Mislim ovako:
Kome treba njihov paket ako total ili net tv plus koji su iptv i satelitski operateri i nude pink kanale.
Zar je bitno? Zašto mi da brinemo njihovu brigu?!? Podići striming server više i nije neki trik, a oni imaju te kanale pa imaju, tako da...
Nije im to neka investicija pa da moraju dobro da razmisle o plasmanu te usluge.
Što bi neko uzeo pink ako to ima na net-tv plusu ili na totalu koji se jako puno koriste van zemlje i imaju jos nacionalne i sve druge kanale.
Na prvom mestu zato što ti za ovo ne treba nikakva posebna oprema i radi i sa mobilnog telefona, tableta, laptopa... Drugo, u nemaju svi operateri sve programe iz njihove ponude. Najkompletniji po pitanju Pink repertoara su Ikom i PTT, ostali su slabiji (možda sam se i o grešio o neki Radius-vektor ili koga već, jer ne poznajem baš svačije ponude). Total TV, npr, ima svega nekoliko Pink kanala, a i tu se Pink Movies, Action i Film posebno naplaćuju u filmskom paketu.
Ovaj prvi je isključivo za korišćenje izvan srbije dok je ovaj isključivo za srbiju ali ogroman broj gastarbajtera to gleda napolju i tamo ima pinka bar ono najvrednije.
A što tebe toliko fascinira njihov poslovni model? Šta je bitno "kome je namenjeno"?!? Namenjeno je onome ko to hoće da plati i to je kraj cele ove priče. Pa nije da postoje neka pravila ili bonton, kao kod upotrebe escajga, pa da je blam ako za ribu iskoristiš salatnu viljušku. Mislim, većina tih programa i jesu blam, al' 'ajde da ne širimo priču.
Sad dolazimo do toga kako pink misli da razvije samo svoje pink klik kanale
Uopšte ne dolazimo do toga. Do toga ti stalno dolaziš i nije mi jasno zašto. Koga zabole šta će i kako će da radi Željko Mitrović sa svojim parama i svojom kompanijom?!?!? :trust:
Izvesnu dozu radoznalosti mogu da razumem, ali toliko energije i vremena trošiti na "analizu" marketinške strategije tamo neke firme... Mislim, mogli bi smo tako da otvorimo polemiku i kome je namenjen Čoko Smoki i zašto Perutnina Ptuj ne plasira na tržište veće količine Pekarskih viršli? Ako je, kao, fora ostati u domenu tehničke robe i usluga, možemo se sekirati i oko biznis strategije LG-a, Panasonika ili Samsunga.
Nije da se takve (besmislene) diskusije nisu već vodile na ovom forumu, ali su one uglavnom bivale podstaknute simpatijom, da ne kažem ljubavlju, prema nekom brendu i često slepim navijanjem za njega, pogotovo kada se ovaj nalazi u teškom finansijskom položaju, pa je i budućnost njegovih proizvoda/usluga neisvesna. U slučaju Pinka, ne mislim da im je poslovanje neobično loše za ovo vreme i mesto, a personu kojoj je Pink "posebno simpatičan" brend ne smem ni da počnem da zamišljam. :S: