Šta je novo?

Kineski telefoni - misljenja?

Ja sam imao iskustva sa ZTE kinezom, i ni malo mi se nije svideo. Spor je, los displej, u ruci stvara osecaj kao da drzite igracku... I video sam HTC Touch kopiju, ona je bila manje vise ok.
I da, nisam primetio da kineski telefoni imaju Wifi ili GPS. Da li zna neko u cemu je stvar?

Za 65e ima na Kosovu kome se ide ili ko zna nekoga. 🙂

130€? Pa ne da su ljudi nezasiti nego ja nemam reci...

65??? juuu... idem da pokupujem brdo pa da budem malo manje nezasit i prodam sve 🙂))

cene su od 130 za najjeftinije do 180-190 za neke skuplje modele...kopije xperie, omnie isl...

>>Cini mi se da sa AnyCool ne moze da se proverava stanje sa obe kartice vec samo sa primarne.

Imam enikul d5000 6 meseci i sasvim je ok,moze da proverava stanje na obe kartice,svaki br im a svoj imei,za net se moze birati sa kojeg ce sima ici i tako+tv koji sluzi vise nego fino a prima 4gb sd micro,nemam vecu cisto da probam.ni jednom se nije zabagovao da moram da vadim bateriju ,za 100e puna kapa.

Poslednja izmena:
Da li se negde mogu pogledati ti telefoni pre kupovine, ono da neko ima 10 modela ?

za neke kineze sam procitao da ne podrzavaju javu, ne moze da se instalira opera mini.

Istina, ima drugar neki anycool nemam pojma koja je oznaka pitacu ga bas, ima 2 kartice, veliki touchscreen, TV, odlicno metalno kuciste ali nema javu, tastatura je losa i spor je. Oko 100e je placen...inace sam video nekoliko razlicitih kineza i svi do jednog su imali kriminalno spor sw tako da ja licno ne planiram kupovinu dok ne porade malo na tome.

Poslednja izmena:
koliko sam skapirao kopije ajfona podrzavaju javu,ovi 'obicniji' ne,ja na ovaj ne mogu ni da instaliram ni igrice koji su satro bas i za ovaj model,ima neki sw za sinhronizaciju koji to treba da odradi ali rezultat=nula,meni nije neophodno

T i F serija (barem oni modeli koje sam probao) nema podrsku za javu. Ostale nisam isprobavao.

@tibby

A ako si ih koristio slozices se da je kvalitet jeftinijih anycool modela daleko bolji od drljavih kopija iphone-a, omnia i xperie.

I neko vas zesce dere tamo.

Pa i necu se sloziti oko ove konstatacije da su jeftiniji bolji od iphone kopija... xperiu nisam bas koristio ali sam imao u ruci vise modela zvanih I9s ...nije da se previse razumem ali par poznanika koji su ih nabavljali su mi pricali o "prvim kopijama" koje su kao super...daleko bolje od ostalih... ma sta to znacilo. Sve u svemu ove kopije iphone i9s su sasvim sasvim korektne...nisu uopste spore, touchscreen radi odlicno...jedino je kamera losa (sto se i podrazumeva)... omniu sam takodje probao i ona je cool.

I da, deru nas bash 🙂

Ne znam, ja sam do sada video 4 I9-ke sa pokvarenim display-em nakon 5-6 meseci i ne volim kad moram da zavisim od kineskog touchscreena a na t808 nek mi rikne ts kad hoce i onako ga ne koristim.

Skoro sam drzao u rukama taj Anycool mobilni koja je oznaka da me ubijes ali znam da prihvata tri sim kartice i da su mu dve uvek aktivne sto me je iznenadilo.Cackam dalje mob kad ono touch screen iskopirali ljudi i phone,dole antenica izvadim je ja upalim tv uhvatim pink pogledam malo Velikog Brata malo vrh fora.Extra je fora sa Led diodama kad ukucavas broj led diode pokazuju isti.Kamera je bila ja mislim 1.3Mp ali na tom ogromnom ekranu je solidno izgledala.Sve hvale za doticni model Anycool mobilnog.Pogledao sam vidim da imaju modele sa 2Mp kamerom.A evo i slike doticnog modela.

To sto je na slici je Anycool T808 - ili je kuciste identicno. U T808 idu "samo" 2 SIM kartice i obe su aktivne. Treca kartica je SD micro memorijska kartica - T808 se isporucuje sa 256Mb karticom. Ja u mom T808 drzim 2GB SD micro karticu...

SCIphone i68+ , i to ne originalni SCI .. vec kopija SCI phone.. evo upravo instalirao Operu.. i radi 🙂

Anzcool T808

Ja sam u decembru 2008. god kupio Anycool T808, i vrlo sam zadovoljan. Uz njega dolaze dve baterije od 1800mAh, USB kabl, punjač (na punjač možete puniti samu bateriju ukoliko je izvadite iz telefona, a koju možete puniti i dok je u telefonu) Ono za šta ga ja koristim (razgovor, poruke i izbegavanje poziva 😉 ) radi odlično. Baterija dosta dugo traje, mada to zavisi od razgovora kao i koliko često je displej uključen, jer je veliki i na osvetljenje sigurno troši dosta kapaciteta same baterije. Mada tu postoji Economy mod, koji štedi energiju automatski smanjujući osvetljenje, a pored toga osvetljenje, kontrast idr. može se manuelno podesiti. Poseduje TV, FM, Bluetooth, kameru (koja nije zadivljujućeg kvaliteta, mada to meni nije bitno) i sve ostalo što imaju današnji telefoni. TV se može gledati, ali to zavisi od prijema, mada u telefonu postoji i antena, radio je odličan kao i zvučnici, od kojih se tresu prozori. Prilikom razgovor postoji i mogućnost spikerfona, touchscreen ekran uz koji dobijate i olovčicu koja se uglavljuje u telefon.
Kada sam se prvi put susreo sa kineskim telefonima ove marke bio sam skeptičan ali i iznenađen šta su kinezi napravili (mada im je u tome pomogla Nokia). Prvo sam video kopije telefona marke "Anycool" što u početku nisam znao, a kasnije sam o tome našao na internetu, naročito na sajtu ovlašćenog prodavcu ovih telefona u Beogradu. Kopije telefona marke Anycool možete naći za 100 evra u Beogradu, a u unutrašnjosti (Niš, Vraje, Novi Pazar i za manje), a po onome što sam saznao vi telefoni dolaze sa Kosova. Razliku između kopija i originalnih telefona možete videti na www.2simbg.com , a ogleda se u broju procesors (kod kopija postoji jedan, a kod originala dva procesora, kao i u drugačijem izgledu softvera), što znači da kod kopija ukoliko razgovarate jednom karticom, a neko vas zove nadrugu taj će dobiti poruku da ste nedostupn, a zamerku imam i na samo kućište kopiranih telefona koje "krcka" pod rukom. Kod originalnih telefona ukoliko razgovarate sa jednom karticom, mogu da vas zovu i na drugu, pa da jedan poziv stavite na čekanje, a čak možete uspostaviti i konferencijsku vezu, što mislim da zavisi od mreže, tj. da li podržava tako nešto, a kućište je sasvim solidno i čvrsto. A našao sam i oficijelni sajt http://en.kdimobile.com na kome možete videti sve modele koje imaju.
Mnogi se oduševe kada vide da telefon ima TV. Ali ko bre još danas hoće da dva sata bulji u 2,5 inčni ekran, ja sigurno ne.

Međutim sve ima svoje mane, koje u ovom slučaju nisu nešto ozbiljne, i osvrnuću se samo na originalne telefone.
Ne postoji mogućnost da se ubaci thema, slaba kamera, prilikom kucanja teksta poruka moram da koristim samo velika i li mala slova, jer dalje kada kliknem na taster za menjanje slova, ona se menjaju na neki drugi jezik a ne samo iz velikih u mala, softver bi mogao da bude još bolji, ton poruke ne mogu da promenim, tj. mogu samo da biram neki od ponudjenih, dok se ton dolazećeg poziva može promeniti kada to definišete u imeniku za broj koji vas zove. Postoje još neke sitne zamerke kojih se ne mogu setiti, jer sam se vremenom navikao na njih. Karticu B-sekundarna možete isključiti, dok karticu A-primarna ne možete, i ona je stalno aktivna.

Kolega je u isto vreme kupio model T818, i za razliku od mene, on stalno ide u servis, jer se stalno nešto kvari i ne radi kako treba (kao da su sarađivali sa "Zastavom automobili" 😀 pa ako kupite telefon kada su radnici koji su ih pravili bili zadovoljni, dobijali redovne plate, nisu štrajkovali onda je u redu, a ako nisu eto problema u startu.).

Sve u svemu, zanimljivi telefoni.

>>Cini mi se da sa AnyCool ne moze da se proverava stanje sa obe kartice vec samo sa primarne.

