Šta je novo?

KINGSTON SSDNow 120GB, 2.5",HyperX 3K-SH103S3/120G ?

Jos jedno pitanje ....Posle instalacije Win 7 64 bit na SSD ....da bi se produzio vek trajanja SSD-a...pored instalacije programa ......dali valja instalirati igrice ili da ostanu na starom dobrom " WESTERN DIGITAL Caviar Black 640GB 7k 32MB "...... :smoke:

Imaš 3 godine garancije :)

Šalu na stranu, ja bih igrice instalirao na WD Black, uvek sam ostavljao SSD samo za sistem..

Uzeo sam pre par dana u gigatronu ovaj ssd.Imam jedno pitanje.Da li treba da bude stiklirano ili odstiklirano write caching?Drugar koji zivi u kanadi mi kaze da obavezno iskljucim write cashing.On ima ssd intel ssd 240gb seria 320 i kaze da je tamo dosta citao na nekim forumima i da se preporucuje da se write cashing iskljuci.Objasnjavao mi je zbog cega ali ja nisam zapamptio pa reko ajde da pitam ovde.
Da li su ovo ok rezultati

http://imageshack.us/f/88/31633041.png/

Instalacija je sveza i nista od programa nije instalirano.Samo driveri od ploce i graficke.

Imaš 3 godine garancije :)

Šalu na stranu, ja bih igrice instalirao na WD Black, uvek sam ostavljao SSD samo za sistem..

Ok..Sistem na SSD ali dali instalirati i programe koje cesto koristimo(i dobijemo na brzini)..kao:Adobe Photoshop ,Corel VideoStudio Pro X4...itd....?

Pa koja je poenta da ti se samo sistem diže brzo a da ti PS i dalje učitava sporo? Naravno da sve programe koje koristiš svakodnevno, treba instalirati na SSD, zbog toga se i uzima SSD.

Ali NE i TORRENT odnosno NE DOWNLOAD FOLDER za torrent, njega negde drugo, na neki hdd.

Uzeo sam pre par dana u gigatronu ovaj ssd.Imam jedno pitanje.Da li treba da bude stiklirano ili odstiklirano write caching?Drugar koji zivi u kanadi mi kaze da obavezno iskljucim write cashing.On ima ssd intel ssd 240gb seria 320 i kaze da je tamo dosta citao na nekim forumima i da se preporucuje da se write cashing iskljuci.Objasnjavao mi je zbog cega ali ja nisam zapamptio pa reko ajde da pitam ovde.
Da li su ovo ok rezultati

http://imageshack.us/f/88/31633041.png/

Instalacija je sveza i nista od programa nije instalirano.Samo driveri od ploce i graficke.

Kod mene su losiji rezultati kada je iskljucen - Crucial M4

Iskljuci pa pusti AS SSD i uporedi rezultate kada je ikljuceno.

Nije još, a imaš to sve i u odgovarajućoj temi.
Stavi i iRST drajver i biće još malko bolje!

Hvala, IRST instaliran, ssd "alajniran", konacni score:
123.jpg

nesto tu ne valja, write je ocajan. pa na mom jMicron Kingstonu za koga strucnjaci sa foruma kazu da nista ne valja imam dosta bolji write

Prilozi

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    78 KB · Pregleda: 68
Poslednja izmena:
Ljudi božji, čita li ovde neko ostale teme o SSD pre nego li nešto zaključi i još napiše kao konstataciju ili zaključak u ovoj ili nekoj drugoj temi?!!? :wall:

Bez ljutnje ;), ali prvo njegov je SF -ima kompresiju, jMicron -nema kompresiju; zatim već je pustio test toliko puta da ga je usporio sa pisanjem i treba mu vremena da dođe sebi jer je test nekompresibilan i SF-u treba vremena da odradi GC; CDM uvek daje veće brzine od AS SSD-a; da obadvoje pustite 0 fill u CMD on će imati duple brzine dok jMicron ostaje na istom, tj u proseku je SF brži; i sve je ovo u sintetici...

I još jedna stvar bukkake_bob, stavi novi FW 503, popravili su TRIM da radi kako treba (bio je pokvaren neko vreme), a da brzine ostanu dobre. I od iRST savi odavde V 11.5.4.1001 WHQL koji više nema memory leak a radi odlično; možeš i noviji BIOS za tvoju ploču ako ima.
I onda to ti je to, tako i treba da radi i uživaj u brzinama! ,)

Poslednja izmena:
Kad smo vec kod 0 i 1 Fill, evo rezultata ovog Kingstona na intelu(asus p67) sa 11.2 RST, sa 502 FW.

Prilozi

• ScreenShot005.png
    ScreenShot005.png
    41.1 KB · Pregleda: 63
  • ScreenShot014.png
    ScreenShot014.png
    40.9 KB · Pregleda: 59
Nema potrebe puštati oba (i mučiti SSD) pogotovo sa 5x1000MB, 0 ili 1 je isto! Tj. oba su nekompresibilna, samo je default kompresibilan.
I usput eto duplog skora...

Pomoc :) ne mogu da upgr firmware skinuo ssdnow sf updater, update odradim pise ok i kad odem na rescan on mi opet prikazuje da je 502ABBF0

Koliko SSD gubi na brzini ako na ploci nema sata 3 ? moja je ploca GIGABYTE GA-P55-USB3 dali ona podrzava ovaj Kingston SSD 120gb ?

Ljudi božji, čita li ovde neko ostale teme o SSD pre nego li nešto zaključi i još napiše kao konstataciju ili zaključak u ovoj ili nekoj drugoj temi?!!? :wall:

Bez ljutnje ;), ali prvo njegov je SF -ima kompresiju, jMicron -nema kompresiju; zatim već je pustio test toliko puta da ga je usporio sa pisanjem i treba mu vremena da dođe sebi jer je test nekompresibilan i SF-u treba vremena da odradi GC; CDM uvek daje veće brzine od AS SSD-a; da obadvoje pustite 0 fill u CMD on će imati duple brzine dok jMicron ostaje na istom, tj u proseku je SF brži; i sve je ovo u sintetici...

I još jedna stvar bukkake_bob, stavi novi FW 503, popravili su TRIM da radi kako treba (bio je pokvaren neko vreme), a da brzine ostanu dobre. I od iRST savi odavde V 11.5.4.1001 WHQL koji više nema memory leak a radi odlično; možeš i noviji BIOS za tvoju ploču ako ima.
I onda to ti je to, tako i treba da radi i uživaj u brzinama! ,)

E svaka ti je zlatna, lave :)
Ima da ga izbazdarim da leti, hvala!

Poslednja izmena:
:laugh: :D :d :wave:
E jesi opasan P307 ;)

Pomoc :) ne mogu da upgr firmware skinuo ssdnow sf updater, update odradim pise ok i kad odem na rescan on mi opet prikazuje da je 502ABBF0

Pa moraš restartovati mašinu posle takve intervencije, ili još bolje ugasiti pa upaliti...

Nazad
Vrh Dno