Šta je novo?

KINGSTON SSDNow 120GB, 2.5",HyperX 3K-SH103S3/120G ?

Ja sam ih dobio nekako u Novom Sadu, rečeno mi je da "verovatno dobijaju danas prepodne" i da će me nazvati, što se nije desilo. Sad nešto razmišljam i ako ne nazovu, boli me uvo, štekaću kintu za GTX 660Ti, iovako mi je potrebniji.

Nije ni kvalitet (slab da ne kazem los kontroler, a tek sto se "sam od sebe" mnogo greje u odnosu na ostale ssd-ove), brzina sigurno nije i jedini razlog zbog koga proglasavate kao najbolju kupovinu slabasni i kljasti v200+ je cena i samo cena i nista ali apsolutno nista drugo...
A zasto mislis da je taj kontroler los? Los ASSSD skor? :p
Jedina nazovi mana mu jeste povecano grejanje ali opet, pitanje je koliki i da li je to zaista problem.

Zasto je bio best buy? Pa to sam objasnio, najniza cena po GB, utisak u radu isti kao sa ostalim (skupljim) modelima. Kontam da ima ljudi koji su puni kesa, i ne gledaju cenu, ali takvi i ne kupuju best buy. :D

mene su iz ns gigatrona nazvali jutros, tako da idem posle posla da pazarim :)

sad sam bio u Uzun Mirkovoj...
Imaju 4 rezervisana i jedan u slobodnoj prodaji :d
neka su 2-3 vec preuzeta - ETO to je kolicina koju su gigatron i uvoznik kingstona spremili za PROMOCIJU u radnji u centru grada.
Jezivo.

Ja uzeo na uscu danas u gigatron radnji.Juce rezervisao telefonom i danas me pre podne zvali.Imali su 5 komada od toga su 4 bila na rezervaciji i samo jedan za slobodnu prodaju.Izgleda da je u opticaju bila neka manja kolicina.Odprilike po 5 komada po radnji.Ko je rezervisao na vreme mogao je uzeti.

Poslednja izmena:
Kako se instalira ovaj ssd ? Samo sata ili treba i napajanje ?

Poslednja izmena:
Mislim da si malo pomešao V200 i V200+, nisu uopšte isti.
V200+ je SandForce baziran disk sa async nandom, pandan običnom Pyro-u, Agility 3 i sl. diskovima. Nema veze sa V200, Kingston voli da slično ili isto imenuje potpuno različite stvari.

Znam i to im je mana (da imenuje slicno).

Eto koliko "zagledam" consumer klasu ssd-ova da sam previdio da je v200+ sa sf kontrolerom. Moja greska.

Izvinjavam se svima koje sam doveo u zabludu ili pokolebao u nameri da kupe najslabiji ssd kod Kingstona. ;)

A zasto mislis da je taj kontroler los? Los ASSSD skor? :p
Jedina nazovi mana mu jeste povecano grejanje ali opet, pitanje je koliki i da li je to zaista problem.

Zasto je bio best buy? Pa to sam objasnio, najniza cena po GB, utisak u radu isti kao sa ostalim (skupljim) modelima. Kontam da ima ljudi koji su puni kesa, i ne gledaju cenu, ali takvi i ne kupuju best buy. :D

Za v200 sve sto rekoh stoji, za v200+ i dalje mislim (posle ispravke od druga "mocnog") da ko ne mora nek ne uzima i da je 3K bolja kupovina... nikad mi se nisu svidjale te niskobudzetne varijante jes su se uvek pokazivale kao slabe ili cak lose kupovine.

Daleko od toga da imam para ko pleve i meni konstantno fali 200€ kao i svakom srbinu u ovoj zemlji... :(

Bas zato ne kupujem najjeftinije vec gledam da dobijem sto bolji uredjaj (kvalitetniji sa boljim performansama a pristojnom cenom) a ne najjeftinije jer je cena/kapacitet ono sto je najjeftinije (najpovoljnije novcano) a ne best buy jer ne uzima u obzir kvalitet i performanse uredjaja u odnosu na cenu...

Poslednja izmena:
Pa ovaj v200 ne da se nije pokazao kao slab ili losa kupovina, cak sta vise. Ljudi su veoma zadovoljni njime.

Poslednja izmena:
Na slici iz AS SSD stoji ti crveno 31K - Bad, znaci nisi dobro align-ovao particiju. ;)

Skini Paragon Alignment Tool 3.0, pa s njime uradi lepo align particija na SSD-u. Nećeš morati da reinstaliraš Win, reparticionišeš diskove i sl.

Provereno radi, koristio sam ga dosta puta da sredim loše align-ovane particije, nekoliko puta baš na SSD-ovima.

Na slici iz AS SSD stoji ti crveno 31K - Bad, znaci nisi dobro align-ovao particiju. ;)

KAd budem formatirao ovaj ssd(ako treba) prvi mi je put....jel ima jos nekih bitnih podesavanja da mi se ne bi desavale ovakve greske? ako moze ukratko objasnjenje.....:smoke:

Sada sam proverio,ukljucen je...SSD je nov,danas kupljen...Da li je moguce da je felerican?

Sekvencijalni write je slab ostalo je ok, mada ovo je na amd sata.

Nesto nisu sjajni rezultati za g'anc nov kingston iz gigatron akcije ? Neki savet - sta mi valja podesiti ?
I sta je pciide - bad ?
Sata 3 na konfiguraciji iz moje masine ( MB Asus P8H67-Lx)
Hvala!

ssd.jpg

Ja ga jos nisam ubacio u komp..a kupio sam ga danas ..... a vidim da ima TEMA " Instalacija SSD-a " dali si sve podesio kako treba pre instalacije WIN 7?

Win 7 64 SP1 / i5-2500K / Z68 / sveže instaliran Win / fw503

CrystalDiskMark:

Druga slika - Test Data Default (Random)
Prva slika - All 0x00 (0 fill)
Treća slika - All 0xFF (1 Fill)

AS SSD Compression-Benchmark:

Četvrta slika

E, da - kupljen na dobro poznatoj akciji za 9.990,00 din. na ooodlooooooožeeeeenooooooooooooooooooo :)

Prilozi

• ssd_17.09.12.jpg
    ssd_17.09.12.jpg
    77.4 KB · Pregleda: 72
  • ssd_17.09.12_compressible1.jpg
    ssd_17.09.12_compressible1.jpg
    78.6 KB · Pregleda: 75
  • ssd_17.09.12_compressible2.jpg
    ssd_17.09.12_compressible2.jpg
    80 KB · Pregleda: 66
  • ssd_17.09.12_as ssd.jpg
    ssd_17.09.12_as ssd.jpg
    134.1 KB · Pregleda: 67
Poslednja izmena:
Cudno....dali mislis da su neki SSD-ovi sa greskom ? pa se nasli na AKCIJI ? Dali ima jos neko ko je kupio i testirao " KINGSTON SSDNow 120GB, 2.5",HyperX 3K-SH103S3/120G " :smash:

Ja stvarno ne znam da li je ovo roba s greškom i kako to uopšte može da se utvrdi. Sniženi su sa nešto manje od 16k dinara na nešto manje od 10k dinara. Mislim da je ovih ~ 85e negde i realna cena za SSD ovog kapaciteta (možda i manje), ali je upis spor. Ovakvu brzinu upisa sam imao na Patriot Torqx 2 64MB S-ATA II. E sad, sve je ovo sintetika, realan rad je nešto drugo, a rano mi je da iznosim mišljenje o tome, jer se zezam tek par sati oko diska. Možda ima još caka/drajvera/firmware-a/itd. koji mogu da ga nateraju da "radi" brže, videćemo vremenom..

Ne, jednostavno su im takve brzine upisa, slične su za većinu SF diskova. Na AS-SSD test SF diskovi daju relativno loše rezultate.

U firmi imam 9 komada KHX 3K 120 GB, još par Pyro SE 120Gb i svi su tu negde. Plus je kontroler na gornjem primeru AMD pa ima nešto niže rezultate od Intela.

Pustite benchmarke, disk radi OK i za te pare dobra je kupovina. Pošto u realnom rad sav write nije nekompresibilan, ovo je samo worst case scenario, u stvarnom brzine su veće.

Ne, jednostavno su im takve brzine upisa, slične su za većinu SF diskova. Na AS-SSD test SF diskovi daju relativno loše rezultate.

U firmi imam 9 komada KHX 3K 120 GB, još par Pyro SE 120Gb i svi su tu negde. Plus je kontroler na gornjem primeru AMD pa ima nešto niže rezultate od Intela.

Pustite benchmarke, disk radi OK i za te pare dobra je kupovina. Pošto u realnom rad sav write nije nekompresibilan, ovo je samo worst case scenario, u stvarnom brzine su veće.

Ma naravno.

Ja stvarno ne znam da li je ovo roba s greškom i kako to uopšte može da se utvrdi. Sniženi su sa nešto manje od 16k dinara na nešto manje od 10k dinara. Mislim da je ovih ~ 85e negde i realna cena za SSD ovog kapaciteta (možda i manje), ali je upis spor. Ovakvu brzinu upisa sam imao na Patriot Torqx 2 64MB S-ATA II. E sad, sve je ovo sintetika, realan rad je nešto drugo, a rano mi je da iznosim mišljenje o tome, jer se zezam tek par sati oko diska. Možda ima još caka/drajvera/firmware-a/itd. koji mogu da ga nateraju da "radi" brže, videćemo vremenom..

Ako provalis neku caku da radi brze...obavezno postavi na forum :smash:

Jos jedno pitanje ....Posle instalacije Win 7 64 bit na SSD ....da bi se produzio vek trajanja SSD-a...pored instalacije programa ......dali valja instalirati igrice ili da ostanu na starom dobrom " WESTERN DIGITAL Caviar Black 640GB 7k 32MB "...... :smoke:

Vrh Dno