Šta je novo?

Klima inverter, modulacija?

Ja sam bio ubeđen da inverter menja AC na DC, a da pri tome manipuliše frekvencijom na ulazu i daje odgovarajući izlaz DC. Full DC znači da ostale komponente rade sa DC (motor, turbina, ventilator, eev...). Dakle, na ulazu se nalazi AC i pre transformacije na DC mogu se menjati neki parametri uključujući i frekvenciju AC.

A gde je grec?
Losa ti je ilustracija, ne vidi se Hz a tu je naizmenična struja....

Od kad znam za sebe, posjedujemo ovaj frizider. I dan danas radi sa ovim ostecenjima.
Moze li se ovaj kompresor porediti sa tim inverter - japancima?

Taj frižider sigurno nije sa inverterom. Osnove su iste za sve frigo uređaje, frižidere, zamrzivaće, obične klime, odvlaživače...

Da znam da nije sa inverterom, samo me zanima da li je ova tehnologija iskoristiva i koliko joj nedostaje da prati ovo danas inverter.
Ono sto sam htio sa postom, tesko ovako kuckajuci, zelim reci da je ovo sigurno kvalitetan proizvod, a zaboravljen. Ujedno da i sam sebe zbunum, svojim znanjem-neznanjem.

1673345673517.png
Zasto imam ovo na slici profila?

To ti je opomena da ne otvaraš ovakve teme na kojima učesnici foruma pene i oči im zakrvave...

Dugotrajnost rada bez otkaza, kao u slučaju tvog frižidera nema mnogo veze sa inverter frižiderima. Inverter frižideri troše manje struje i hrana duže ostaje sveža. Nije tema za ovde, pa ako te interesuje, raspitaje se na delu foruma za belu tehniku.

Prateći ovaj forum malo sam zbunjen.
Podešen je na I feel sa zadatom temperaturom 21. Vanjska temperatura, plus 3 tenutno.
U toploj sobi, održavanje temperature prilično precizno.
Mogu li ja sad ovo nazvati modulacijom?

Ono što me buni, radi mu klima na 300wati i niže, a ovaj drugi piše: Nećeš se ti ogrijati?
Zar ovo ne bi trebalo biti u toploj prostoriji sa postignutom temperaturom i u onom trenutku kad klima održava temperaturu?

Ovako radi LMCA 12 trenutno. Duva u 77mkv. Setovana na 23°

Prilozi

• Screenshot_20230112-103749_Smart Life.png
    Screenshot_20230112-103749_Smart Life.png
    69.6 KB · Pregleda: 148
  • LMC_12.8.4.pq20230112_103952_PQ-F3-Pro-R13.jpg
    LMC_12.8.4.pq20230112_103952_PQ-F3-Pro-R13.jpg
    108 KB · Pregleda: 129
Odakle ispadaju ovi strucnjaci sto se juce registrovali?

Prateći ovaj forum malo sam zbunjen.
Podešen je na I feel sa zadatom temperaturom 21. Vanjska temperatura, plus 3 tenutno.
U toploj sobi, održavanje temperature prilično precizno.
Mogu li ja sad ovo nazvati modulacijom?
Ako ti je upaljen i feel na daljinskom nemoj da ulazis u aplikaciju jer mislim da se ponistava ifeel kad se udje u aplikaciju.Moja spusta do 250w,ali ne ulazim u aplikaciju kad je upaljen i feel.

Ako ti je upaljen i feel na daljinskom nemoj da ulazis u aplikaciju jer mislim da se ponistava ifeel kad se udje u aplikaciju.Moja spusta do 250w,ali ne ulazim u aplikaciju kad je upaljen i feel.
Pisao sam već. Možeš da uđeš u aplikaciju i da očitaš stanje, ne smiješ ništa da diraš i mjenjaš osim refresh (osvježavanje), sve ostalo poništava I Feel i postavlja na zadnje standardno koje je bilo.
Nažalost moja Hisense ne ide ispod 400, ako prebaci temperaturu ugasi se (podigne krilca i prestane sa duvanjem), posle opet kreće.

