Šta je novo?

Kineski manje poznati brendovi, clones-free (FAQ u prvom postu)

Pa to je problem vecine "kineza"... tamo gde se greje cpu i gps cip...posle izlaganja svakodnevno po par h grejanju tog mesta, pozuti...Ko koristi telefon normalno, tesko da mu se javljaju ti problemi...

Sent from my Redmi Note 4X

Pa to je problem vecine "kineza"... tamo gde se greje cpu i gps cip...posle izlaganja svakodnevno po par h grejanju tog mesta, pozuti...Ko koristi telefon normalno, tesko da mu se javljaju ti problemi...

nije bas sa svima tako, najvise stradaju upravo oni sa vendor sw unutra.. nakon ubacivanja originala grijanje prestaje.. znas i sam da u vendoru ima svakakvih gluposti od aplikacija pocevsi od reklama..

from my Le X720 on TT

Ok, ali rekao sam ti sta izaziva taj problem...
Naravno da nisam pristalica Vendor rom-ova, ali prica je bila oko Global ROM-ova...Tu je Xiaomi odradio odlican posao i svako ko uzme telefon koji ima zvanican Global ROM nema da brine...sve to radi kako treba.

Ok, ali rekao sam ti sta izaziva taj problem...
Naravno da nisam pristalica Vendor rom-ova, ali prica je bila oko Global ROM-ova...Tu je Xiaomi odradio odlican posao i svako ko uzme telefon koji ima zvanican Global ROM nema da brine...sve to radi kako treba.

iskreno prica je bila oko Googla i Kine.. :D
slazem se s tobom, Xiaomi jako brine za korisnike i zato ga volimo.. :)

from my Le X720 on TT

Može da se ubaci i u svaki kineski rom gapps i to na više načina. I naravno da lepo radi, bez zabadanja google services...

Sent from my Redmi Note 3 SE

Može da se ubaci i u svaki kineski rom gapps i to na više načina. I naravno da lepo radi, bez zabadanja google services...

Sa Google Instaler apk recimo.. :)
Radi provjereno dobro.. ubacivao na Leeco x500 kad sam ga imao..

Sent from my Blackview BV2000s using Tapatalk

@spaxon

Pa zasto onda svi kukaju na kuvane rom-ove...Nikada nece to biti to, jer te google apps ne rade kao sistemske.

mijesas kuhane romove i stock kineske.. @spaxon je pisao o kineskim stock..

from my Le X720 on TT

Pa na kom Xiaomi telefonu si ti video stock kineski ROM? Svaki je kuvani kineski ROM. Hahaha... Znam ja sta pricam :) Koristiti stock kineski rom na Xiaomi = propast...
A kinezi ih upravo kuvaju da bi ubacili Gapps jer ako naknadno ih instaliraju, posle HR se brisu.

Poslednja izmena:
ne vidim di je problem koristit kineske stock, svaki ima i engleski jezik i sve radi odlicno.. samo se ubaci Google play i sync za kalendar i kontakte recimo i peglaj.. druga je stvar ako postoji Global pa ga se zeli ubacit..
neke firme, recimo Leeco jer njih koristim u zadnjih godinu i po, imaju svoju Play trgovinu di mozes skinut Google play i sve radi iz prve.. pa sam sam koristio stock kineski sa ubacenim Playom i nikad problema nije bilo..
za dobit kineski stock rom na novom Xiaomiu samo trazis sealed box..

from my Le X720 on TT

Poslednja izmena:
To ako uzimas preko alija, ali kod nas sve sto stize nema celofan.
Kod nas zna samo kada je EU model da stigne zapakovan.

nisam nikad kupio kineza kod nas kad prodem dosta jeftinije vani.. garancije me ne brinu.. :D

from my Le X720 on TT

Kako ko, neko ima povoljne cene i kod nas :) Nema cekanja :)

@Kidence
U pravu je sasha da sam mislio na prave stock kineske romove, a ne ove kuvane romove. Pa čak i kineski miui original rom, gapps radi, pa razbija. Probano na više kineskih modela (da ne nabrajam sad) sa Kk, LL i MM, a čak sam u početku probao i na RN3 pro (na onom belom) pravi kineski miui stock i ubacio sam bez problema gapps i naravno sve je radilo kako treba, bez ikakvih problema.

Poslednja izmena:
Treba mi telefon sa odlicnom kamerom, dobrom baterijom, tankom brazelima i dve to do 250€. Moze i polovno, samo ne prestari modeli.

Sent from my LG-H955 using Tapatalk

Sta pitas ako znas!

Послато са SM-G900F

Prodavnice obično ubace neke "kuvane" romove i sl., pa posle nema ni ažuriranja.
Konkretno, pričam za stock global rom koji stiže "fabrički" instaliran na telefonu.
Jel uljem jmmmnjj im kojoj jmmmnjj uljem jul link j im j jok j mi

Послато са Mi-4c уз помоћ Тапатока

Pitanjce za sve:
- Meizu MX4 (ne znam koliko je star, nema garanciju i u perfektnom je stanju- full pack (kao nov je)) ili Tesla Smartphone 6.2 (ganc nov sa CT garancijom) ???
Nebitan mi je otisak prsta i ostali dodaci... Treba mi fon da mi pokreće neke Mining aplikacije (inače imam L950 na kojoj toga nema) a,uijedno, i da radi OK...
Meizu me odbija jer ga *ebe godina proizvodnje (2014) i 2/16 memorije, ali, ponavljam, da ne znam koliko je star i, možda, mi opet budu kasnili mejlovi...
Tesla je ganc nov sa CT garancijom. Neki ga hvale, neki kažu, e moj brale :d i ima 3/32 memorije...
Molio bih vaše cenjeno mišljenje jer sam suzio krug na ta 2 modela.
Cena za Meizu polovan i Tesla nov mi je ista!

tnx na preporukama (unapred) :)

Poslednja izmena:
Da odem u mali off gde naci Xiaomi power bank? Na Aliju nema, na Gb nema.

Sent from my Le X620 using Tapatalk

Pitanjce za sve:
- Meizu MX4 (ne znam koliko je star, nema garanciju i u perfektnom je stanju- full pack (kao nov je)) ili Tesla Smartphone 6.2 (ganc nov sa CT garancijom) ???
Nebitan mi je otisak prsta i ostali dodaci... Treba mi fon da mi pokreće neke Mining aplikacije (inače imam L950 na kojoj toga nema) a,uijedno, i da radi OK...
Meizu me odbija jer ga *ebe godina proizvodnje (2014) i 2/16 memorije, ali, ponavljam, da ne znam koliko je star i, možda, mi opet budu kasnili mejlovi...
Tesla je ganc nov sa CT garancijom. Neki ga hvale, neki kažu, e moj brale :d i ima 3/32 memorije...
Molio bih vaše cenjeno mišljenje jer sam suzio krug na ta 2 modela.
Cena za Meizu polovan i Tesla nov mi je ista!

tnx na preporukama (unapred) :)
Meizu je mator ne uzimaj ga zbog baterije jel ona je na samrti! Mada bi ja zaobisao i teslu u sirokom luku uzmi xiaomi!

Sent from my MI MAX using Tapatalk

Šaomi za 120 nemam kod nas još da ima garanciju...

Šaomi za 120 nemam kod nas još da ima garanciju...
Ima ima treba znati gde da se trazi :) Gledaj malo kp napr. Tu kao pisanu garanciju koji pojedini nude je cista glupost parce papira koji nema veze sa pravom garancijom!

Sent from my MI MAX using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno