Šta je novo?

Kineski telefoni - misljenja?

Solveig0

Cenjen
Učlanjen(a)
02.03.2009
Poena
166
Sta generalno mislite o njima?
Ne mislim na kopije telefona,nego na kineske marke tipa Anycool i ostali.

u cemu je tacno razlika izmedju kineskih marki kao sto je anycool i "obicnih" kopija telefona?

Anycool ima svoj dizajn dok ostali kopiraju tudj. Sve ostalo na slicnom (ne)kvalitetu.

anycool su kod nas
modeli se ne zovu tako

lupite search vec ima tema o kineskim kopijama

Kineski ili kopije jos dugo treba izbegavati, kad nas imas extra izbor telefona .

Za anycool postoji neki servis,ali za ove kopije uopste ne postoji nikakav servis u Srbiji,tako da ako vam se pokvari mozete komotno tel da bacite u kantu (ili da saljete nazad u Kinu na servis,sto se naravno nikako ne isplati).

Kao sto je weasel napomenuo, Anycool se samo zove tako kod nas, moze da se zove i Crvena Zvezda ako kod OEM proizvodjaca u Kini narucite odredjen broj primeraka.

Meni crkle kopija iphone. Ode ekran posle 9 mjeseci koriscenja. Bila oko 70 eura.I kontaktiram ove gde sam kupio , kazu posalji i bice zamjenjen. Posaljem iz RS , izaslo 27 KM + 5 KM (16 eura) ... I posle nekih 40 dana dodje novi telefon 😀

ma telefoni su odlicni! Imao sam Anycool i meni se odlicno pokazao. Sad ga burazer koristi jer je meni stigao n82 😀

Imam da kazem nesto i ako same (Anycool) telefone nisam koristio, ne racunajuci to sto sam par komada drzao kratko u rukama. Radim u firmi gde s ticajem okolnosti deo ljudi po prirodi posla mora da nosi sluzbene telefone.

Do skoro je firma uplacivala odredjeni iznos na privatne telefone a od skoro je vecina dobila sluzbene nokijice i samsunge (kako ko) i postpaid pakete (uz interno umrezavanje), koji nisu vezani za telefone (kartica radi u bilo kom drugom telefonu).

Pa sad, mnogima od nas i zbog samog posla je potrebno da nose bar dva telefona. Ja npr. nosim svoju nokiju n70 i sluzbenu 2760 - i vec mi lagano postaje muka od toga, pa ozbiljno razmisljam o telefonu sa dve kartice.

Samsung slajder (valjda neki model d880) koji je referentan za dual SIM mi se ich ne svidja, a kada sam video anycool (829) vrlo mi se dopao na prvi pogled. Interesantno je da zavrsna obrada izgleda vrlo ok, ne znam kako bi izgledala na tel. koji je star 2-3 godine.

Normalno, covek onda pomisli da nesto mora da mu fali za tu cenu. Sve sto sam ja nasao je opste poznato - nema govora o nekakvim korisnim kamerama, vga maksimalno i nista vise, jer u njihovu malu internu memoriju i ne moze da stane vise. Takodje, nema elegantnog update softvera, niti nekakvo dodavanje i sl. Tesko djubre, neko bi rekao - al` samo za onog kome treba da ima dobru kameru i koristi neki dodatni specifican softver.

Onda, od kako smo dobili sluzbene telefone, malo po malo, vidjam ponekog od zaposlenih koji su nosili skuplje nokije - sada nose taj i829 model, jer vise ne mogu da se bore sa krsom od telefona po dzepovima. Nekima od njih je potrebno da nose i po dva takva jer mislim da povremeno koriste i jos dodatne 1-2 kartice. U prolazu ih pitam kako im sluzi - ne kazu mi nista specijalno, samo "super, odlicno". Pitam je l` ima 1cpu ili 2cpu, kazu "nemam pojma". Pa je l` rade obe istovremeno - "da".

Ti ljudi nisu tehnomani, verovatno nikada nisu culi za termin symbian ili .jar instalacija, ili ako su i culi nikada nisu u svoj telefon dodavali neki softver, ne racunajuci prebacivanje kontakta ili razmenjivanje video klipova.

A radi se o par njihi starosti 30-50 godina, uglavnom imaju zavrsen fakultet. Jedan od njih je, recimo advokat, dakle covek koji na dnevnoj bazi mora da se je!ava po sudovima i komunicira sa masom ljudi preko telefona. A kad ga pitam kako mu radi taj telefon - ne rece mi nista bitno, osim "super". Je l` ima problema sa prijemom signala? -"Jok". Kako se cuje? - "odlicno".

Pa sad, razmisljam se dobro da li da zamenim svoje telefone. Meni licno povremeno u poslu zatreba kamera i diktafon. Za tako nesto mi kamera na n70 uglavnom zavrsi posao kao i softver koji sam stavio radi snimanja glasa. Kad mi trebaju ozbiljnije slike onda ponesem klasican foto-aparat.

Takodje, bitno mi je da svakom kontaktu mogu da dodelim drugaciju .mp3 ili .mid melodiju (jer hocu da znam ko me zove bez gledanja u telefon).
Npr. bitno mi je da i mogu da ugasim jednu karticu, a da druga ostane aktivna - naravno bez mnogo maltretiranja.

Kada nadjem vremena, pogledacu kako to funkcionise i da li moze da mi zameni postojece telefone. Ali ono sto sam cuo od drugih - to je da onome kome treba da (samo) razgovara, uz vise kartica, ovome nema bitnih mana.

Modni detalj u vidu antene kojom nekome mozete da izbijete oci, ili da vam sluzi kao pokazivac na npr. predavanju - ne racunam.

