Šta je novo?

Kingstone ili samsung

Dejo23

Čuven
Učlanjen(a)
03.03.2003
Poena
604
Na mom kom-u imam 256Mb navodno kingstone DDR memorije na 333Mhz. U SiSoft Sandri pokaze da je to ustvari Samsungova DDR i to na 266Mhz.
Na samoj memoriji postoji nalepnica na kojoj pishe da je to kingstone 256/333 ali su svi cipovi samsungovi???
Sta je to ustvari???
:confused:

Ne postoje Kingston memorijski chipovi. Kingston kupuje memorijske chipove od raznih proizvodjaca (Vinbond, Hynix, Nanya...), stvalja ih na svoje stampane plocice i prodaje pod svojim imenom. Ja jos nisam cuo za Kingston sa Samsung memorijskim chipovim ali sve je moguce. Kingston memorija bi trebalo da ima plastificiranu nalepnicu preko dva memorijska chipa na kojoj pise Kingston mada to i nije neka garancija.

Pa da, preko prva dva postoji nalepnica koja kaze da je to kingstone memorija 256/333 ali sa samsung cipovima.
A zasto u SiSoft Sandri pokazuje da je na 266 a ne na 333Mhz???

Dejo23 je napisao(la):
Pa da, preko prva dva postoji nalepnica koja kaze da je to kingstone memorija 256/333 ali sa samsung cipovima.
A kako si setovao BIOS?

Bane-Nis je napisao(la):
A kako si setovao BIOS?
Pa to mi tek nije jasno. Lepo pishe da plocha podrzava 333Mhz memoriju a u biosu postoje podeshavanja 200, 266 i auto???

Dejo23 je napisao(la):
Garant ti Sandra pokazuje 333 ali ti izgleda gledas fsb koji ti ocigledno radi na 133mhz pa ti za njega sandra pokazuje 2x133=266 a na koliko ti radi memorija videces pri startovanju kompa, pise ti u gornjem levom uglu.

To su najnovije serije kingstona sa sasung cipovima, dakle ne brini sve je u redu sto se toga tice...Jedina je zamerka kako cujem sto se losije klokuju...

Ma dobro, ja je josh nisam ni poterao do propisane brzine, a kamo pa neshto vishe, poshto mi je procesor celeron 1.7 pa memorija ne radi na 333 vec 266 ma da sam je kloknuo procesor pa memorija radi na 314.
a procesor na 2.01.

Bogda je napisao(la):
Ne postoje Kingston memorijski chipovi. Kingston kupuje memorijske chipove od raznih proizvodjaca (Vinbond, Hynix, Nanya...), stvalja ih na svoje stampane plocice i prodaje pod svojim imenom. Ja jos nisam cuo za Kingston sa Samsung memorijskim chipovim ali sve je moguce. Kingston memorija bi trebalo da ima plastificiranu nalepnicu preko dva memorijska chipa na kojoj pise Kingston mada to i nije neka garancija.

Mala ispravka, postoje i kingston chipovi na kingston 333 al kad ih vidis bolje bezi od te memorije nevredi nista...:(

Nazad
Vrh Dno