Šta je novo?

Kingdom Come: Deliverance II

Ja planiram uskoro da krenem prvi deo, uzeo ga prosle godine za smesne pare na nekom Steam Sale-u, pa sada taman uz nov komp, lepo kako dolikuje.
Pa cemo posle dvojku, ali imam osecaj da ce bas dugo da se igra, jer ja to volim u sitna crevca sve. Videcemo. :)

Reci modovima NE :D Meni je uzivanje bas ovako klot.
Pogotovo kada provalis sa lukom i strelom da gadjas bez nisana. A ostati cist nije tesko, ja se umijem svaki put kada dodjem do neke zgrade tako da nije neki problem.
Kupatila imas dosta i oni nisu problem. Popravljaj opremu sam, ni na pola igre nisam (35h playtime + jedno 10 sto sam izgubio na umiranje), a maintenance mi je vec 20, em mi svaka popravka dize harizmu, em spusta nivo buke.
Savior schnaps je lako napraviti kasnije, bas dize nivo adrenalina kada nemas da snimis svaki put kada hoces, pa je sve puno opasnosti, posebno fast travel kroz sume.

Moze li neko da potvrdi da li igra ima podrsku za ultrawide kako valja?

Dje ste ljudi, igra li neko?

Probao malo, nemam sad vremena da pišem ali tih sat-dva što sam igrao su vrh.
Evo neka slika:
Kingdom Come  Deliverance Screenshot 2025.02.05 - 06.18.52.98.jpg Kingdom Come  Deliverance Screenshot 2025.02.05 - 06.29.23.95.jpg
Kingdom Come  Deliverance Screenshot 2025.02.05 - 09.32.09.67.jpg Kingdom Come  Deliverance Screenshot 2025.02.05 - 09.34.20.56.jpg

Hvala @Adanos, procitao sam sve to sinoc nego htedoh da pitam i ovde ako je neko probao ili nasao neko resenje.
To je jedina stvar zbog koje jos nisam kupio igru.
Prvi deo mi je bio odlican sa najoriginalnijom i najunikatnijom atmosferom.
Mozda odigram ponovo keca dok ne srede dvojku. On radi odlicno na uw.

Kazu ljudi da je jako utegnuta i da ne lici na keca kada je izasao! Provericemo, ali nema razloga da ne verujem...

Mene kec sad zeza sa niskim zauzecem cpu i gpu. Rade na 50% uz frame dropove. Secam se da sam ga presao bez problema sa 3080, sad sa 4090 zeza. Moram opet da se cimam oko toga. Nadam se da cu je naterati da radi kako valja.

Igra na mojoj konfiguraciji radi prilično dobro, 1080p, sve na high i dlss uključen na quality. Fps varira od 30 pa do 60 (na otvorenom prostoru bez ljudi), ali uglavnom je na 45.
Izgubih 40min levelovanja alhemije i dosta para od prodaje napitaka jer nisam sačuvao, krenuh na put i ubio me razbojnik... :mad:
Igra mi je za sada čisto uživanje.

Interesantna stvar mi se desila sa jednim sporednim kvestom, dobio sam zadatak da poslužim Kumane u krčmi i naravno izbije tuča sa lokalcima (ponuđeno da podržim ili jednu ili drugu stranu u tuči). Reload-ujem save i rešim da radim taj kvest kasnije kada malo više levelujem Speech pa da rešim stvar mirno. Lutam tamo-vamo i kad se vratih do krčme vidim Kumani odlaze a lokalci svi prebijeni (i oni takođe odlaze). Znači deo kvesta se nastavio nevezano za mene ali i pored toga mogu da ga uzmem od lokalne krčmarice. Cool stuff. I svet deluje mnogo življe od keca.

Edit: Aleluja --> Unlimited Saving II

Gledam iskaču neki klipovi na YT da je najoptimizovanija igra u poslednje vreme.
Inače ja mislio da sam je uzeo, ali morao refund jer u poslednjem trenutku ključ je bio region locked a ja hteo da kupim sa PayPal jer imam tamo zarobljeno nešto para a Steam više ne prihvata PP.
Odradili mi brzo refund i pazario ponovo na humblebundle Gold verziju.

Inače fino ovo radi na 1080p a i izgleda na 1060 6GB, naprosto za nepoverovati.

je li može da se igra dvojka bez prvog dela?
priče radi. ili moram i keca da bih skontao ko, šta, kako, gde itd.

Ne preskaci prvi deo. Prvi deo je takodje nebruseni dijamant od RPG-a, cista uzivancija. Ne mogu da zamislim kakav ce biti dozivljaj kada pocnem dvojku.

Koliko je poboljsana grafika u odnosu na keca, ovako po YT deluje manje vise ista?

Razmisljam se da uzmem keca za ps5, tipa 7 usd je sada. Jel igrao neko, da li je igrivo na kontroleru? Takodje feedback i za dvojku, ako je neko slucajno na ps5 tera.

Koliko je poboljsana grafika u odnosu na keca, ovako po YT deluje manje vise ista?
Poboljšana je dovoljno da se vidi napredak u odnosu na keca (koji je i sam lepa igra) ali nije baš da padneš u nesvest. Može se reći da je grafika detaljnija, lokacije su raznovrsne, upečatljive, priroda isto tako, mesta i kuće puni sitnih detalja i predmeta koji baš čine da se uživiš u taj period.

Jedino su archery i lockpicking mnogo teži na kontroleru nego na mouse+keyboard.

Ja ubih skoro 30h, fenomemenalna je, bas je dostojni naslednik.Ali koliko vidim da ne spojlujem, zbog nekih putokaza igra ce biti mnooogo duza nego prvi deo.
Lockpicking postaje laksi (pricam za nivoe hard/Very hard) ali treba muski da se izleveluju.Bukvalno tek kasnije se vide mikro-koraci ka poboljsanju.Smanjuje je drhtanje sa pocetne tacke..Isto je i sa archery, tako da samo strpljivo i suvi grind..

Ima jedan deo fenomenalni u igri kad igrajuci kao odredjeni character se izbacite sa CV-em gde ste naucili da se borite. Al otom potom ko igra naletece (y)

Ko je našao kradljivca kupusa? :D (ja mislio to onako stavili, seoske glasine - kad ono prava stvar a nije čak ni pravi kvest)
Sjajna ali sjajna igra. Toliko sakrivenih stvari ima.
I jako dobar humor.
Kingdom Come  Deliverance Screenshot 2025.02.08 - 06.04.18.16.jpg

Luk je predobar od nivoa 18 sa Eagle Eye perkom, bukvalno sam očistio celu bandu samo s njim.
A i borba mi se dopada, posebno kako su rešili master strike. Jedino bi selektovanje neprijatelja trebalo da bude malo brže ali u odnosu na keca ovo je veliki napredak.

Evo malo drame iz igre.Nesto mi spoiler ne radi, ili sam nesposoban.

Nazad
Vrh Dno