Šta je novo?

Kineski manje poznati brendovi, clones-free (FAQ u prvom postu)

Najverovatnije cu morati meizu mx5 da vraćam za Kinu jer je feleričan. Kako se uopšte šalje bilo šta za Kinu, koliko je sigurno da neću ostati bez fona? Sta trebam da plaćam, šta se dešava sa carinom.

Sent from my SM-T365 using Tapatalk

Najverovatnije cu morati meizu mx5 da vraćam za Kinu jer je feleričan. Kako se uopšte šalje bilo šta za Kinu, koliko je sigurno da neću ostati bez fona? Sta trebam da plaćam, šta se dešava sa carinom.

Sent from my SM-T365 using Tapatalk

dobro upakujes i saljes preporukom,iz bilo koje poste,carinu valjda izbegnes tako sto ubacis papire da si vec platio u posiljku,ali nisam za ovo siguran

Jedno glupo pitanje koje možda čak nije ni za ovu temu.

Zašto su na pojedinim modelima telefona stikeri na Viber aplikaciji besplatni, a za neke druge nisu? Pritom jedina zajednička stvar ovih telefona gde stikeri nisu besplatni je što su iz Kine.

Besplatni su za iPhone 6 i Samsung Grand Prime (5.1.1), dok nisu besplatni za Meizu m2 Note i Huawei Y530 (nisam gledao koja je verzija androida).

Kako vam se čini Oukitel K6000 Pro? Meni deluje kao prava zver, jedino procesor možda nije najjači, ali svakako telefon vredi tih para (oko 125€)

Moj Mi4 juče poleteo iz SG za MNE :)

moj redmi Despatched to ATC. to znaci jos nije se ukrcao na avijon ?

Na žalost, nije :(

Sent from mTalk @ L640 LTE

Da li neko ima iskustva sa iNew V3 plus telefonom

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Imao neko ovakav problem sa Flesovanjem? Zna li neko kako da resim ovo?
PMT%2Bchanged.gif

Ovo je jedina razlika u scatter fajlovima:
-> Orginal preuzet sa telefona pomocu MTK-Droida
Kod:
- partition_index: SYS19
  partition_name: FAT
  file_name: NONE
  is_download: false
  type: NONE
  linear_start_addr: 0xC8000000
  physical_start_addr: 0xC7780000
[B][U]  partition_size: 0x109380000[/U][/B]
  region: EMMC_USER
  storage: HW_STORAGE_EMMC
  boundary_check: true
  is_reserved: false
  operation_type: INVISIBLE
  reserve: 0x00
-> ROM skinut sa NeedRom. Potpuno ista verzija kao moj. Isti kod sve isto...
Kod:
partition_index: SYS19
  partition_name: FAT
  file_name: NONE
  is_download: false
  type: NONE
  linear_start_addr: 0xc8000000
  physical_start_addr: 0xc7780000
[U]  [B]partition_size: 0x0[/B][/U]
  region: EMMC_USER
  storage: HW_STORAGE_EMMC
  boundary_check: true
  is_reserved: false
  operation_type: INVISIBLE
  reserve: 0x00

Telefon je Leagoo Lead 5, a posto sam ga Rootovao i obrisao neke fabricke aplikacije (bloatware) vise ne radi FOTA, a videh u changelog-u da su popravili neke bugove u tom updejtu koji ne mogu da uradim zato sto mi izbacuje "Your system was damaged, wireless update disabled!"...

MediaTek Helio X30 čip razbio konkurente na testu
Ubedljivo prvi i sa novim sistemom proizvodnje - MediaTek Helio X30.

MediaTek Helio X30 sprema se da pokori tržište mobilnih uređaja i nosivih tehnologija svojim moćnim performansama koje je dokazao, ako je verovatiWeibo izvoruna preliminarnim AnTuTu testovima. Osvojivši preko 160.000 bodova, MediaTek Helio X30 je ubedljivo prvi među svim aktuelnim čipsetima za mobilne uređaje. Na slici vidimo slabije rezultate Huawei Kirin 950 čipseta, Samsung Exynos 7420, Snapdragon 810 i 820, MediaTek X10 i X20.
MediaTek Helio X30 biće vodeći čipset ove kompanije za 2017. godinu i biće izrađen u 10-nanometarskoj tehnologiji sa deset jezgara. Cortex-A35 biće zadužena za nezahtevne zadatke, dok će novi tip jezgara nazvan ARTEMIS biti zadužen za snagu. U sklopu MediaTek Helio X30 čipseta je i novi grafički čip PowerVR sa do 8 GB RAM.

Prilozi

• gsmarena_001.jpg
    gsmarena_001.jpg
    88.5 KB · Pregleda: 234
Poslednja izmena:
Fantacy Store-> Xiaomi mi 4 LTE 2/16 white, ponovo na stanju= 117€ !!!

Ja sad gledao i nema...

EDIT: Nasao :)

Poslednja izmena:
Pa ima kod drugih prodavaca na Aliexpresu, kao da mora samo Fantacy.

Ima sigurno. Maločas sam gledao i ima 299 kom (u tom trenutku).
Ima i kod drugih prodavaca ali treba kupovati samo, i isključivo, kod proverenih. Okačiću link Fantacya.

Zdravo
sta bi prije uzeli od ova dva modela
Xiaomi mi 4 LTE 2/16
xiaomi redmi 3 2/16
priblizno su iste cijene mi4 ima vecu rezoluciju ekrana ali i slabiju bateriju. Ne vidim neke druge znacajnije razlike

Mi4 je telefon više klase a red mi 3 srednje a to je velika razlika u kvalitetu,dizajnu i kameri.

Sent from my x600 using Tapatalk

Poslednja izmena:
vidim isto da je mi4 stariji model, manje jezgara, veca frekvencija ali ne pratim bas azurno scenu pa ne znam kako su se u praksi pokazali. Zato i pitam ako ima neko sa vise znanja i iskustva sta je isplativije kad se sve uzme u obzir.

razlika je i u tome sto mi4 ima samo mesta za jednu sim karticu a xiaomi 3 za dve ako ti je to bitno.

Nisam uopste razmisljao o kvalitetu izrade izmedju MI i redmi modela. Mislio sam uskoro uzeti Redmi Note 3 Pro verziju sa 3gb rama i 32gb, ali sad me vise privlaci mi5. Samo ne znam kad ce cena malko da padne :)

Čim izađe Mi6/Mi7 :D

Poslednja izmena:
I pro je povoljan oko 230e LeEco Letv Le 2 Pro 4G LTE MTK Helio X20 Deca Core up to 2.3GHz
4GB RAM 32GB ROM; 5.5 Inch In Cell Screen,1980x1080 Pixels
21.0MP Back Camera with 8.0MP Front Camera
Dual card dual standby,Dual Nano Cards;
Support Fingerprint, Full network bands
sa ovim karakteristikama extra cena i plus sto ce sigurno jos pasti na dole .

ja sam toliko skoro dao zao x500, mislim da netreba vise nis reci..

from my x5oo

Nazad
Vrh Dno