Šta je novo?

Kineski manje poznati brendovi, clones-free (FAQ u prvom postu)

Pa uvek su i bili jeftiniji od xiaomija.
Realno cena im je glavni adut pošto nemaju global romove

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Da li je neko imao iskustva sa China Mobile telefonima? Naleteh na GKB na jeftin, a mnogo vise preferiram SD od MTK procesora tako da bi ovaj legao za izivljavanje :)

Link do telefona GKB link

Ovo izgleda baš interesantno, skoro identičan Redmi 5A/4a, a za manje para...
Mogao bih ovo naručiti za starog.
Nadam se da nije nema neka caka. :)

Šta kažete na oukitel u18, na klik sam od njega 17.000

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Jeste, al nemaju edge screen 6in i 4a bateriju i +4/64 i band 20, jel ima neka caka u softveru ili nešto što ih čini tako jeftinim

Šta je kite

Jeste, al nemaju edge screen 6in i 4a bateriju i +4/64 i band 20, jel ima neka caka u softveru ili nešto što ih čini tako jeftinim

Šta je kite
Da lazu do jaja u specifikacijama baterije i sl

Poslato sa WAS-LX1 uz pomoć Tapatoka

Šta je kite

Dovahpig je napisao, bezi od njih. I na tarabi pise pi*ka, pa nije.....

Sta ste se zakacili za taj Oukitel pored toliko proverenih telefona, nije mi jasno uopste [emoji14]

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Ne važi to još, sačekaj prvo treba da bude objavljeno u službenom glasniku. Pošto kažu da se usklađuju sa EU vrlo verovatno je oslobođenje samo od carine, ne i od PDV-a. Tek kada objave u službenom glasniku biće prava informacija, i od kad važi.

I to 300 KM se odnosi samo ako pošiljaka dolazi od pravnog lica... Ako pošiljka dolazi od fizičkog lica granica je 90 KM... Tu se otvara problem dokazivanja da li je paket poslalo pravno ili fizičko lice... Sve je to bilo u formi prijedloga, a navodno je u međuvremenu bilo nekih izmjena...

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Nije logično da daju povoljniji status stranim pravnim licima, nego fizičkim licima koji najčešće šalju rodbini i prijatelja. U EU je 45 evra oslobođenje za fizička lica i od carine i od PDV-a jer su to uglavnom pokloni od rodbine. A do 150 evra je oslobođenje od carine, ali se PDV plaća. Pošto se iznosi poklapaju vrlo će verovatno biti kao i u EU, oni i sami kažu da uvode EU regulativu.

Bravo za RS! A mi ćemo naravno i dalje biti lideri u regionu po nefleksibilnosti i inertnosti kod uvođenja normalnih zakona za narucivanje iz inostranstva. Svakakve gluposti uskladjuju sa EU zakonima a one koji bi malo olaksali gradjanima naravno ne... Mislim da bi svima bilo dovoljno da uvedu onih evropskih 22€ bez pdv-a i 100-150€ bez carine. Znam da nije tema ali morao sam.

Bravo za RS! A mi ćemo naravno i dalje biti lideri u regionu po nefleksibilnosti i inertnosti kod uvođenja normalnih zakona za narucivanje iz inostranstva. Svakakve gluposti uskladjuju sa EU zakonima a one koji bi malo olaksali gradjanima naravno ne... Mislim da bi svima bilo dovoljno da uvedu onih evropskih 22€ bez pdv-a i 100-150€ bez carine. Znam da nije tema ali morao sam.

Do 45€ bez gažbina a do 150€ PDV. Malo li je :).

Bilo bi korektno a i moraće da usklade samo odugovlače jer se odatle sliva keš.

Evo malo i konkretnije za BiH, moguce da ce vec u martu da zazivi odluka.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/ukidaju-se-dazbine-za-posiljke-u-vrijednosti-do-300-km/180207009
Vijeće ministara BiH nedavno je usvojilo Odluku o ostvarivanju prava na oslobađanje plaćanja uvoznih i izvoznih dažbina. Riječ je o odluci kojom je određeno da fizičke osobe mogu naručiti robu iz inozemstva, a koju plaća prilikom narudžbe, u vrijednosti do 300 KM.
Iz Uprave za indirektno oporezivanje BiH rečeno nam je da se Odluka sprema za objavu u Službenom glasniku BiH. Primjena ove Odluke počinje osmog dana od dana objave u Služenom glasniku BiH. To konkretno znači da se uskoro može očekivati objava pomenute odluke te njena primjena.

"U skladu s pomenutom odlukom došlo je do određenih izmjena kada je riječ o visini iznosa za koji je predviđeno oslobađanje plaćanje uvoznih dažbina. Kada osoba ulazi u carinsko područje BiH vozilom ili na neki drugi način, trenutno ima pravo na oslobađanje plaćanja uvoznih dažbina na robu koju unosi u svom ličnom prtljagu za vlastite potrebe do vrijednosti 200 KM", kazali su nam iz Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

Stupanjem na snagu i početkom primjene nove Odluke ta vrijednost se povećava do iznosa od 600 KM.

Prema trenutnim propisima, kada građani BiH dobijaju pakete iz inozemstva, trenutno se oslobađanje plaćanja uvoznih dažbina vrši na pakete zanemarive vrijednosti do iznosa od 50 KM.

"Stupanjem na snagu i početkom primjene nove Odluke ta vrijednost se povećava do iznosa od 300 KM, ukoliko fizičko lice naručuje robu iz inostranstva i istu plaća prilikom narudžbe. S druge strane oslobađaju se od plaćanja uvoznih dažbina paketi do vrijednosti od 90 KM ukoliko fizička lica iz BiH iste dobijaju od fizičkih lica iz inostranstva bez bilo kakvog plaćanja", kažu iz UIO.

Kada se radi o spomenutoj robi, mora biti vidljivo da je namijenjena za vlastite potrebe. Zaključuju da se ne smije raditi o količinama koje bi dale naslutiti da je ta roba namijenjena za daljnju prodaju u BiH.

Svakakve gluposti uskladjuju sa EU zakonima a one koji bi malo olaksali gradjanima naravno ne... Mislim da bi svima bilo dovoljno da uvedu onih evropskih 22€ bez pdv-a i 100-150€ bez carine. Znam da nije tema ali morao sam.

Evropski parlament je ukinuo tih 22 evra, a države članice imaju rok do kraja 2020 da promene to u svojim zakonima.
Granica do 150 evra bez carine bi trebalo da bude uvedena i u Srbiji , koliko sam upoznat otvorili smo to poglavlje u pregovorima. Još jedna dobra stvar i preko tih 150 evra neće biti carine na telefone jer je carinska stopa 0%, (u Srbiji je trenutno 15%, a u skracenom postupku preko pošte 10%)

kod nas u HR sad ce naplacivat PDV na sve sta dolazi van EU, ukinuli tih 22€ kao sta je Dejan napisao i sad ce sve ici na carinu da se plati porez..

from my x720

Kul je ovaj Meizu m6s...5.7inca 18:9 ekran, exynos cip koji je u rangu sd630, tj oko 90000 na novom antutu bencmarku, 3000mah baterija, mislim da ce biti dovoljna za nekih 6-7h sot-a, obe kamere samsung, kod nas se vec prodaje za nekih 200e...mada, samo da je malo veca baterija i da je FHD+ rezolucija ekrana i bio bi super... :D

Ljidi, moze mala pomoc, stalno mi se pojavljije ovo obavestenje. EUI je u pitanju. Moze li neko da mi kaze kako ovo da iskljicim?
8656adf5fad6357bf466fb7110064509.jpg

Sent from my cool S1 using Tapatalk

Telefon je brutalan. Bas sam zadovoljan. Uskoro cu napisati mini recenziju i otvoriti temu za njega jer ce po meni kada se rasprodsju zalihe ovih X722 ljudi poceti masovno da kupiju ovaj telefon. Za sada sam na EUI i mogubti reci da je oflican softver ima lepih precica i funkcija, mozda i ostanem na njemu neko vreme. Zanima te nesto posebno?

Telefon je brutalan. Bas sam zadovoljan. Uskoro cu napisati mini recenziju i otvoriti temu za njega jer ce po meni kada se rasprodsju zalihe ovih X722 ljudi poceti masovno da kupiju ovaj telefon. Za sada sam na EUI i mogubti reci da je oflican softver ima lepih precica i funkcija, mozda i ostanem na njemu neko vreme. Zanima te nesto posebno?

U suštini me zanima kako si zadovoljan jer me često ljudi pitaju za neke telefone šta da im preporučim pa da znam otprilike :)

A i tu smo od početka kupovine pa me zanima kako si prošao :), jel si zadovoljan

SOT kakav je? Kamere? Ekran? Najbolje da pustiš link kada napišeš mini recenziju pa da pročita koga zanima.

Evo odgovoricu ukratko.

SOT fantastican, ja mislim da ide oko 10h ako ne i vise, nisam ga praznio do kraja pa da tacno izmerim ali sam na oko 50% imao oko 5h, plus se jako brzo puno, jedna od glavnih prednosti ovog telefona.

Ekran odlican, dobar prikaz, solidno vidljiv na suncu, odziv odlican.

Kamera dobra, isti senzor kao kod le pro 3 i u principu to je to. Nisam siguran da li moze da se instalira google camera, ako moze onda mu je kamera jos i bolja.