U pravu si, to ti se samo čini.
Na simu A (primarni) imam 062, a na simu B (sekundarni) imam 064.
I sa sima B mogu sa proveravam stanje na računu ali samo pozivanjem na broj 777, dok pozivanjem kod *100# to ne može učiniti.

Da li neko ima iskustva sa ovim telefonom Ktech K3000TV :
http://solomobi.com/viewproduct.asp?pro_id=2005

Vidim da se pojavljuje i sa imenom AnyCool T929.

Kupio sam ovaj K3000 jer mi je bio potreban jedan telefon sa dve sim kartice, ovaj moze da primi tri kartice ali samo dve su aktivne, iz menija izaberete koje.
Za sada sam zadovoljan sa njime, dolazi sa srpskim menijem, dve baterije, slusalice i punjac.
Baterija stvarno dobro drzi ako se koristi normalno za razgovor, moze i 4 do 5 dana.
TV radi dobro i hvata kanale koje mozete da uvatite sa sobnom antenom. Radio isto ima jako dobar prijem.
Ekran je veliki i lepo izgleda.
Kada pricate sa jednog broja, drugi broj je nedostupan u toku razgovora.
Stilus dolazi kao privezak, ne moze da se ubacuje u telefon, ali ni nema potrebe jer moze sve da se radi i preko tastature.
Touch screen je dobar i sto me prijatno iznenadilo, kada ste u homescreenu samo provucete prstom levo ili desno i menjate background sliku.
Kvalitet izrade je dobar i veci deo je odradjen od metala.
Zvuk u slusalici je dobar a ako hocete da slusate muziku ima stvarno jake zvucnike za jednog telefona.

Sto se mana tice, nerviraju me one lampice koje se mogu ugasiti i ne vide se uopste, ali nisam nasao kako se gase kada se koristi muzicki plejer.
Izgleda da nema javu, a sto se kucanja SMS poruka kao sto je pre par postova gore naveo IvanMinotaur, problem je ako hocete da prebacite sa velikih slova na mala, pa da bi se vratili morate da predjete sve te jezike, sva sreca postoji opcija na virtuelnoj tastaturi da menjate mala ili velika slova pa u toku kucanja to moze prstom da se prebaci ili jos bolje stilusom.

U oglasima trenutno moze da se pronadje za 85€ - 90€

Evo par slika kako izgleda pored drugih telefona i TV na njemu:

Prilozi

• DSC_5163.webp
    DSC_5163.webp
    65.9 KB · Pregleda: 389
  • DSC_5165.webp
    DSC_5165.webp
    51 KB · Pregleda: 247
  • tv.webp
    tv.webp
    44.9 KB · Pregleda: 316
Poslednja izmena:
Kratak rezime.

Postoji mišljenje da je svaki proizvod koji dolazi iz Kine,sa logotipom nekog tamošnje levog proizvođača, jednostavno loš i da nema odgovarajući kvalitet koji mi očekujemo. Naravno da je ovo tačno ali samo ako posećujemo njihove prodavnice Sve po 95. Međutim ono što većina zna, je da su se svi evropski pa i američki poznati proizvođači okrenuli jeftinoj radnoj snazi u Kini, pa su tamo prebacili gro svoje proizvodnje. Pa tamo se proizvode i kopije automobila kao što su mercedes, bmw, audei, reno, citoren, pežo, ali ni na jednom nećete naći logo ovih proizvođača, već neki kineski i koliko sam shvatio namenjeni su isključivo kineskom tržištu, koje sigurno nije malo i tesno.
Ali ni kinezi nisu zaostali, kako je uvreženo mišljenje (pa oni su poslali čoveka u svemir). Naprotiv, ovo je samo početak na polju mobilne telefonije, i čini mi se pun pogodak. Jer za relativno nisku cenu dobijete telefon koji ima dosta funkcija, pa čak i više od nekih poznatih proizvođača (ovde uglavnom mislim na TV, dve SIM kartice), a sa obzirom da tehnika i daljen apreduje, verovatno će se i njihov kvalitet poboljšati.

