Šta je novo?

Klima uredjaji - diskusija, pitanja - procitati prvi post!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da, takvo neko sredstvo i ja koristim, samo za komercijalnu upotrebu, 5l koncentrat koji onda razblazavas.
Cale mi rece da ne treba Asepsol na klime, pitacu ga zasto.
Ja nemam problem sa bakterijama, meni samo smrad smeta, a svakako cu kada mi hudu odradili servis, cesce prskati i ispirati, da barem smanjim talozenje.

Ta ideja sa skidanjem zastite ti nije losa, samo da ne izgubim garanciju?

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Meni je bila prosla garancija na LGC a "majstore" iz Viacoma nisam planirao da zovem da me deru 4000 (za LU) za ono sto sam uradim za 15 minuta. I njoj je istekla garancija sad u junu tako da je svejedno. Da gura neko prste nece sigurno a ako gurne nadam se da ce da ostane bez istih.
Asepsol je lepljiv i ostaje na izmenjivacu i samim tim smanjuje performanse istog. Ako se razblazi onda nece ali je onda njegova koncentracija upitna. Ja sam onaj koncetrovani stavljao 40ml na 1L po uputstvu sto je jaca doza i nije dugo trajalo i opet se osecalo. Nista bez Axel Sgrasso, isprska se izmenjivac i turbina i ispere toplom vodom pa dezinfekcija, to moze da prodje i bez rasklapanja u nekim slucajevima.
Inace tamo gde se ima duvanskog dima nema budji na klimama jer budj ne voli otrove.

Poslednja izmena:
Samo silikon, imas i u boji. U slucaju kvara lako se vadi.

Citam sta pisete, al' kod mene nije tako...:)
LU, iskljucio se kompresor i posle 30-ak sec, stala i turbina....

Poslednja izmena:
Verovatno je u sobi ispod 27, taman 26, i ona ne hladi na 27, na 24 i 25 me stigne da ohladi, a na 26 taman radi, ohladi malkice i onda ne hladi, vec samo duva.
Ja sam sa svim klimama imao taj problem, i bas mo smeta. Zato ih i stavim na najnizu mogucu temp.

Manja kancelarija je u pitanju i da, odprilike su baš takvi uslovi. Meni je 25C savršeno, toliko držim i kod kuće ali jedan kolega je osetljiviji i 26C je najniže što mu odgovara, moguće je da tad samo duva bez hlađenja. Baš ću sutra da zavirim ako budem mogao, da vidim kako izgleda unutra.

Mora da su različite verzije drajvera? :)

Послато са SM-A520F уз помоћ Тапатока

Ako ima neko kombinaciju za gree lomo za neku cenu ispod ovih maloprodajnih neka mi se javi na pp

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Imam KAS 35FT gorenje klimu i primetio sam nesto neobicno - da li je normalno da se ventilator spoljasnje jedinice ne ukljuci sa klimom? U nekom trenutku se ukljuci, ali ne mogu da provalim kako i zasto. Nekada se i upali odmah.

Probao sam sve moguce modove, temperature i brzine ventilatora. Zvao sam i servis u novom sadu, ali rade samo do 12h subotom.

Nisam siguran da li je tako bilo od pocetka, i koja mu je uobicajena dinamika paljenja jer je spoljasnja jedinica montirana na unutrasnjem delu zastakljene terase (sa otvorena dva prozorska krila) koja amortizuje zvuk (glasnije se cuje zvuk ventilatora unutrasnje jedinice).

Dodatno, cini mi se da kutija u hodniku sa osiguracima "kvrcne" ponekad u momentu kada se ukljuci spoljna jedinica.

Poslednja izmena:
Ima lg p12en za 70k al 2 god garancija, 10 na kompresor

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Je li neko koristio za grijanje Lg P12EN ili S12EQ, kod nas su oko 450e?
Po specifikacijama su kao nesto bolje od 09 LLCE, mada mislim da su do -10°C.

Vidim da su Gree Viola i Lomo oko 780KM, imaju li za njih ikakvi testovi?

Ja sam u toj dilemi izabrao Violu, koju narucujem sledece nedelje :)

Kako radi Violina? :)

Ne znam kojim čudom, ali tih problema sa vlagom, smradom, buđi nemamo. Klime preko leta rade bar po 6-7h dnevno (osim kad ne rade uopšte zbog meteo uslova), uveče ih samo ugasim. I tako već 5 sezona, jedan servis godišnje, između zimske i letnje sezone. Ove godine je na redu bio kompletan servis sa rasklapanjem, tako da prethodne 3 je bilo samo pranje.