Pa zar nije juce objasnjeno da ispod 300w kompresor ne radi(ili je u kvaru), i nema grejanja nego samo rada unutrašnje turbine?

Pisao sam već. Možeš da uđeš u aplikaciju i da očitaš stanje, ne smiješ ništa da diraš i mjenjaš osim refresh (osvježavanje), sve ostalo poništava I Feel i postavlja na zadnje standardno koje je bilo.
Nažalost moja Hisense ne ide ispod 400, ako prebaci temperaturu ugasi se (podigne krilca i prestane sa duvanjem), posle opet kreće.
Da,ali kad pritisnes i feel i kad udjes u aplikaciju ona se zbuni jer aplikacija prikazuje jednu daljinski klimi salje drugu temparaturu i ona se verovatno zbuni i ponisti i feel.

Da,ali kad pritisnes i feel i kad udjes u aplikaciju ona se zbuni jer aplikacija prikazuje jednu daljinski klimi salje drugu temparaturu i ona se verovatno zbuni i ponisti i feel.
Pa logično je da se iz aplikacije ne može upravljati I Feel.
Ako otvoriš aplikaciju samo radi kontrole, neće poništiti I Feel ali ako napraviš bilo kakvu izmjenu, poništiće I Feel. probaj i vidjećeš da radi.
Pa zar nije juce objasnjeno da ispod 300w kompresor ne radi(ili je u kvaru), i nema grejanja nego samo rada unutrašnje turbine?
A sama turbina vuče 300wati ili šta već?? Onda je nemam turbinu koja može podržati rad kompresora, A ovo gore što sam okačio nije modulacija. Sve više sam zbunjen.

Pa logično je da se iz aplikacije ne može upravljati I Feel.
Ako otvoriš aplikaciju samo radi kontrole, neće poništiti I Feel ali ako napraviš bilo kakvu izmjenu, poništiće I Feel. probaj i vidjećeš da radi.
Iskreno najbolje je da se uopste ne ulazi u aplikaciju dok je i feel upaljen.Ja nisam ulazio u aplikaciju dok je i feel bio upaljen.

To odgovorno tvrdis,ili ti je neko rekao?
Ja to popravljam godinama a nisam monter neki priuceni koji stavlja tiplove i spaja holendere na klimi
Me bih ja bas rekao da se zezas....
Modulacija je jedan klasicni marketinski trik. Gledaj ti prijatelju na -20 kolika je toplota vazduha na Dajkinu i Micubisiju a kolika je na Gree, Midea, Foxovi i ostali Voxovi :). A ti se teši kako su kinezi vrhunske klime za grejanje na dubokim mrazevima :)

Vox IVA5 na -17C isto grejala kao i na 5C.
El ti to radis za Daikin pa na svim temama branis taj brend?
Potpisujemo da Vox greje za sve pare, jedino sto potrošnja ne pada u ovim vremenskim prilikama ispod 500w, merio ovih dana potrošnju, za 20 kvadrata - za 24h potrošnja oko 9kw, t podesena na 23s danju i 19s novu, bitno da je toplo.

Hisense energy SE hiNano 18k..
Ima jako dobar cug. Malopre sam je upalio čisto testa radi jer ne koristim klimu za grejanje. Setovana na 23°C i to na I feel funkciju da očitava temperaturu sa daljinskog. Temperatura sobe trenutno 21°C, ona radi već 40ak minuta i vuče konstantno 2,5 kw. Najviše što sam video je da je povukla je 2,7kw/h. Baš ću da je ispratim da vidim koliko će nisko da spusti potrošnju kad dostigne zadatu temperaturu ako uopšte i uspe u tome.
Edit
I nakon 50ak minuta evo ga i prvi defrost. Spoljna - 4°C

Prilozi

• Screenshot_20230212-003946.png
    Screenshot_20230212-003946.png
    194.5 KB · Pregleda: 87
Dobra je to klima. Na onom drugom forumu je jedan clan otvorio. Velika vanjska, velik kompresor. Ta klima je bas za ozbiljnog grijanja

Tako je.Slazem se.Velika spoljna veliki Midein kompresor,dva reda isparivaca grejac tacne dobar protok vazduha.

Vrh Dno