Šta je novo?

Klima uredjaji - diskusija, pitanja - procitati prvi post!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ako se koriste za grejanje nije najsrecnije resenje ali ako sluze manje vise samo za hladjenje sneg im nece smetati.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Ma "idi", nece im smetati sneg ako sluze za hladjenje... ?!!!
Jesi siguran?

I ako služe za grejanje ni sunce im neće smetati :)

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Ma "idi", nece im smetati sneg ako sluze za hladjenje... ?!!!
Jesi siguran?
Pa ako treba da hlade server salu (npr), tu nije potrebna snaga kao za grejanje zimi, pa im (malo) snega neće škoditi. Jel tako @Zoxor ;)

Послато са SM-A520F уз помоћ Тапатока

Ma na takvim prizemnim kućama je mnogo bolje klimu postaviti na zemlju.

Na betonski temelj, baš zbog snega.

Brzo bi otišla na "reciklažu".

Pa ako treba da hlade server salu (npr), tu nije potrebna snaga kao za grejanje zimi, pa im (malo) snega neće škoditi. Jel tako @Zoxor ;)

Kad je uredjaj u rezimu hladjenja spoljna jedinica greje tako da mu sneg ne skodi.
Pitanje je samo do koje je spoljne temperature uredjaj predvidjen da radi u rezimu grejanja.

Kad je uredjaj u rezimu hladjenja spoljna jedinica greje tako da mu sneg ne skodi.
Pitanje je samo do koje je spoljne temperature uredjaj predvidjen da radi u rezimu grejanja.

Znam to. Moj komentar je bio u smisli da čak i ako sneg pokrije pola izmenjivača, ostaje dovoljno za cirkulaciju vazduha kroz izmenjivač

Znam to. Moj komentar je bio u smisli da čak i ako sneg pokrije pola izmenjivača, ostaje dovoljno za cirkulaciju vazduha kroz izmenjivač

Na kraju mog teksta sam mislio na hladjenje.
Ostaje naravno a i otapa se sneg od toplote kondezatora.

Gazdarica kupila MIDEA Forest MSAF11 na kraju

Krenula da me smara nešto oko troškova ugradnje pa radi dalje diskusije može li neka procena da li je BERGEN BER12NB slabiji model od ovoga i koliko?

Sent from my Cool1 C106 using Tapatalk

Na grejanju je za trunku slabija , isti ... drugo pakovanje , ako se ugrade kako treba ne bi trebalo da imas problema . Pisali smo vec o Bergenu , pored toga sto se na oko vidi da je to Gree Bee Premium White , samo prepakovan , cak su i na sajtovima za prodaju istih to i naglasavali. Znaci servis bi trebalo da je pokriven od strane Gree-a jer njihov uvoznik takodje nudi tu klimu .

Poslao sam mail i dobio odgocor, Bergen je nas brand, koji proizvodi Gree.
Tako da bi trebalo ocekivati istu spec, a to sto su nasi stavili malo vece brojke je verovatno fora da bi prodavali.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Ma bitno je da je isti serviser kao i za Gree sto znaci da ima delova i dobru mrezu.

Pa rekoh vam da je to robna Marka energyneta, imaju oni i svoje kotlove, peći i šta još ne iste marke Bergen.

Danas sam bio u prodavnici energy neta i imaju samo gree, nemaju bergen

Našao sam danas povoljno daikin 35c, ako bude sve ok, uzeću jedan za lokal i jedan za potkrovlje(ubi vrućina) i još može i neki deo na rate, 52k, 5god sa servisom

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Kako nemaju?
Pa koje kotlove prodaju?
Imali su sve danas.
Dobio sam iste uslove kao za mideu, i taman sam se odlučio za Bergen pine profi i kaže da to moram da čekam do petka, presekao sam i opet kupio mideu.

Gree lomo mi izgledala nekako manja i skromnija od midee mission nju sam odmah otpisao, viola izgleda bolje ali je ona i skuplja.

Poslednja izmena:
Uzeo si Mission 12?

Da, četvrtu po redu :)
A krenuo da kupim gree...

Dobra je to klima, za razliku od 18-ce.

Kako nemaju?
Pa koje kotlove prodaju?
Imali su sve danas.
Dobio sam iste uslove kao za mideu, i taman sam se odlučio za Bergen pine profi i kaže da to moram da čekam do petka, presekao sam i opet kupio mideu.

Gree lomo mi izgledala nekako manja i skromnija od midee mission nju sam odmah otpisao, viola izgleda bolje ali je ona i skuplja.

Zašto si otpisao Midea mission?

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Pa nije. Kupio je baš Mission

Pa kupio Sam mission a krenuo da kupim gree lomo koji mi se nije svideo, pa se prebacio na Bergen pine profi ali kako nisam mogao da ga odmah dobijem kupio provereni mideu.

Danas zakazana montaža, ovlašćeni servis na pitanje za vakumiranje dobijem komentar ko vam je to rekao da treba.
Ja kažem pa piše u uputstvu... Kaže on u pravu ste piše :)

*mjau**mjau**mjau*a kad svaki put mora neko ubedjivanje.
Ama baš ni jednu nisam ugradio bez nekog ubedjivanja.

Vidi se da nisi upoznao Duleta :)

To bi morao s njim. Kod mene je bilo 3 klime i preko 20m cevi, pa nisam merodavan.

Dule ne radi ugradnje klima koje nisu uzete kod njega , znaci samo kompletna usluga , kupovina , ugradnja , servis i samo svojim musterijama.

jozza je upao u tu pricu jer se duze vremena znaju preko foruma pa mu je izasao u susret , naravno jozza je sve posteno platio a i Dule mu je max pomogao oko zamene Midea .

Kod njega je nesto skuplja instalacija , koliko ja znam bila je otprilike ovako , samo ruke 70e , materijal se naplacuje skroz posebno i sve je po stavkama pa ti biras kako zelis , trebalo bi da je : ruke 70e + pocinkovani nosac s antivibracionim oko 1600 din , duzni metar instalacije 1000 din , pvc kanalice su mene kostale 5e duzni metar sa ugradnjom , cevi su fabricki izolovane i vakumiranje je sasvim normalna pojava. Ovo su okvirne cene nisam skoro pricao s njim ali otprilike je to to , kad se uzme sve u obzir jeste skuplji od ovih najeftinijih ali mozes slobodno da si skuvas kafu , gledas tv i da ne mislis da li je sve uradjeno po pravilima , pedantno itd.

Za sada je tako i nemaju nezadovoljnih korsnika ili bar mi ne znamo , ako saznamo *mjau**mjau**mjau* , ode mastu propast :p

Koliko knjmo ovde mogli smo nauciti da montiramo i da budemo jeftini a dobri majstori , ja bih ugradjivao samo damama :)

Jel moze neko preporuku za majstora za ugradnju klime u okolini borce, moze na pm da ne bude reklamiranja :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno