Šta je novo?

Kingston HyperX ili Exceleram Rippler ili Patriot Signature

xcentric

Cenjen
Učlanjen(a)
04.12.2010
Poena
169
Sastavljam novi računar pa mi treba vaše mišljenje koji RAM odabrati?

Ploča će biti neka z77 asus verovatno,jos uvek razmišljam. CPU će za početak biti nekki i3,verovatno i3 2120 a za par meseci bih prešao na i5 2500k pošto trenutno budžet ne dozvoljava odmah i5.

Odlučio sam se za 2x4GB Ram-a pa razmatram sledeće opcije:

1.Kingston HyperX CL9 1600MHz

2.Exceleram Rippler CL9 1600MHz

3.Patriot signature CL9 1600MHz

Da li da se vodim samo cenom ili da vodim računa o još nečemu. Pročitao sam negde da bi bilo poželjno da RAM radi na 1.5V zbog čega? Da li će raditi i neki na 1.6V?

Da li postoji osetna razlika između 1333MHz i 1600MHz pošto vidim da u cenama ima neke male razlike.

Intel kontroleri imaju problema sa voltazom ram memorija vecom od 1.65v, i mogu da crknu, tako da je najbolje da juris memorije koje rade na default 1.5v. Sto se tice excelram rippler memorije, topla preporuka, samo ako je nadjes, posto je nema nigde, a baci pogled na moju konfiguraciju. Trenutno mi radi na 1866Mhz 9-10-9-27.

E ja bih upravo sastavljao nesto nalik na tvoju masinu samo za pocetak sa i3 procesorom i ATI 6850,trenutno sam ogranicen budzetom pa ne bih mogao da pucam na i5 2500K (sem ako ne naletim na nekog kvalitetnog polovnjaka) koliko se krecu oni odprilike polovni? Pitao sam u jednoj radnji danas i imaju kit exeleram 2x4GB. Jel sve tri vrste ram memorije koje sam naveo gore rade na 1.5v default ili ne?

Ako nađeš Excleram, idi na njega, ja kad sam kupovao za sebe nisam našao nažalost :(

Da, za Rippler je default 1.5v i 1600mhz tako da neces imati problema. Kazem ti, kod mene radi na 1866 takodje na 1.5v, memorija je ekstra, ako nadjes uzmi bez razmisljanja, pogotovo sto je jeftina.

Nazad
Vrh Dno