Kvalitet izrade je na zavidnom nibou, mat crni metal, rekao bih da je kvalitet izrade mozda malo i bolji nego na X722 koji sam isto imao u rukama, ne znam zasto ima losije ocene na kimovil-u.

Softver je dobar, doduse ima i dosta custom ROM-ova ako se nekome ne svidja EUI, ja ga nikada nisam koristio pa mi je zanimljivo, a i jako dobro radi i zaista ima korisnih precica. Dosao je ociscen od kineskih aplikacija.

Generalno telefon vredi i sigurno je best bay u ovom cenovnom rangu, ne vidim neku konkurenciju obzirom na cipset. Mozda mi A1 i le max 2, mi5x. Znaci telefon nema ni jednu manu, i zaista svaka preporuka.

Evo odgovoricu ukratko.

SOT fantastican, ja mislim da ide oko 10h ako ne i vise, nisam ga praznio do kraja pa da tacno izmerim ali sam na oko 50% imao oko 5h, plus se jako brzo puno, jedna od glavnih prednosti ovog telefona.

Ekran odlican, dobar prikaz, solidno vidljiv na suncu, odziv odlican.

Kamera dobra, isti senzor kao kod le pro 3 i u principu to je to. Nisam siguran da li moze da se instalira google camera, ako moze onda mu je kamera jos i bolja.

Kvalitet izrade je na zavidnom nibou, mat crni metal, rekao bih da je kvalitet izrade mozda malo i bolji nego na X722 koji sam isto imao u rukama, ne znam zasto ima losije ocene na kimovil-u.

Softver je dobar, doduse ima i dosta custom ROM-ova ako se nekome ne svidja EUI, ja ga nikada nisam koristio pa mi je zanimljivo, a i jako dobro radi i zaista ima korisnih precica. Dosao je ociscen od kineskih aplikacija.

Generalno telefon vredi i sigurno je best bay u ovom cenovnom rangu, ne vidim neku konkurenciju obzirom na cipset. Mozda mi A1 i le max 2, mi5x. Znaci telefon nema ni jednu manu, i zaista svaka preporuka.

Super, drago mi je da si zadovoljan, to je najbitnije. Sviđa mi se šta si napisao, dobar odnos svega, performanse mora da su dobre čim je taj SOC. Ovi modeli koje si naveo imaju slabiji SOC svakako.

Super varijanta, nadam se da će Leeco opstati...

U zdravlje da te služi :)

Pa ovo je coolpad, koliko znam niau vise deo leeco-a. Prodali su ih zbog finansija, e sada ne znam ko je vlasnik coolpad-a, ali i ja se nadam da ce leeco opstati jer su zaista dobro poceli. Dosta njihovih telefona sam pazario i zaista su odlicni uredjaji. Ja imam EUI, ali bi trebalo da imam nadogradnju na JUI, to je nugat.

Telefon je jako dobro izbalansiran, nema mana, a nema slicnih uredjaja sa ovom cenom.

Pa ovo je coolpad, koliko znam niau vise deo leeco-a. Prodali su ih zbog finansija, e sada ne znam ko je vlasnik coolpad-a, ali i ja se nadam da ce leeco opstati jer su zaista dobro poceli. Dosta njihovih telefona sam pazario i zaista su odlicni uredjaji. Ja imam EUI, ali bi trebalo da imam nadogradnju na JUI, to je nugat.

Telefon je jako dobro izbalansiran, nema mana, a nema slicnih uredjaja sa ovom cenom.

I mene zanima šta će se desiti. Koliko vidim po netu od Leeco-a nema ništa. Coolpad je prodat, https://www.google.rs/amp/mobile.reuters.com/article/amp/idUSL4N1P706C

Videćemo šta će biti :). Najbitnije je da sada mogu da se nabave veoma povoljno.

Pitanje je koliko će to moći još, sad je vreme da se kupuje...

Pa dok traju zalihe. Ima jos malo le max i X722. Rasprodaju se i modeli sa MTK procwsorima. Ima i x620 modela .Ima i ovih coolpad modela. Ja bih izdvojio cool 1 i cool S1 kao stvarno dobre a jeftine uredjaje. Uglavnom treba sada kupovati.

@veljkoka jel se primjeti da ima u sebi harman-kardon il je to samo marketinški trik

@veljkoka jel se primjeti da ima u sebi harman-kardon il je to samo marketinški trik
Vala prijatelju itekako se primeti. Ja telefon sa glasnijim i kvalitetnijim zvucnicima nisam video. Drzim ih na pola glasnoce jer sam se par puta strecnuo kada stigne neka notifikacija. Ko voli dobar zvuk ovo je sigirno mozda i najisplativiji uredjaj.

Nazad
Vrh Dno