Šta je novo?

Kinez review

Hteli mi to ili ne ali Kina polako preuzima primat na svetskom tržištu...a setimo se kako je Japan počeo,nakon rata su sve moguće kopirali i sklapali od 2,3,4...stvari jednu...pa je odatle izašao jedan Sony,JVC,Akai,Hitachi....Sve u svemu džaba se bunimo :D i ta Nokia se sklapa u Kini zar ne :)

Apsolutno tacno. Skinite bateriju pa pogledajte gde vam je telefon uradjen :)))
Tacno je i to da ima raznih klasa kineske robe

99% telefona, zdelani su u Kini. Moguce je da su sklopljeni npr U Rumuniji ili Madjarskoj, ali svi sklopovi telefona pocev od najsitnijih mikrochipova, proizveli su mali kinezi. Najbitnija stvar u celoj prici jeste potpis kvaliteta. Znaci ako je to Nokia mora da sljaka po njihovim standardima.

Hteli mi to ili ne ali Kina polako preuzima primat na svetskom tržištu...a setimo se kako je Japan počeo,nakon rata su sve moguće kopirali i sklapali od 2,3,4...stvari jednu...pa je odatle izašao jedan Sony,JVC,Akai,Hitachi....Sve u svemu džaba se bunimo :D i ta Nokia se sklapa u Kini zar ne :)

To sam ja za Kineze prognozirao pre vise godina. A Japanci su to prvo radili sa foto aparatima i optikom - Leitz, Schneider, Zeiss, Voigtlander, Hasselblad - pa danas imamo neprikosnovene Nikon, Canon, Olympus, Fuji, Pentax... To isto su (manje uspešno) radili i Sovjeti, pa smo tako dobili Zenit, Zorki, Kiev, Smena...

Jel zna neko ko u NS radi Anycool telefone, bitno mi da da garanciju ali i da je ispoštuje nije problem ako je nešto skuplji? Slučajno opazih u pa...mu ali to su bili oni što imaju samo touch screen a mene zanimaju oni sa normalnom tastaturom.

Jel zna neko ko u NS radi Anycool telefone, bitno mi da da garanciju ali i da je ispoštuje nije problem ako je nešto skuplji? Slučajno opazih u pa...mu ali to su bili oni što imaju samo touch screen a mene zanimaju oni sa normalnom tastaturom.

Ne znam da li ces naci nekoga ko prodaje ove novije modele (kopije Ajpoda). Uglavnom su to stariji modeli (kada kazem stariji mislim na one sa numerickom tastaturom a ne qwerty). Prodaju ih i u Pakomu, i u radnjama na Spensu i u Lupusu. E sad po pitanju garancije, to ne znam jer nemam iskustva ali mi onaj iz Lupusa rece da su oni zastupnik za NS.

Poslednja izmena:
Ima li kod nas da se uzme nesto sa upotrebljivim gps-om? :)

Citajuci vasa nisljenja prelomio sam I uzeo kineza.Prvo je bila nokia 6300 koja nije htela da radi lepo.Lik mi zameni za 6700 I ja sam prosto odusevljen!Kvalitet izrade je odlican,zavrsna obrada je extra(ova 6300 je bila nekako sva klimava).Neka fon potraje godinu dana I ja sam zadovoljan.Baterija traje skoro 2 dana od toga oko 8h dnevno spojena sa blututom!ovo je iskustvo posle 20 ak dana,videcemo dalje…
pozdrav

Citajuci vasa nisljenja prelomio sam I uzeo kineza.Prvo je bila nokia 6300 koja nije htela da radi lepo.Lik mi zameni za 6700 I ja sam prosto odusevljen!Kvalitet izrade je odlican,zavrsna obrada je extra(ova 6300 je bila nekako sva klimava).Neka fon potraje godinu dana I ja sam zadovoljan.Baterija traje skoro 2 dana od toga oko 8h dnevno spojena sa blututom!ovo je iskustvo posle 20 ak dana,videcemo dalje…
pozdrav

I ja koristim kineza 6700 sa tv-om nekih 3 dana. Prvi koji sam dobio se stalno restartovao kad je bio u dual sim modu, pa sam ga zamenio isto za 6700 ali noviji model. Nisam mogo da biram morao sam da uzmem ovaj sa tv-om. Mogu da uhvatim samo jednu tv stanicu (lokalnu) i eventualno rts2. Ovako kad ga malo protresem nesto zvecka u njemu. Takodje, kad primam poziv na 064 pored melodije zvona cuje se i zujanje kao sto zuje upaljeni zvucnici kad im priblizis mobilni koji prima poziv. Kad zamenim mesta i stavim 064 da mi bude sekundarna a VIP primarna isto se desava. Dok kad primam poziv na VIP, sve radi normalno.

Meni sljaka OK .Nema zveckanja skroz je utegnut ,evo upravo ga tresem :d .Na oba mesta su mi mts kartice i nista ne zuji.***a mozda te zapao los primerak,kojih predpostavljam ima vise!Tv i meni nista ne hvata ali kao alo,alo telefon je sasvim ok.Malo kasni kad kucas poruke ali nije toliko strasno...Mozda mozes ponovo da zamenis ?

Ne smeta mi to zujanje toliko da bih ga menjao (cuje se kad mi je volume na 1 ili 2) mada mislim da mi je garancija vec istekla.:D . E a sad sta me interesuje, da li mozes da proveris stanje kredita na sekundarnoj kartici ili samo na primarnoj?

Moze ,prva je postpaid a druga pripaid.Kad proveravam ima dilal 1 ili dilal 2.Ako pogresim karticu javlja gresku tj postpejd ne kapira *100# i obrnuto

"sasvim slucajno" u posedu trenutno imam oko 50-60komada kineza,pa se povremeno malko igram sa njima(mislim na kineske telefone :)

sto se tv tice konkretno 6700 ima malo losiji tjuner nego ostali ,ne znam zasto.. ali kod mene van grada hvata najmanje 5 stanica naicionalne frekvencije...i to da je slika odlicna...

nije mi jasno zasto je kod vas los prijem iako ste u bgd. testirao sam nekoliko razlicitih modela na slaviji kod meka hvata preko 15 tv stanica a prijem je fantastican.

to zujanje sto se cuje je reakcija spikerfona na signal iz mreze. nema ga kod svih kineza ,samo kod loseg primerka nebitno koji je model u pitanju.

ako treba neki info pitajte slobodno...

@valerijan aj da pitam...pošto kapiram da je manje više isti softver kod svih kineza.Na kopiji N97 ili E1000 po kineskom :) ,kako mogu da promenim opcije na displeju...postoji opcija da li želim da postavim tipa sat,plejer,ikonice za firefox,facebook itd...ali nigde u opcijama telefona ne mogu da promenim te predefinisane menije. Znači želim da stavim na displej budilnik,kalkulator itd ali mi ne dozvoljava tj ne postoji opcija postavke na glavni displej....

A zasto ne zuji spikerfon kad zovem VIP?
Testirao malopre, kad su u telefonu obe MTS kartice zuji nebitno koju zovem. Kad u bacim VIP normalno se cuje melodija. To onda mora da je do MTS-ove antene.

Ja sam stavio od 2 giga i nisam primetio da je usporio....

Ja imam BLACKBERRY BOLD Kineza,ali sam ga porucio direktno iz Kine. Radi fantasticno,sa obe kartice,baterije mi traju po 6dana (a prica se dosta). Kvalitet izrade extra,imao sam priliku i original tel da poredim i bukvalno nema razlike. Nemam TV niti WI-FI samo standardne opcije i neke zanimljive apikacije (black list, background sound...). Nikakvu zamerku nemam niti je ikada trokirao,bloirao i slicno. koristim ga oko 3 meseca.
Ovako je stigao http://www.dhgate.com/wholesale/bold/s130713.html

Meni baterija traje evo vec treci dan, sto je za svaku pohvalu, jer telefon koristi dve antene i trebalo bi da ima vecu potrosnju od telefona koji rade samo na jednu sim karticu. Koristim ga tek toliko da sam ga samo jednom punio.

@valerijan aj da pitam...pošto kapiram da je manje više isti softver kod svih kineza.Na kopiji N97 ili E1000 po kineskom :) ,kako mogu da promenim opcije na displeju...postoji opcija da li želim da postavim tipa sat,plejer,ikonice za firefox,facebook itd...ali nigde u opcijama telefona ne mogu da promenim te predefinisane menije. Znači želim da stavim na displej budilnik,kalkulator itd ali mi ne dozvoljava tj ne postoji opcija postavke na glavni displej....

nazalost nemogu da ti pomognem... ne stizem bas sve telefone da ispitam kao sam korisnik . uglavnom se baziram na osnovne funkcije. ako nesto uspem da saznam javicu ti ovde..

OK hvala :)

Cek, jel su to aplikacije za telefon ili za PC, posto vecina ima ekstenziju .exe?

PS. Ja sam stavio 4gb u N97 (E1000), radi bez problema

Poslednja izmena:
Ajde i ja da napišem svoj utiske...