Poslednja izmena:
Ja sam bas zadovoljan sa Violicom, klima je bombona, isto nemam tih problema sa smradom al nova je pa ono.
Videcemo kako greje

Poslato sa WAS-LX1 uz pomoć Tapatoka

Taj p12en nije nova klima i odlična je, koliko vidim u klasi lm a tiša je i spoljna i unutrašnja, negde sam pročitao iskustvo za nju da se zaista ne čuje

Heinz, sa kojom klimom, i koliko izbaci vlage?

Btw, šivara u Džakarti :)

Poslednja izmena:
12LMC i P12RK. Izbace dosta vlage, ispod LG je Aspen Mini Blanc i čujem kad ispumpava vodu. I kad kaplje [emoji3]
LG kad se isključi duva pojačano par sekundi i to je sve od održavanja. Nekad se desi da posle toga Aspen ispumpa vodu, dakle ne osuši se baš isparivač.

LG ne bih nikome preporučio.

Što ne, posebno ih u Beogradu ima dosta, nisam čuo da se kvare a čuo sam od prijatelja koji ih je ugrađivao na neke splavove da su daleko bolje odrađivale posao u defrost nego bilo koja druga marka.. To je iskustvo od pre 5-6 godina...
A sobzirom kakvo je vreme, defrost će biti jedna od značajnijih stavki kod grejanja, ako ne i najvažnija
Dobra je cena i uzeo bih je ali mogu da prođem i sa llc ili daikinom 35 koji su 120e jeftiniji

Poslednja izmena:
12LMC i P12RK. Izbace dosta vlage, ispod LG je Aspen Mini Blanc i čujem kad ispumpava vodu. I kad kaplje [emoji3]
LG kad se isključi duva pojačano par sekundi i to je sve od održavanja. Nekad se desi da posle toga Aspen ispumpa vodu, dakle ne osuši se baš isparivač.

LG ne bih nikome preporučio.

I na LGu ne osetis smrad kada pocne da duva, ili.ako pustis fan nakon sto zavrsi hladjenje?
Jesi imao iskistva da osetis negde taj miris?

Posto moj otac ne oseca to uopste.

Znam tačno na šta misliš. To se dešavalo sa ON/OFF Mideama dok sam živeo kod mojih.
Nisam odavno osetio taj miris, možda se meni nos pokvario :)

Kako radi Violina? :)

Ne znam kojim čudom, ali tih problema sa vlagom, smradom, buđi nemamo. Klime preko leta rade bar po 6-7h dnevno (osim kad ne rade uopšte zbog meteo uslova), uveče ih samo ugasim. I tako već 5 sezona, jedan servis godišnje, između zimske i letnje sezone. Ove godine je na redu bio kompletan servis sa rasklapanjem, tako da prethodne 3 je bilo samo pranje.
Nisam jos uzeo, treba duzmem neke papire za oslobadjanje poreza, pa sam odlozio za avgust kupovinu klime, stolice i servera.
Svakako javljam utiske kada pazarim, a i sitne gluposti koke ce mi smetati, jer kod 'vakvog zakerala, nema savrsenosti [emoji3] Mozda Gree U Crown, ali to zbog tebe bikada necemo znati [emoji23]

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Na sreću [emoji3]

@alfaunits
Radi mi ipak nos, proverio sam LG. Prvih par sekundi se oseti ta vlaga, posle nema tog mirisa.

To je normalno. Cim se ohladi satje ne oseca se, jer pocne da se kondenzuje.
Ili kada prekine da hladi, a nastavi da duva. Zato me ove Fujitsu impresioniraju, ma koliko to smesno izgledalo, ali meni znaci. Velika sansa da cu menjati klime zbog toga.

LT i LM?

Послато са SM-A520F уз помоћ Тапатока

Kakvo je ovo resenje na krovu sa crepom...?

pa kuda su ucvrsceni nosaci i kuda provucene cevi?
Kad padne sneg one budu potpuno zatrpane na ovakvom krovu.

Poslednja izmena:
Ni meni se ne svidja ovakvo resenje, na udaru su svih atmosferskih prilika, snega, kise, vetra. O suncu da ne govorimo, kad hlade ima da se usijaju gore. Bolje je negde na zemlji, betonu dole, bar nesto od navedenog da ih zaobidje. Zadnja strana kod izmenjivaca ce biti zatrpana snegom.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno