Anzcool T808
Ja sam u decembru 2008. god kupio Anycool T808, i vrlo sam zadovoljan. Uz njega dolaze dve baterije od 1800mAh, USB kabl, punjač (na punjač možete puniti samu bateriju ukoliko je izvadite iz telefona, a koju možete puniti i dok je u telefonu) Ono za šta ga ja koristim (razgovor, poruke i izbegavanje poziva
😉 ) radi odlično. Baterija dosta dugo traje, mada to zavisi od razgovora kao i koliko često je displej uključen, jer je veliki i na osvetljenje sigurno troši dosta kapaciteta same baterije. Mada tu postoji Economy mod, koji štedi energiju automatski smanjujući osvetljenje, a pored toga osvetljenje, kontrast idr. može se manuelno podesiti. Poseduje TV, FM, Bluetooth, kameru (koja nije zadivljujućeg kvaliteta, mada to meni nije bitno) i sve ostalo što imaju današnji telefoni. TV se može gledati, ali to zavisi od prijema, mada u telefonu postoji i antena, radio je odličan kao i zvučnici, od kojih se tresu prozori. Prilikom razgovor postoji i mogućnost spikerfona, touchscreen ekran uz koji dobijate i olovčicu koja se uglavljuje u telefon.
Kada sam se prvi put susreo sa kineskim telefonima ove marke bio sam skeptičan ali i iznenađen šta su kinezi napravili (mada im je u tome pomogla Nokia). Prvo sam video kopije telefona marke "Anycool" što u početku nisam znao, a kasnije sam o tome našao na internetu, naročito na sajtu ovlašćenog prodavcu ovih telefona u Beogradu. Kopije telefona marke Anycool možete naći za 100 evra u Beogradu, a u unutrašnjosti (Niš, Vraje, Novi Pazar i za manje), a po onome što sam saznao vi telefoni dolaze sa Kosova. Razliku između kopija i originalnih telefona možete videti na
www.2simbg.com , a ogleda se u broju procesors (kod kopija postoji jedan, a kod originala dva procesora, kao i u drugačijem izgledu softvera), što znači da kod kopija ukoliko razgovarate jednom karticom, a neko vas zove nadrugu taj će dobiti poruku da ste nedostupn, a zamerku imam i na samo kućište kopiranih telefona koje "krcka" pod rukom. Kod originalnih telefona ukoliko razgovarate sa jednom karticom, mogu da vas zovu i na drugu, pa da jedan poziv stavite na čekanje, a čak možete uspostaviti i konferencijsku vezu, što mislim da zavisi od mreže, tj. da li podržava tako nešto, a kućište je sasvim solidno i čvrsto. A našao sam i oficijelni sajt
http://en.kdimobile.com na kome možete videti sve modele koje imaju.
Mnogi se oduševe kada vide da telefon ima TV. Ali ko bre još danas hoće da dva sata bulji u 2,5 inčni ekran, ja sigurno ne.
Međutim sve ima svoje mane, koje u ovom slučaju nisu nešto ozbiljne, i osvrnuću se samo na originalne telefone.
Ne postoji mogućnost da se ubaci thema, slaba kamera, prilikom kucanja teksta poruka moram da koristim samo velika i li mala slova, jer dalje kada kliknem na taster za menjanje slova, ona se menjaju na neki drugi jezik a ne samo iz velikih u mala, softver bi mogao da bude još bolji, ton poruke ne mogu da promenim, tj. mogu samo da biram neki od ponudjenih, dok se ton dolazećeg poziva može promeniti kada to definišete u imeniku za broj koji vas zove. Postoje još neke sitne zamerke kojih se ne mogu setiti, jer sam se vremenom navikao na njih. Karticu B-sekundarna možete isključiti, dok karticu A-primarna ne možete, i ona je stalno aktivna.
Kolega je u isto vreme kupio model T818, i za razliku od mene, on stalno ide u servis, jer se stalno nešto kvari i ne radi kako treba (kao da su sarađivali sa "Zastavom automobili"
😀 pa ako kupite telefon kada su radnici koji su ih pravili bili zadovoljni, dobijali redovne plate, nisu štrajkovali onda je u redu, a ako nisu eto problema u startu.).
Sve u svemu, zanimljivi telefoni.