Šta je novo?

Kingston HyperX 120/240GB SSD (SF-2281, sync NAND)

Nije bitno sto nisu random patterni izvrsavanja aplikacija, vec sto je konkretan pattern BIRAN.

Pretpostavljan da hoćeš da kažeš da nije objektivno biran da bude reprezentativan, nego namenski biran tako da maksimalno odgovara jednoj konkretnoj arhitekturi (u slučaju Anand-ovog MOASB-a, Sandforce kontroleru?).

Onda je to već zaista problem neobjektivnosti, ukoliko je zaista tako. Mada iskreno, koliko god se neko trudio da napravi objektivan i nepristrasan pattern, verovatno će se uvek neko osetiti "oštećen" i vikati da je nameštaljka u korist onog drugog...

Da, to sam hteo reci.

Ako pravimo pattern djuture real-world aplikacija, tacno, uvek ce se neki proizvodjac osetiti uskracenim.
N'o, treba skrenuti paznju da ovaj test, Anandov Storage Bench, verovatno nije nimalo merodavan za performanse SSD-ova.

Cak i da nije merodavan kakve to ima veze sa obicnim korisnikom ? :D

salu na stranu ja bi uveo test ucitavanja nivoa sims3 pets/nesto, pa koji ssd pobedi mozda udje u razmatranje (naravno ako je minimum 256gb velicine, mada ako cemo za pravo ta fiokica i nmoze nesto mnogo da se napuni.(( malo buranije ovo-ono )))

Poslednja izmena:
Pobrisao si poruke, kada sam odgovarao nije mi tako izgledalo :)
Obrisano je par poruka iz sredine diskusije, nista bitno.
Ne znam sta je famozno kod TUP testa? Kompresija i game loading su toliko nebitni testovi za disk, sto se i vidi iz razlike od 1s sto je itekako u rangu greske.
Kopiranje ISO fajla... pa, isto nebitan test.
Windows load... jos jedan extremno *****an test. Vise zavisi od ploce (sta je sve integrisano, pogaseno/ukljuceno) koliko ce se dizati sistem nego od diska. Sto se takodje vidi iz razlike od 1s.

***, SSD-ovi su vec duze vreme dovoljno brzi da testovi vise nisu bitni, ali oni moraju nekako da privuku ad-clicks :)
Sada je najbolje birati novcanikom iskljucivo.
Pa sta je bitno? AS SSD? :p

Nemam ideju sta bi bio realan test koji bi barem primetnom broju ljudi znacio nesto - siguran sam da Anand-vo Storage Bench nije to ;)

AS SSD i slicni testovi jesu bitni da se vidi koliko disk moze najvise da uradi, bilo u steady-state bilo u koriscenom stadijumu. Cisto da ako neko ne voli Club60 izbegne Club60 diskove.
Ja inace i dalje drzim C300/256x4 i smatram da necu dobiti nista upgrade-om na Samsung 830 ili KHX osim eventualno kapaciteta i rupe u novcaniku :)

Nazad
Vrh Dno