Imam ja u firmi vivax neki malo stariji model, aka se po 12 sati dnevno i za sve ove godine crko neki kondenzator, jednom dopunjen freon i fercera i dalje.
U tvom slučaju ne bi ja tu ništa dirao jer da bi dobio en. klasu A morao bi malo više doplatiti.
Ako hoćete da očistite "filter" tj mrežicu na klimi kako dolikuje, kupite Axell Sgrasso odmašćivač, potopite mrežicu na par sati, dooobrooo isperite toplom vodom i na kraju može asepsol. Kad mrežicu vratite uzmite jednu ili više osveživača jelkica za auto, bušnite malo celofan i stavite je između mreže i poklopca. Efekat zagarantovan.
Ako hoćete full čišćenje unutrašnje jedinice, to se retko radi, treba malo strpljenja i vremena, jedan odmašćivač, veća plastična posuda, četkica i udri. Skinete svu plastiku i sve će vam se kasti.
Najbitnija je čistoća saća spoljne jedinice, pogotovo posle najezde "maca" i ostalih letećih dušmana.Što je saće čistije to je protok vazduha bolji i brže će se hladiti freon i manje trošiti struja.
PS ako te je "sramota" što imaš vivax klimu, ti nalepi preko nalepnicu Daikin ili Tadiran ili još bolje stavi znak BMW :-D