Šta je novo?

Kineski manje poznati brendovi, clones-free (FAQ u prvom postu)

Jedino mu osvetljenost na suncu nije idealna, tj na 100% osvetljenosti vidljivost na suncu nije idealna tj najbolja. U svakom drugom pogledu ekran je odličan. Samo treba kupiti telefon od renomiranog prodavca, ako ga još uvek imaju na stanju.

Redmi 2 sa 2GB rama (4,7") ~160 Eur
Lenovo K3 note ~160 Eur
Redmi note sa 2GB (5,5") ~165 Eur
Jiayu S3 ~170 Eur

Znam da si se žalio na Flyme, pa ne znam da li Miui može da dođe u obzir.

Da,zalio sam se na Flyme na Meizu MX4 ali iz razloga sto sam ocekivao bolji OS na telefonu 300+ evra.
Sada je cilj kupovina jeftinijeg telefona pa su i kriterijumi nizi.
Ovaj TCL s720 mi deluje sasvim pristojno,sad cu da iscitam temu o njemu.

^^ Ne postoji redmi 2 od 2gb. To na aliju ko zna sta je.. Verovatno su kinezi na svoju ruku ubacivali rame u mob :)

^^ Ne postoji redmi 2 od 2gb. To na aliju ko zna sta je.. Verovatno su kinezi na svoju ruku ubacivali rame u mob :)
Druze moja supruga vec neko vreme fura redmi 2 sa 2GB ram i 16gb rom, 4.7" ekran sa alija.
Telefon je vrhunski originalni xiaomi proizvod. [emoji2]

Pa to nije oficijalni proizvod. Ili su kinezi usli u fabriku i uzeli par dzakova pre predstavljanja.

Ajde mi nadji vest xiaomija gde su ga predstavili ? Ili jos bolje nadji mi taj mob na miui forumu ?

http://en.miui.com/gid-23.html

Ovde imas sve njihove proizvode koji su u prodaji i koji su ikada izbaceni na trziste

Poslednja izmena:
Za te pare mislim da je dobar Zenfone A500KL sa 2gb rama i LTE, na na pandi je $150

Poslednja izmena:
Evo jedna tema sa Xiaomi Europe support foruma. Vrati se korak nazad i imas vise tema o redmi 2 2GB u delu foruma koji pokriva redmi 2 uredjaje.

Samo je malo skuplji sa 2GB i moze dosta boljih i vecih uredjaja pogotovo sa mtk procesorom da se uzme za te pare pa se dosta manje kupuje ta verzija a vise sa 1GB. Ali po mom misljenju odlican telefon za dame jer je manji i dovoljno jak. Ja sam prezadovoljan sa kupovinom za moju suprugu. Telefon je 4G.

http://xiaomi.eu/community/index.php?threads/27356/

To nije oficijalan forum. Taj mob ne postoji oficijalno. Jedino da su ga kinezi izvukli iz fabrike pre predstavljanja od strane xiaomia

Znaci telefon koji bi pojeo srednju klasu moze da se kupi na aliju ali ne i na zvanicnom sajtu xiaomia :)

http://www.mi.com/index.html

Poslednja izmena:
Nije jos izasao.. Procitaj postove u temi
Ta tema postoji vec 2m.

http://www.mi.com/index.html

Ajde nadjite mi ga ovde na zvanicnoj stranici ? Nigde se ne spominje.

Imate dole desno da menjate sajtove pa pokusajte i sa hk ,malezijom i indonezijom.

Edit : kada izadje taj mob ce se verovatno zvati redmi 2s a ne redmi 2

Poslednja izmena:
Ajde videću da se time pozabavim preko praznika i da mozda objavim korisnicki opis. Ja sam ga uzeo u Fantacy store. Skoro ga niko nije imao tada. Sada ima da se kupi gde god hoćeš tako da još nije objavljen jednostavno ne pije vodu.
Telefon je vrh i 100% originalni xiaomi proizvod. Odličan izbor ako si spreman da platiš toliko za 4,7" ekran i nešto sporiji procesor na papiru i u odnosu na benchmark rezultate koje ostvaruju mtk osmojezgarni procesori.

Telefon radi out of the box sa svim neophodnim google aplikacijama. Imao je cak i automatska APN podesavanja i za mts i za telenor. Ubacis karticu i telefon cepa 3G, Lte sta god uhvatis.