Kupio sam pre par dana kopiju iPhona (J2000) cena je ravno 100€, barem je mene toliko koštao, ali telefoni se šalju sa Kosova, tako da mislim da tamo ne koštaju više od 80€, ali nećemo sad o tome.

Ovo je telefon koji ulazi u klasu "KRŠ" kineza, to nije telefon od kojeg treba očekivati da sve bude extra. Jedina stvar koja je mene odvela u pravcu kupovine kineza, jeste mogućnost paralelnog korišćenja dve sim kartice.

U pakovanju dolaze:
-Naravno sam telefon
-USb kabl (koji se koristi i kao punjač)
-Punjač, tj. adapter koji na sebi ima USB port, u koji se utakne USB kabl, pa potom u struju.
- 2x baterija kapaciteta 900mAh
-Slušalice
- Garancija 3 meseca

Ajde prvo ću izneti mane:
Punjač ne uliva nikakvo poverenje, uradjen je jako loše. Kao i slušalice koje dolaze uz njega. Baterije su djene-djene, ali ne može se reći da izgledaju kvalitetno.
Kamera je jako lošeg kvaliteta, ali ovo je telefon, za slikanje koristim fotoaparat.

E a sad dobre strane:
Prvo hoću samo da vam naglasim da sam bio jako skeptičan i da nisam očekivao ništa posebno.
Ono što sam dobio me je zaista oduševilo, telefon u ruci deluje vrlo kvalitetno. Uradjen je mnogo bolje od mnogih "economy class" telefona velikih brandova.
Recimo pre ovog telefona vukao sam nokiu n70, koja izgleda kao dečija igračka naspram ovog Bruce Lee-a :d
Telefon je quad band, 3G. Ima Touch screen, WiFi, analogni TV prijemnik.
Touch screen je dosta precizan i osetljiv. Nisam imao prilike da koristim telefone sa touch screen-om pre ovoga, tako da o tome nisam kompetentan da govorim.
Zvuk je sasvim dovoljne jačine. Kvalitet zvuka za TV, Radio, mp3/mp4 player, nije ništa posebno, ali opet se vraćamo na činjenicu da je ovo telefon pre svega.
Obe kartice funkcionišu savršeno, nema ispadanja iz mreže i sličnih gluposti.
WiFi nisam isprobao, TV hvata signal, koliko je to kod mene moguće (inače mi je slika katastrofa, pa sam zbog toga i uveo TotalTV :D )
Takodje telefon ima i žiroskop, pa podržava neke zanimljive stvarčice, tipa automatsko okretanje ekrana, ako okrenete telefon sa strane, menjanje wallpaper-a, pesama, kanala preko shake opcije..itd.
Sve u svemu, ja sam jako prijatno iznenadjen vidjenim i doživljenim za sada. Koliko će da traje...videćemo:S: tu niko ne može ništa da tvrdi...pozzz

Poslednja izmena:
Da li neko moze da iznese utiske o QWERTYPRC-ovima (kineskim telefonima sa qwerty tastaturom). Vidim da ih ima raznih tj. kopija E71/72, N97/mini, Blekberija i td. i takvo nesto bi mi skroz odgovaralo te bih vol'o da cujem misljenja korisnika...

Kod mene su trenutno modeli N97(E1000) i N97 mini(E2000) koriste se oba...sjajni su tach scr.Nema nikakvih problema...Još sam imao prilike da koristim druga dva modela kopije N97 i ako nisam bio oduševljen softverom tach je bio sasvim pristojan i brz.

Svaka preporuka za male pare....

AnyCool E711 (kopija E71)... Solidno brz, ne ubija se od brzine, ali podnosljivo. Izrada me je prijatno iznenadila. Tesko da je na nivou originala, ima vise plastike i improvizacija, ali je sasivm utegnut. Kamera te, verovatno, ne zanima :). WiFi sasvim ok.

Softver je, nazalost, nadprosecno bugovit za ovakve telefone. Podnosljivo, ali ne preterano optimistcno. Baterija, katastrofa.

AnyCool E711 (kopija E71)... Solidno brz, ne ubija se od brzine, ali podnosljivo. Izrada me je prijatno iznenadila. Tesko da je na nivou originala, ima vise plastike i improvizacija, ali je sasivm utegnut. Kamera te, verovatno, ne zanima :). WiFi sasvim ok.

Softver je, nazalost, nadprosecno bugovit za ovakve telefone. Podnosljivo, ali ne preterano optimistcno. Baterija, katastrofa.

Da potvrđujem zaboravio sam da imam u porodici i taj model samo Pro varijantu...nikako nije ni prići ostalima...

Vrh Dno