Postoji mišljenje da je svaki proizvod koji dolazi iz Kine,sa logotipom nekog tamošnje levog proizvođača, jednostavno loš i da nema odgovarajući kvalitet koji mi očekujemo. Naravno da je ovo tačno ali samo ako posećujemo njihove prodavnice Sve po 95. Međutim ono što većina zna, je da su se svi evropski pa i američki poznati proizvođači okrenuli jeftinoj radnoj snazi u Kini, pa su tamo prebacili gro svoje proizvodnje. Pa tamo se proizvode i kopije automobila kao što su mercedes, bmw, audei, reno, citoren, pežo, ali ni na jednom nećete naći logo ovih proizvođača, već neki kineski i koliko sam shvatio namenjeni su isključivo kineskom tržištu, koje sigurno nije malo i tesno.
Ali ni kinezi nisu zaostali, kako je uvreženo mišljenje (pa oni su poslali čoveka u svemir). Naprotiv, ovo je samo početak na polju mobilne telefonije, i čini mi se pun pogodak. Jer za relativno nisku cenu dobijete telefon koji ima dosta funkcija, pa čak i više od nekih poznatih proizvođača (ovde uglavnom mislim na TV, dve SIM kartice), a sa obzirom da tehnika i daljen apreduje, verovatno će se i njihov kvalitet poboljšati.

To isto su i Japanci radili pre 50 godina. Jednostavno nisu priznavali copyrightove i kopirali su sve. Posle su drugi sve vise koristili njihovu tehnologiju. Danas je MADE IN JAPAN uglavnom sinonim za kvalitet.

Kolega koristi Anycool T828, skoro 8 meseci. Prezadovoljan je snjim, osim sto mu se desava da je nedostupan, iako u tom momentu ne razgovara.
Na ostalo nema primedbi, zvuk je zaista glasan, ekran vidljiv u bilo kojim uslovima.

Generalno, nemam primedbe na kinesku robu, ali samo onu koja ide u Usa ili na zapadno trziste.
Razlika izmedju tih i "nasih" kineza je ogroomna.
Kineske kosulje koje sam dobio iz Amerike i iste takvog dizajna koje sam video ovde, je zaista velika razlika.

...Sto se mana tice, nerviraju me one lampice koje se mogu ugasiti i ne vide se uopste, ali nisam nasao kako se gase kada se koristi muzicki plejer....

Meni--Multimedia--Audio player--List--Options--Settings--LED Pattern-Off (na dnu menija je ova opcija).:wave:

Inače ja sam prezadovoljan ovim telefonom...peva ko slavuj:guitar:

Hvala puno, sada sam ih ugasio 🙂
U porodici imam dva K3000 i nikada se nije desilo da su nedostupni ako ne pricaju na jednom broju. Koriste se na Telenoru i mt:s

Ma odličan telefon za te pare. Dobar ekran, ergonomija baterije, signal, kućište, zvuk. TV i FM radio rade više nego odlično.

Napokon stigao kod nas kinez sa wifi!
Pre neki dan sam video u oglasima,pa koga interesuje neka potrazi.

Ne znam, ali meni se ti telefoni nikako ne svidjaju. Prvo, manje-vise svi su ili direktne ili delimicne kopije poznatih marki. Drugo, uglavnom imaju iste funkcije, samo u razlicitom pakovanju, po slicnoj ceni. Znaci, izbor se svodi na estetiku. Trece, nerviraju me kineske fore tipa zadnji zvucnik u obliku kamere, neke raznobojne lampice ili ima dve (najcesce istovetne, 0.3MP) kamere ali ne podrzava 3G...
TV-u nalazim svrhu samo ako si u vojsci (i to na strazi) ili radis kao nocni cuvar. Sto se tice dual SIM-a, tu vec samsung ima izbor od nekoliko telefona (slajd i monoblok), i to zaista funkcionise dobro. Znaci, bez gasenja telefona mozes da menjas primarni/sekundarni SIM, kad pricas drugi broj nije nedostupan, vec je na call waiting...
Jedan drugar je imao nekog anycool-a ali mu je signal na obe kartice bio izuzetno los, a imao je i jednu klasicnu dizajnersku gresku: Ako telefon stoji na ravnoj povrsini, okrenut ekranom na gore, ne cuje se apsolutno nista kad zvoni telefon. Cinjenica da ne podrzavaju javu je takodje nedopustiva. Argumenti da se dobro cuje ili da dugo drzi baterija jednostavno nisu na mestu, jer to je teritorija nokija 1xxx i 2xxx serija a oni kostaju po 30-ak eura.

edit: P.S. Nisam zeleo da zvucim hejterski, izvinjavam se ako je neko tako shvatio moj post, ispravite me ako gresim.

Poslednja izmena:
Ja iskreno necu uzimati nikakve kopije,pre cu izdvojiti 100tinak eutra vise i uzivati sa originalom.

Nazad
Vrh Dno