Poslednja izmena:
Imam Anycool T808, kupio sam ga u januaru prosle godine. U ono vreme prakticno jedino resenje da dve kartice budu u jednom aparatu.

I danas sve radi, i radi dobro.

Imao sam prilike da ih otvorim ``nekolicinu`` i meni licno se uopste ne dopada to sto se nalazi unutra(pricam naravno sa aspekta servisiranja...),i verujem da bi se i ostali ljudi koji imaju servise ili rade u njima slozili!
Kvalitet maticne ploce,delova i lema ne moze ni blizu da se poredi sa Nokiom,Sonyericssonom,Samsungom...

Dakle, Osnovni problem su rezervni delovi(neko je vec napisao - dok radi ok,kad prestane - kraj!).
Sto bi jedan kolega rekao - sve je to igra na srecu!
Jer gde naci kolo za punjenje,CPU,touch itd... za sada jednom recju - NIGDE!
Naravno izuzetak je kvar softverske prirode koji je uzgred i najcesci i lako resiv!

ohrabruje cinjenica da je ovih telefona sve vise,pa tako i nabavka rezervnih delova treba da dobije na tezini uskoroooo...(svi se nadamo ,) )

e sad,
Evidentno je da razlika izmedju anycool-a i ostalih kopija postoji,i tu mozemo pricati o garanciji i pokrivenosti rezervnih delova,koja je za ovaj brand svakako dostupna.Znaci uvoznik i ovlasceni servis za anycool postoji i to je osnovna prednost! (verovatno i presudna 😀 )

i da ne bude da sam protivan skroz,
sa aspekta servisa - postojanje kineskih telefona je pozitivno 😀
narocito jer se fleshovanje,ubacivanje srpskog menija i popravka ne mogu raditi u HOME MADE varijanti :-devil-: ,a
moj licni stav je da ga nikada ne bih nosio, pogotovo
kad razlika u ceni izmedju kineskih telefona i samsunga sa 2kartice npr d780
nije toliko drasticna
???

pozz

telefoni su nesto preko 100 evra, ako crkne nesto posle dve godine, nek crkne kupis drugi... nije ovo plastichna nokija od 600 evra da treba svako malo da se nesto servisira, ili nezni SE.... i ja znam par poslovnih ljudi koji sa zadovoljstvom koriste anycool vec duze vreme

Cini mi se da sa AnyCool ne moze da se proverava stanje sa obe kartice vec samo sa primarne.

da proverava stanje?

Skoro sam drzao u rukama taj Anycool mobilni koja je oznaka da me ubijes ali znam da prihvata tri sim kartice i da su mu dve uvek aktivne sto me je iznenadilo.Cackam dalje mob kad ono touch screen iskopirali ljudi i phone,dole antenica izvadim je ja upalim tv uhvatim pink pogledam malo Velikog Brata malo vrh fora.Extra je fora sa Led diodama kad ukucavas broj led diode pokazuju isti.Kamera je bila ja mislim 1.3Mp ali na tom ogromnom ekranu je solidno izgledala.Sve hvale za doticni model Anycool mobilnog.Pogledao sam vidim da imaju modele sa 2Mp kamerom.A evo i slike doticnog modela.

Prilozi

• quad_band_dual_sim_dual_standby_tv_phone_T808_anycool.webp
    quad_band_dual_sim_dual_standby_tv_phone_T808_anycool.webp
    31.1 KB · Pregleda: 301
Ko je "predstavnik" za AnyCool tj ko daje garanciju?

Ja korristim E66, i ukratko:
Baterija traje 6-7 dana sto je meni najbitnije, ima solidan prijem, solidan software, odlicne je izrade (metalno kuciste), veliki ekran a opet telefon nije glomazan, dobar blutut, kamera mu je 2.1 MPix, a ima i analogni TV kome je to interesantno. Kod mene je 3 meseca i za sada nisam imao problema. Presudna stvar kod izbora bilo je naravno sto prima dve kartice i naravno cena, a kostao me je 100e.

Zanima me kakav je soft u tim telefonima, koliko je prakticno uradjen i funkcionalan menu?
Da li imaju podrsku za javu?

cect iphone i9+

trazim ovaj telefon vec dugo vreme cect iphone i9+, kopiju iphona
da li neko zna gde se mogu naci u bg-u ili nekog ko ih uvozi ?
hvala unapred

Ovako, kao neko ko je uvezao par telefona iz kine, mogu da kazem da kvalitet bas varira, ima telefona koji su kvalitetnije odradjeni od dosta samsunga ili nokia, ali su malo skuplji od ostalih kineza, bas malo, a ima i onih koji ce se bukvalno raspasti posle par meseci..

Jao kolko sam pljuvanja video na racun ovih telefona i apsolutno uvek iz predrasuda bez bilo kakvih cinjenica. Ajmo svi da ih mrzimo i da kazemo da su blato jer za 65eura nude samo 3" ts display, dual sim,... Svi motikama na kineze jer ne marziraju 280% pa mora da su ******! :whip: Ne kazem da su to telefoni koje treba da nose ljudi koji imaju realne potrebe za kvalitetima jednog iphone-a ali je svakako prosecan telefon sa cenom daleko ispod proseka.

Kad kinezi uspevaju dobro da se ugrade na 79$ kolko ih prodaju sta mislite kolko se dobro ugradi samsung, nokia, sony, apple...

+ od mene imaju ali samo za anycool modele i za kopiju 6300 sa dual simom...

Imam brdo ovih telefona i nemam problema ni sa jednim iako su mi ljudi koji ih dovoze rekli da se pojavi ponekad losa serija al da se zna za nju i da je ne uzimaju.

a kojih modela i gde ima za te pare? ovde ljudi valjaju sve kineze za minimum 130€

Nazad
Vrh Dno