Šta je novo?

Klima i wifi

darkote100

Zapažen
Učlanjen(a)
17.07.2021
Poena
21
Poštovanje, jedno pitanje povezao sam klima uredjaj na wifi da bi ga kontrolisao iz aplikacije na mob. I dok mi je i mobilni na istom wifi-ju sve funkcionise ali kad pokusam sa drugog wifi ili mobilne mreze ne funkcionise. Pa sam onda povezao klimu na komsiski internet koji nisu u mts i onda funkcionise sve kada je mobilni na mobilnoj mrezi ili drugom wifi.. Iz servisa za klime su mi rekli da mi ruter ne dozvoljava izlaz i da nesto treba da se podesi.. Hvala

Verovatno treba da se otvore portovi da bi klima imala pristup internetu i da njoj mozes da pristupas sa bilo koje mreze. Ako imas Supernovu/MTS, to ti je tako, meni vec mesec dana klinac ne moze da igra preko Rockstar Launchera jer je banovana IP adresa, ne radi mi Team Viewer itd... Prijavio dva puta i naravno nista.

Verovatno treba da se otvore portovi da bi klima imala pristup internetu i da njoj mozes da pristupas sa bilo koje mreze. Ako imas Supernovu/MTS, to ti je tako, meni vec mesec dana klinac ne moze da igra preko Rockstar Launchera jer je banovana IP adresa, ne radi mi Team Viewer itd... Prijavio dva puta i naravno nista.
Ma jeste mts, a definitivno je do njih tj do rutera, povezivao sam klimu na hotspot sa telefona i onda moze da se upravlja sa njom bilo odakle i sa bilo koje mreze..

UPNP enable ti treba

Ne pomaze UPNP, toliko smo NAT-ovani da nam pola stvari ne radi.

NAT vecinom svi operateri rade,taktika da se kupi fiksna IP adresa cena je 500-600 dinara mesecno.

Sto je nekad bilo normalno da se dobije, javnu dinamicku IP adresu sam imao 2007 na ADSL a sad u 2021 moram da placam. Napredno.

Pozdrav svima,
imam problem sa povezivanjem klime na wi-fi mrežu. U pitanju je Hisense ekspert smart cf35yr1fg.
Skinuo sam aplokaciju Connect Life.
Ruter sam ograničio samo na 2.4Ghz.
Ispratim sve korake i kada stignem do samog kraja i povezivanja sa oblakom, nakon pola minute mi izbaci grešku.
Molim ako neko zna gde je problem da mi objasni
Hvala unapred.

Zaboravio sam da spomenem da je internet od A1 ( kućni net )

Ko zna šta sve uključili, meni Nicotine+ (Soulseek mreža) radi preko UPNP ali verovatno otežano jer nemam javnu IP adresu.
Neke USB Wifi kartice koje sam uzimao sa Aliexpressa neće da rade ako stavim 2,4GHz na 40MHz, samo na 20MHz opsegu tako da i to treba probati, obično je na auto podešeno pa probajte ručno na 20MHz, možda se klima poveže.
Ja koristim 40MHz jer tako postiže punu brzinu od 150MBit koliko imam net dok na 20MHz neće preko 80.

Vrh Dno