Ajde i ja da napišem svoj utiske...
Kupio sam pre par dana kopiju iPhona (J2000) cena je ravno 100€, barem je mene toliko koštao, ali telefoni se šalju sa Kosova, tako da mislim da tamo ne koštaju više od 80€, ali nećemo sad o tome.
Ovo je telefon koji ulazi u klasu "KRŠ" kineza, to nije telefon od kojeg treba očekivati da sve bude extra. Jedina stvar koja je mene odvela u pravcu kupovine kineza, jeste mogućnost paralelnog korišćenja dve sim kartice.
U pakovanju dolaze:
-Naravno sam telefon
-USb kabl (koji se koristi i kao punjač)
-Punjač, tj. adapter koji na sebi ima USB port, u koji se utakne USB kabl, pa potom u struju.
- 2x baterija kapaciteta 900mAh
-Slušalice
- Garancija 3 meseca
Ajde prvo ću izneti mane:
Punjač ne uliva nikakvo poverenje, uradjen je jako loše. Kao i slušalice koje dolaze uz njega. Baterije su djene-djene, ali ne može se reći da izgledaju kvalitetno.
Kamera je jako lošeg kvaliteta, ali ovo je telefon, za slikanje koristim fotoaparat.
E a sad dobre strane:
Prvo hoću samo da vam naglasim da sam bio jako skeptičan i da nisam očekivao ništa posebno.
Ono što sam dobio me je zaista oduševilo, telefon u ruci deluje vrlo kvalitetno. Uradjen je mnogo bolje od mnogih "economy class" telefona velikih brandova.
Recimo pre ovog telefona vukao sam nokiu n70, koja izgleda kao dečija igračka naspram ovog Bruce Lee-a :d
Telefon je quad band, 3G. Ima Touch screen, WiFi, analogni TV prijemnik.
Touch screen je dosta precizan i osetljiv. Nisam imao prilike da koristim telefone sa touch screen-om pre ovoga, tako da o tome nisam kompetentan da govorim.
Zvuk je sasvim dovoljne jačine. Kvalitet zvuka za TV, Radio, mp3/mp4 player, nije ništa posebno, ali opet se vraćamo na činjenicu da je ovo telefon pre svega.
Obe kartice funkcionišu savršeno, nema ispadanja iz mreže i sličnih gluposti.
WiFi nisam isprobao, TV hvata signal, koliko je to kod mene moguće (inače mi je slika katastrofa, pa sam zbog toga i uveo TotalTV

)
Takodje telefon ima i žiroskop, pa podržava neke zanimljive stvarčice, tipa automatsko okretanje ekrana, ako okrenete telefon sa strane, menjanje wallpaper-a, pesama, kanala preko shake opcije..itd.
Sve u svemu, ja sam jako prijatno iznenadjen vidjenim i doživljenim za sada. Koliko će da traje...videćemo:S: tu niko ne može ništa da tvrdi...pozzz