Sa razlogom ih nazivaju kineskim apple-om i ta nešto viša cena je potpuno opravdana (za one koji su spremni da je plate).

www.aliexpress.com/item/Original-Xi...ore-4G-FDD-LTE-WCDMA-Android/32265593016.html

Poslednja izmena:
Pa nije obljavljen. Koji si ti car :)

Daj nadji mi vest na netu da je obljavljen ? Nadji mi ga na zvanicnom sajtu xiaomi preko koje oni prodaju svoje proizvode.

To kao da ja sada kazem ma imam s7 to da nije obljavljen ne pije vodu.

Nije nikada izbacen. Pre mesec,dva dana su ga najavili u indiji i nisu ga izbacili. Rekli su za 2,3m ali posle su izbacili mi4i pa je pitanje kada ce stvarno zvanicno izbaciti redmi 2s

Znam ali postavlja se onda pitanje šta moja supruga nosi već par nedelja?
Ti mi sada praktično govoriš da lažem da imam neki proizvod u rukama i da nisam u stanju da raspoznam klona od originala?

Imas ti taj proizvod. Verujem ti. Ali on nije zvanicno izasao. To hocu da kazem,da se slucajno neko ne zbuni dok cita ovaj deo foruma.
Opusteno :)

Redmi 2 s 2GB RAM-a zvanično postoji čim je objavljen na stranici kineskog
Ministarstva telekomunikacija pod brojem
02-B041-143833

Pogledaj pod treći po redu plavi tab (karticu):
CPU brzina: 1.2GHz
RAM memorije: 1GB, 2GB
Operativni sustav: android
Broj verzije operativnog sustava: Android 4.4.4
..... itd

Nije zvanično reklamiran zbog marketinških razloga :D

Poslednja izmena:
Koji su to marketinski razlozi ? Nije reklamiran toliko da ga nisu ni stavili na oficijalni forum niti prave ota updejte za isti ?

I kako se taj mob kupuje kada ga nema na mi stranici ? Na kineskom buvljaku ?

To fazon imam najbolji midrange telefon a necu da ga reklamiram jer cu osvojiti celo kinesko trziste,bolje da deo kolaca uzmu i moji konkurenti [emoji15]

Poslednja izmena:
@dakok
Puno hvala na kvalitetnim informacijama kao i uvek.

:)
A što ako su već naštancali 5 mil. komada s gigom rama a imaš još 4 slična konkurentna mobitela koji se dobro prodaju.
To je jednadžba s više varijabli, nekad je bolje ostaviti proizvod u ladici nego napraviti poremećaj na tržištu.
Možda im je isplativije gurati note enhanced nego taj redmi 2. Tko bi ga znao kakva je računica u pitanju?

Mislim da neće da prave konkurenciju sopstvenom skupljem Mi4i. Baš sam pre neki dan gledao koje su razlike između Mi4i i Redmi 2 (2 GB), i da li je Mi4i vredan razlike od skoro 70-ak USD ako bude koštao 250 USD koliko je bila neka procena za Aliexpress.

:)
A što ako su već naštancali 5 mil. komada s gigom rama a imaš još 4 slična konkurentna mobitela koji se dobro prodaju.
To je jednadžba s više varijabli, nekad je bolje ostaviti proizvod u ladici nego napraviti poremećaj na tržištu.
Možda im je isplativije gurati note enhanced nego taj redmi 2. Tko bi ga znao kakva je računica u pitanju?
Ma kako da ne.. Pa sto su ga onda pravili ako nece da konkurisu svojim proizvodima ? Sta dunulo tamo nekom liku dok je bio pod opijatima aj napravimo isti redmi 2 ali duplo jaci i da ga posle uopste ne prodajemo preko zvanicnih kanala.. Vazi

Nema tu price o konkurenciji izmedju svojih proizvoda. Cenovno svaki od njih moze pronaci svoje mesto do kupca. Jedan 700 juana,drugi 900,treci 1000,1100. Itd itd

To bi bilo isto kao sada da samsung napravi s6 sa 4gb rama i prodaje ga na buvljaku u koreji jer sto bi konkurisao galaxy note 4 npr

Poslednja izmena:
Mislim da nikad necemo saznati sta je pravi razlog takve odluke. Po meni cekaju da se 1s rasproda, pa kad se rasproda onda ce izbaciti i zvanicno ( na sajtu) prodaju ovog od 2gb ram memorije a onaj od 1gb ce zamenuti 1s.

Pa to ja pisem vec 5h. Zvanicno se ne prodaje ,ali verovatno ce se prodavati. Mada pitanje kada.

Ali opet mislim da ce im posle biti previse kasno zbog huawei 4c.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno