustva nekog ko ima ovaj uredjaj.

Predlog neki za jeftiniju inverter 12? Prioritet hladjenje nekih 15-20m2.

Nasao sam nesto pa me zanima sta mislite o njima.

Vox IVA3-12IE
Daewoo DSB-H12A3JLH-V

Vidim da je glavna razlika u gasu, jel imao neko iskustva sa ova dva modela?

Sent from my MI 9 using Tapatalk

Gas ne bi trebao da te interesuje s obzirom da kupuješ budžet model. Iskustva na ovom forumu nema niko. Ako baš insistiraš na jednom od ova dva, onda izaberi Vox jer će za njih bar biti polovnih delova.

Ok, hvala.

Sent from my MI 9 using Tapatalk

Pozdrav,imam jedno pitanje u vezi klima uredjaja...da li je na bilo koji nacin stetno za klimu ako radi bez prednje maske ?
U pitanju je stara LG on-off klima,i pravi dosta buke jer je prilicno nabijena uz plafon pri ugradnji...a ovako kad skinem masku,onda nema toliko buke,pa ako joj tako ne skodi pri radu,meni je bitnija tisina od estetike...

Pozdrav drugari,

Imam jedno pitanje, i molio bih nekoga ko je voljan makar u par reci da mi pojasni problematiku koja mi je trenutno aktuelna.

Pre par meseci sam ugradio Midea Mision Inverter 12-icu u manji stan, ispostovano je sve sto je bilo potrebno po pitanju instalacije, klima radi kako treba, i sto se tog stana tice potpuno sam "miran".

Sada mi je u planu ugradnja jos jedne klime (takodje inverter, verovatno ce biti isto Midea Mission) u drugi, veci stan, i tu se otvarilo pitanje koja me muci. Naime, na dosta mesta sam citao, slusao, da treba ispostovati preporucenu duzinu instalacije pri ugradnji klima uredjaja, da ta duzina ne bi trebalo da bude ispod 3 metra od unutrasnje do spoljasnje jedinice, itd... medjutim, meni je sadasnja (stara) klima koju skidam, i na cije mesto planiram da postavim novu Mideu bila bukvalno ledja-o-ledja unutrasnja i spoljasnja jedinica, tako da bi majstorima najjednostavnije resenje bilo da isto tako postave i novu, a ja zbog ove preporucene duzine instalacije ne znam sta bi moglo "poci po zlu" u radu nove klime, ukoliko mi tako nesto preporuce. Klima koju skidam je klasicna on/off, LG 12-ica, radila je 15 godina bez ikakvih problema, hladila, grejala (verovatno) kako treba, nikada nikakvih problema u radu nije bilo, i...

Da pojednostavim... kakvu "stetu" bi potencijalno napravio ukoliko bi nov inverter postavio na isti nacin kao staru klimu -"ledja o ledja", sta bi bilo problematicno u radu ukoliko bi se ta preporucena duzina sa 3 metra svela na 0,5m? Da li bi hladila/grejala kako treba, bucno radila, bila preopterecenija u radu?

Molim bih da mi niko ne zameri ako pitanje deluje previse laicki, ili odavno prezvakano... u sustini, ja bih samo voleo da se informisem i za slucaj da majstor koji ce ugradjivati novu klimu ne dodje i jednostavno je nabode na isti nacin na koji je bila postavljena i stara, a da ja ne znam da mu kazem zasto to tako ne zelim da se odradi.

Hvala.

Cevi se samo smotaju iza spoljasnje jedinice. To je to, nemas oko cega da brines.
4276b508ed214e4586d638fc082875a6.jpg

Tapatalk from Poco loco

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno