Šta je novo?

Klima inverter, modulacija?

Kako je dobra ako stalno vuce 2,5kW? Rece covek da ne greje klimom, znaci bilo je ugrejano pa sad ona odrzava ili ne?

Ja ne znam sta vam u opste znace te slike trenutne snage sto kacite?

To je kao da slikate trenutnu potrosnju bord komjutera u kolima da bi ste prikazali da li vam auto mnogo ili malo potrosi, a te brojke zpravo ne govore nista.

Smanjila je na 2.2 ali sam je posle 2 sata rada ugasio. Prostorija u kojoj se nalazi uređaj je veoma veoma zahtevna. Što zbog površine, što zbog kubikaže što zbog izolacije. To je dnevna soba na 2 nivoa spojena sa kuhinjom i hodnikom, bez vrata između, ukupne površine 55m2. Sama unutrašnja jedinica je postavljena na 3.5m visine i tu leži najveći problem. Takođe je okrenuta da duva ka galeriji koja je na oko 2,5m visine, i posle par sati rada u donjem delu sobe je 21°C i neki hladnjikav osećaj, dok je na galeriji 27+. Da je drugačije postavljena unutrašnja sigurno bi bila druga priča, ovako... Inače izduv na klimi je sve vreme vreo, tako da verujem da bi neku manju prostoriju zagrejala bez problema.
S druge strane, za hlađenje odrađuje posao savršeno, brzo dostigne zadatu temperaturu, a onda se stiša i kao da je nema, lepo održava zadatu temperaturu, spusti se na nekih 300w, a u sobi bude jako prijatno.

Jeste. Naštelovan na 23, al danas negde pročitah da za većinu klima ovog proizvođača treba zadati bar 2° manje od željene temperature, kad je grejanje u pitanju. Znači trebao sam da mu zadam 20°, ali u trenutku kada sam je upalio u sobi je već bilo 20°, s tim da su radijatori već bili hladni jer se kotao ugasio 1 ipo sat pre puštanja klime u rad.

I šta si zaključio....ništa?

Posle 2 sata nije ni mogla da dostigne zadatu temperaturu u tako visokoj prostoriji velike kubikaže vazduha i radila je sve vreme na maksimumu.

Da bi neki uredjaj ušao u mod modulacije on mora da može da dostiže zadate vrednosti.

Ako uredjaj ne može da dostigne zadate vrednosti on ne može da modulira ništa.

Isto tako ako uredjaj prelako dostiže zadate vrednosti onda bi on trebao da prelazi u stand by mode a ne u mod modulacije.

Zaključio sam da je unutrašnja jedinica loše postavljena za grejanje. Razmišljam, kada bih jednog dana hteo da se grejem na klimu verovatno bih morao da stavim jednu parapetnu ispod galerije. Ovu bih svakako zadržao zbog hlađenja i kao ispomoć kod grejanja.

Društvo pozdrav.
Jedno pitanje, ima li svaka inverter klima i feel funkciju kontrole senzora temperature na daljinskom. Moje dvije Bergen Profi imaju.

I feel nema veze da li je klima inverter, vec to od proizvodjača zavisi da li će ubaci tu funkciju. Obicno sve novije inverter klime imaju tu opciju.

Evo upravo sad gledao inverter Micubiši HR 25 I 35 ko velim valjda su bolje od kineza u istoj cijeni.

Koliko para toliko muzike.
Kinezi su dobri muzikanti.

Nahvalili ste Japance, ja se taman zagrijao, nije valjda Kinez bolji od ove HR 25 I 35 wifi, u pitanju je hlađenje i grijanje na vanjskoj u plusu pošto imam centralno grijanje, prostor 30m2.

To ti je ulazni model Mitsubishija, ali za ono što tebi treba taj Mitsubishi je ok.

Ima i model HJ, on je još jeftiniji ali bi radije HR da nije baš go ko pištolj.

Volio bih i vaše mišljenje. Sad bili serviseri klima i predložili inverter 12 u desnu sobu. Ja se dvoumim između Micubiši HR 9 i HR 12. prizemna zgrada stiropol 8 cm i tavan 10 cm. Kupatilo i špajz se ne grije i ne hladi. Ima CG podno i grijalo bi se u plusu a kad je minus palim CG. Ukupno kvadrata 30m2.

U desnoj sobi bi i 9-ka zavrsavala posao.U levoj 7.Koliko bi izdvojio max po klimi?

Varijanta 1 ima smisla koliko i da je staviš kod komšije...

Odustao sam od te varijante, znači ide varijanta 2, samo čime dali 9 ili 12. Da nije za 12 premala prostorija u kojoj će biti klima.

Ako može nisko da modulira, onda nije

Nazad
Vrh Dno