Šta je novo?

Kineski manje poznati brendovi, clones-free (FAQ u prvom postu)

Akcija za 11.11 na Ali-ju:

http://activities.aliexpress.com/1111_shopping_festival.php

Treba da se igraju opet neke igrice za kodove sa popustom, pa koga ne mrzi - neka proba. Mene više zanimaju ove extra cene - ako bude Oneplus po ovoj ceni, odmah uzimam još jedan za burazera...

To sa popustima slobodno zaboravi. I da se nadje neki proizvod gde se ne naplacuje postarina za Srbiju u roku od jedne sekunde svaki se proda od njih. Razlog su skripte koje postoje za kupovinu ovakvih stvari. Rusi su poznati koliko sam citao po tome. U delicu sekunde obave kupovinu dok ti nisi uspeo jos ni da ukucas prvo slovo svog imena....
Jedino ove igrice sto nije lose odigrati za neke kupone ukoliko to nekome znaci.

Poslednja izmena:
Pouzdana radnja a da mogu da platim preko Skrill-a, ima li tako nešto? Ili moram pare da povučem na karticu?

Iz vaseg iskustva, sta je trenutno najbolja kupovina za telefon oko 100eura (150-180dolara). Ne znam kakvo je stanje sada sa carinom i koliko oni odrape za takvu kupovinu, ali bilo bi idealno kada bih uspeo da se ukombinujem u nekih 150 eura sa sve carinom.

Stigao THL T6S.
Jednom rečju, koliko para-tolliko i muzike.
Ekran je osrednji (kao na Lumiji 520) pa se zbog niske rezolucije i smanjenog ppi vidi raster (kvadratići fonta), plastika telefona je super, nije težak, dobro se čuje u zvučniku slušalice kao i samo zvono. Vibracija je jaka i fon generalno dobro radi. Signali su mu odlični (na oba SIM slota, tj. kartice). Mogu vam reći da je jako živahan u radu što me je prijatno iznenadilo. Poseduje LED notifikaciju prop. poziva i sms-a ali mu Android tasteri ne svetle :( ... Fotkice su osrednje i evo par komada. Ove sa thničkim crtežom su sa radnog stola na poslu gde svetli neonka a ova sa papagajem je slikana pri slabom osvetljenju u sobi (predveče) i bez blica i sve imaju različitu rezoluciju: Pogledajte prilog 152813Pogledajte prilog 152810Pogledajte prilog 152811Pogledajte prilog 152812. Papagaj je mutan jer se non stop mrdao kljucajući.
Sve u svemu nije loše.
Sa carinom o pdv-om me je koštao ravno 90€.

Kupila thl 5000 ali kada prebacim na srpski i hrvatski jezik imaju neka cudna slova

Coolpad F1
Honor 3C
Jiayu g4S
ZTE red bull
Xaiomi red rice
Lenovo vibe X
Lenovo A8

Jao Evice, Evice, THL T6S od 90$ procenila na 150$!? 4800 din carina umesto 2500. Kakav divan način da mi upropasti dan.

To je novi etalon za kineske telefone, 150$, nekad bilo 100.

Niko se ne zali i oni dizu lestvicu sto je normalno za nekog kome je posao da puni budzet Republike Srbije.
To sto se niko ne zali TO je problem tako da ja tu vidim nasu krivicu ne njihovu.

Takav paket treba odbiti i uz izvod poslati nazad na ponovno carinjenje. Ja tu cifru sigurno ne bih platio.

Nemam ja vremena da se ganjam sa vetrenjačama. Sad treba da gledam u pasulj da li se vratio iz pošte u carinu, da li su ga vratili za Kinu, da li sam uopšte u mogućnosti tih dana da dođem i najbitnije od svega, pošto je Evica u pitanju, da mi kaže mnogo mi je žao (i boli me k....). Njena je zadnja taman 100 dokaza da joj donesem. Uopšte nije u obavezi da preinači iznos.

^ali jeste i ne bi bio ni prvi ni poslednji.

Nemam ja vremena da se ganjam sa vetrenjačama. Sad treba da gledam u pasulj da li se vratio iz pošte u carinu, da li su ga vratili za Kinu, da li sam uopšte u mogućnosti tih dana da dođem i najbitnije od svega, pošto je Evica u pitanju, da mi kaže mnogo mi je žao (i boli me k....). Njena je zadnja taman 100 dokaza da joj donesem. Uopšte nije u obavezi da preinači iznos.
E pa druze onda ne trebas da kukas na Evicu vec si sam kriv, verovatno se neces sloziti sa mnom kao i vecina ovde ali si ti kriv

To bio bilo tačno ako bi sada mogao da odem da uložim prigovor. Varijanta sa vraćanjem, čekanjem, barem dva izlaska sa posla i gledanjem u pasulj da slučajno ne vrate paket koji sam naučio pre skoro dva meseca i opet da mi niko ne garantuje da će da uvaže izvode iz banke... e ako to znači da sam ja kriv a Evica je doba empatična dušica koja samo odgovorno radi svoj posao (zato baš nju izdvajaju od svih drugih carinika po ovakvim temama) onda priznajem, kriv sam. Ovi živci + 2000+ dinara su ipak jeftiniji nego vreme, benzin i žuč koje bi istrošio tamo. Izračunao sam ja dobro a prvi post sam napisao da i drugi vide šta može da im se desi a ne da mi trljate uši tipa sam si kriv.

Coolpad F1 na pandawillu je 170 dolara. Ako porucim taj telefon koliku carinu mogu ocekivati?

Ja sam narucio za kuma F1 bio, ukupno je prosao sa 800din troskova carine, otvaranja i dostave. Realno je oko 5000, mada obicno oko 3000 bude. Zavisi kako se zalomi, kao sto vidis pravila nema. Moli se da ti ne zapadne na carinjenje kad Evica menstruira.

Znaci da se spremim na najgore tj. na 5000 pa da slavim ako bude bilo manje :)

A sto se tice pandawilla koliko brzo salju i koliko treba paketu da stigne u srbiju. Ako narucim telefon danas, kad otprilike mogu da ga ocekujem na carini?

Da li je još neko imao problem sa proverom paketa preko China Post.a? Naime, na ovom linku, kad otkucam broj pošiljke i kako god da otkucam captchu, neće da prođe i uvek mi javlja da sam pogrešio captchu??? Malo je reći da sam popi2deo

Coolpad F1 na pandawillu je 170 dolara. Ako porucim taj telefon koliku carinu mogu ocekivati?
Na osnovu onoga sto sam do sada video, carina se krece u rasponu od 2000 do 5500. Najcesce je oko 3500. Ja sam dva telefona porucio i oba su carinjena na 100$. Mada to ti je lutrija. Kako ti se zalomi. Racunaj 30% od vrednosti telefona.

Znaci da se spremim na najgore tj. na 5000 pa da slavim ako bude bilo manje :)

A sto se tice pandawilla koliko brzo salju i koliko treba paketu da stigne u srbiju. Ako narucim telefon danas, kad otprilike mogu da ga ocekujem na carini?
Ako ga naručiš danas, možeš efektivno očekivati da ti telefon bude na kuċnom pragu za 35 dana.

Poslednja izmena:
Cekaj ne branim Evicu i bilo jog carinika u istom smo kosu ali ti bi hteo da uzmes paket koristis ga pritom da ti ostane da se sluzis i da ulozis zalbu, jel ti imas 15 godina druze? Brate nisi na ringispilu u svakoj drzavi pa i ovoj nasoj postoje pravila i to sto bo ti hteo ne postoji nigde. Ti si svojim potpisom se slozio za tu cenu, kako onda da se zalis???
Kazes nisi napisao da kukas vec da vide drugi sta mogu da ocekuju, pa ja ti kazem nemojte se zaliti pa ce sledeci da plati jos vise nego ti. Naprosto oni idu logikom jel se ne bune, NE onda jos stezi, kad se neko bude zalio i vide realnu cenu onda ce po njoj cariniti ubuduce.
Da si dao izvode 99,9% bi ti Evica i bilo koji carinik uvazili.

To bio bilo tačno ako bi sada mogao da odem da uložim prigovor. Varijanta sa vraćanjem, čekanjem, barem dva izlaska sa posla i gledanjem u pasulj da slučajno ne vrate paket koji sam naučio pre skoro dva meseca i opet da mi niko ne garantuje da će da uvaže izvode iz banke... e ako to znači da sam ja kriv a Evica je doba empatična dušica koja samo odgovorno radi svoj posao (zato baš nju izdvajaju od svih drugih carinika po ovakvim temama) onda priznajem, kriv sam. Ovi živci + 2000+ dinara su ipak jeftiniji nego vreme, benzin i žuč koje bi istrošio tamo. Izračunao sam ja dobro a prvi post sam napisao da i drugi vide šta može da im se desi a ne da mi trljate uši tipa sam si kriv.

Da baš tako, platiš šta ti traže a onda tražiš povrat kao u svakoj normalnoj zemlji. Kao i u ovom dupetu od zemlje kad preplatiš porez, struju, ratu kredita, vrtić... sve tako funkcioniše osim carine na pakete. I drugo, uopšte nisam o ovome pisao u prvom postu, uopšte nisam kukao i ne, nemam 15 godina.

jako retko se dobija povrat novca. za sve te drzavne gluposti se dobija subvencija za sledece placanje. ne mozes ti tek tako da izvuces kintu iz drzavne kase, cak i ako su te pare tvoje. drugo su privatne firme.
sa obzirom da ovde ti nisi korisnik evidentiran u njihovoj bazi vec obicno privatno lice, ne moze se nigde pripisati taj visak, a i ne mogu oni da znaju da li ces ti imati uopste sledece placanje.

takodje, sa knjigovodstvene strane je verovatno ludilo ispraviti tako nesto posle placanja. te prepravke sigurno zahtevaju jako puno posla.

moram da se slozim da je tvoja greska sto nisi hteo da se bunis vec si platio. ne kazem da si kriv, ali si doneo odluku da tvoje vreme vredi vise i to je to. bilo bi super da smo drugaciji, ali nismo i sistem funkcionise tako kako funkcionise.

moram da se slozim da je tvoja greska sto nisi hteo da se bunis vec si platio. ne kazem da si kriv, ali si doneo odluku da tvoje vreme vredi vise i to je to. bilo bi super da smo drugaciji, ali nismo i sistem funkcionise tako kako funkcionise.
Upravo tako to sam i rekao ali sam i rekao da ce sledeci platiti pdv na vecu osnovicu zeleo bih da gresim ali nazalos sam u pravu, znam kako funkcionisu nazalos sledeci ce da kuka ukoliko odluci da je njegovo vreme prece od njegovih para pa cemo imti slicna pisanija tada.
Evo videcete nazalost.
Ali da ti nije krivo sto su te odradili nebi ni pisao(mislim na @milkobgd), ali OK neka bude kako si rekao da ne idemo dalje van teme.

Jel neko zna zašto je i dalje upaljeno ovo H tj mreža iako je telefon na vajerlesu? U pitanju je ovaj THL T6S i kartica je stavljena u sim2 slot. Da li je ista situacija i ako bi se koristio sim1 slot? Nemam sad micro sim da probam.
4db400df4a209e7f5955a228c7da3818.jpg

Meni to stoji samo kad sam na 3G mrezi i ukljucim Data connection...

Čim se uključi vairles automatski bi trebalo da se ugasi data prenos tj 3g a ako ti je ta opcija uključena kada ugasiš vairles opet bi trebalo da se prebaci na data 3g ili 2g

Poslednja izmena:
Posle mesec i koji dan su stigla 2 komada Jiayu F1 koje sam narucio za rodjaka i drugara. Drugaru je otvarala Evica i procenila ga na 60$ i naplatila samo PDV i troskove 1300 din. S rodjakom sam se samo cuo na kratko da vidim da li je njemu stigao telefon i rece mi da je platio 2800.

Jos jedno dodatno pitanje - ovaj srecni dobitnik me vec juri da mu ubacim srpski koji nema u telefonu. Jel to moze da se uradi ovako s nogu ili mora neko flesovanje i slicno budzenje.

Nema srpskog za F1, nažalost. Imao sam ja par kandidata, starijih osoba koje ne vladaju engleskim pa se odustalo samo zbog toga. Naručen je jedan, za čiku koji razume švedski, pa mu je to i podešeno. Za sad je zadovoljan, kako čujem, na žalost nisam ni video telefon.

Nazad
Vrh Dno