Šta je novo?

Kineski manje poznati brendovi, clones-free (FAQ u prvom postu)

Putujem za Norvesku za dve nedelje i tamo ostajem oko nedelju dana, narucio bih sad jedan tel na koleginu adresu tamo,
da li ima problema sa narucivanjem posto mi je IP iz Srbije?
Treba mi tel:
5,5-6 incha, dualsim,
najvise mi se svidja xiaomi note ali uzeo bih i
neki od ovih marki lenovo, huawei, LG, THL, coolpad,
ako je neko kupovao skoro sa koje radnje ce mi najpre stici, koju postu da odaberem koja bi najbrze slala do nor. na nekim shopovima mi nudi singapore post?

Ili mozda ima neki online shop u Evropi ili Norveskoj koji prodaje ove marke telefona po cenama pribliznim onim u Kini (kad se uracunaju dazbine koje cu platiti za paket iz Kine)?

Pogledaj sajtove koji imaju u reklami "European warehouse", iz njih nude dostavu za 5 dana (nek bude i 7-8 pa se uklapas) bilo gde u EU bez dodatnih troskova...

Norveška nije u EU. ;)

Pozdrav svima :)
juce sam porucila Jiayu G4S. Citala sam na xda forumu da postoji problem sa gps, pa me zanima da li neko ima ovaj telefon i kakva su mu iskustva?

Sinoć gledam utakmicu PSG : MON i vidim prilično agresivno se reklamiraju Huaweii i iOcean

Kinezi su definitivno u velikom naletu, cene telefona moraju da padaju jer je konkurencija brutalna, mozda samsung i iphone mogu da drze visoke cene na racun brenda, ostali ce morati da snize malo cene. Porucio sam iocean drugarici i nisam odusevljen, jeftina izrada, pijacarska plastika, u pitanju je model X 7 HD. Ne verujem da cu porucivati vise taj brend. Ok je cena, dosta su jeftini, ali moraju malo kvalitetnije da prave telefone.

Moguće da šalju, ali se u svakom slučaju plaća pdv, i oni troškovi carinjenja koje sam naveo.

Jel neko na forumu poseduje THL 5000 model? Misljenja o THL-u, u kom je rangu kao prozivodjac?

Ja imam THL T100S, koji je savrsen fon, verujem da je i 5000 odlican, a misljenje kao proizviodjacu stvarno dobar i kvalitetan brend.
Izuzetno kvalitetan bar ovaj T100S sto ja imam nije jeftina nekvalitetna plastika, ma tel. kad vide odmah pitaju, cak me je jedna radnica u Telenoru(isao sam da otvorim racun u banci) pitala koji je to telefon mnogo je lep.
Generalno svima se svidja kad ga vide, a meni pricinjava zadovoljsvo kad ga koristim.

Kontaktirao customer service singapurske pošte da vidim šta mi se događa sa paketom, i dobijem lep šamar...

Dear Mr Bundalo

Thank you for your email on 6 October 2014 regarding Registered Article number RF282760955SG .

Please be advised that we have not received the physical item from the sender's shipping agent.

The status of the item on website is not an acknowledgement of the physical receipt of the mentioned Registered Article.

We appreciate if you could liaise directly with the sender to confirm when the item was handover to Singpost.

Should you need further clarification, please do not hesitate to reply to this email.

Ovi slepci iz Pandawilla me ponovo zavlače. Maler je što je 200$ plaćeno preko Skrilla a dodatnih 190$ preko Paypala. Da je sve preko Paypala odmah bih pokrenuo dispute.

Potvrdjujem za THL, ja imam T11 koji je downgrade-ovana verzija T100s i koji vec 5 meseci radi bez greske. Odlicna izrada i zaista ima efekat na ljude kakav je Enraged opisao :)

Sto se THL 5000 tice, mislim da ga niko ovde nema, ali pogledaj recenzije na gizbeat i gizchina, i jedni i drugi su prilicno realni. Ukratko, na oba mesta kazu da os nije bas dobro upeglan, ima nekih manjih bagova. Izgleda da su zurili da ga izbace sto pre, pa nisu najbolje optimizovali kitkat. THL ce sigurno izbaciti neki update uskoro i verovatno ce to ispeglati, ali njihovi telefoni nemaju OTA, pa bi u tom slucaju morao da se igras sa rucnim menjanjem roma. Po mom iskustvu njihovi romovi su odlicni i pouzdani i pored svih custom romova za moj telefon, njihov oficijelni radi najbolje tako da mi to ne bi bila prepreka za kupovinu.

Poslednja izmena:
OK, hvala za info u vezi THL-a..pogledao sam par snimaka recenzije telefona i deluje mi vrlo dobro, specifikacije skroz korektne.

Cek, jel ono neka greska za tezinu ZTE Nubie Z7?

Poslednja izmena:
Kontaktirao customer service singapurske pošte da vidim šta mi se događa sa paketom, i dobijem lep šamar...
Ovi slepci iz Pandawilla me ponovo zavlače. Maler je što je 200$ plaćeno preko Skrilla a dodatnih 190$ preko Paypala. Da je sve preko Paypala odmah bih pokrenuo dispute.
Bez brige tako je sa svim posiljkama preko Singapurske poste jer oni ne radi u Kini, tj za njih to obavljaju kineski kuriri 4px i quantum solutions. Pandawill salje preko 4px njima je trenutnu sajt u banani pa ne mozes proveriti gde je tvoj paket ali opusteno stize treba oko 5-7 dana do Singapura. Sad su praznici u Kini pa racunaj 10-ak dana

Kupio sam Coolpad f1 13 semptembra od merimobiles-a, poslali su ga 17, a pojavio se kod Singapurske poste 19.
Od tada je stajao isti status do danas, ono da fizicki nisu primili posiljku. Danas se status promenio i pise da je otpremljen. Ne znam sta je bilo u pitanju, ali se nadam da cu ga za par dana videti na nasoj carini.

Takođe, i meni je danas konačno promenjen status da je otpremljen, isto je bio zakucan od 19.septembra.

Stiže nam fon istim avionom :D

OK, hvala za info u vezi THL-a..pogledao sam par snimaka recenzije telefona i deluje mi vrlo dobro, specifikacije skroz korektne.

Cek, jel ono neka greska za tezinu ZTE Nubie Z7?

Net Weight(Including battery) 143g mislim da nije sto bi bila jedino ako si mislio na tezinu paketa .
Sto se tice thl ima jedan lik na drugom forumu thl 4400, kako kaze prezadovoljan je telefonom bat preko 3 dana sastvai. Verujem da bi i sa 5000 bila slicna situacija iako je malo jaci hardver

Hocu da narucim jedan telefon za cerku,druga godina srednje skole je,koristice za fejs,you tube,fotografije za fejs,naravno i za pozive i poruke.Do sada koristila lumiu 620.Treba mi savet sta da je uzmem.Samo da nije neki telefon sa ogromnim ekranom.nije bas da je pazljiva sa telefonom i lumia je zavrsila slomijenog displeja.

Hocu da narucim jedan telefon za cerku,druga godina srednje skole je,koristice za fejs,you tube,fotografije za fejs,naravno i za pozive i poruke.Do sada koristila lumiu 620.Treba mi savet sta da je uzmem.Samo da nije neki telefon sa ogromnim ekranom.nije bas da je pazljiva sa telefonom i lumia je zavrsila slomijenog displeja.

Npr. Lenovo S660 4.7" za 145$. Ima odličnu bateriju (3000mAh, trebalo bi bez problema da gura dva dana)

Koji je budzet pre svega?
Drugo, od kineskih telefona ne treba gledati one sa ekranima manjim od 4.5 inca, takvi telefoni su uglavnom sa prevazidjenim specifikacijama i nisu vredni svoje cene. Mislim da kinezi duze od godinu dana nisu izbacili pristojan telefon sa manjim ekranom od 4.5 inca.

Ono sto bih ja preporucio za mladu srednjoskolku koja nije mnogo pazljiva prema telefonu je Foxconn InFocus m310 u ljubicastoj boji. Ja sam taj model u crnoj boji kupio ocu i zaista je sjajan. Na aliexpress-u moze da se nadje za 85 eur od vrlo pouzdanog prodavca i za taj novac ne verujem da ima nesto bolje da se nadje. Ali ako je budzet veci... :)

Budzet mi je do 150$+ carina+pdv,tj.kako sam procitao ovde 150€ sve komplet.ovde kod nas za te pare tesko je kupiti nov pristojan telefon.

Ljudi narucio sam dva fona od Fantacy-a pre dve nedelje i vise a na 17 track i dalje stoji ono obavesrenje da fon jos uvek nije kod njih iako ima broj za pracenje. Jel treba da se brinem?

Budzet mi je do 150$+ carina+pdv,tj.kako sam procitao ovde 150€ sve komplet.ovde kod nas za te pare tesko je kupiti nov pristojan telefon.

U tom slucaju bih rekao Xiaomi Redmi 1s - http://www.aliexpress.com/store/pro...port-4-7-Inch-1280x720/712948_1472716032.html
Odlican, proveren telefon, pouzdan proizvodjac, upeglan OS...

I Lenovo koji ti je Exodusbgd preporucio je odlican, jedino sto ima manju rezoluciju ekrana, qHD. Mada to mozes da gledas i kao prednost jer u kombinaciji sa 4.7 dijagonalom i 3000mah baterijom imace odlicnu autonomiju. http://www.aliexpress.com/store/pro...h-battery-Dual-sim-8MP/609089_1737156997.html

Opet, InFocus m310 kosta dosta manje, a po specifikacijama je prakticno isti kao Redmi 1s. Mozda je i atraktivniji za zensku osobu zbog boje... Jedina mana mu je sto je meni stigao sa dosta kineskog bloatware-a, pa je zahtevao root i brisanje svega toga, a ne znam koliko si raspolozen da se igras s tim. http://www.aliexpress.com/store/pro...e-Android-4-2-Original/712948_1978209646.html

Doogee Valencia takodje nije los, kosta oko 90 eur, slicnih specifikacija kao InFocus i Redmi, takodje ima qHD rezoluciju ekrana, ali dolazi sa KitKat... Moze da se bira u vise boja, pa bi mozda i on bio prijemciv zenskom oku :) http://www.aliexpress.com/store/pro...60x540-1GB-RAM-8GB-ROM/609089_1875966679.html

Nadji recenzije po netu, sedi sa cerkom pa pogledajte zajedno i izaberite neki...

@Moca
Proveri tracking na sajtu http://en.4px.com/ To je kineska kurirska sluzba koja prenosi posiljke do Singapura odakle krece redovnom postom. Ume kod njih nekad da se zaglavi posiljka. Mozes i mail da im posaljes, a mozes i da kontaktiras prodavca. Fantacy vazi za jednog od najpouzdanijih prodavaca i ne bi trebalo da bude problema.

U voznji kolima sam ga samo jednom probao i bilo je solidno. Inace za setnju i bajs je izuzetan, gresi do 5m max.

uhh, dobro je :) bas sam se bila zabrinula.
narucila sam preko pandawilla, pretpostavljam da ce stici za nekih mesec dana.
gledam ove kineske telefone sad prvi put i ne mogu da verujem koje su cene naspram opisnaih kvalifikacija.
sve se razmisljam da nije neka prevara ili da ce da se pokvari za par meseci.
kako vi porucujete ove preko 200$? jel placate carinu i ostale troskove? meni je ovo potpuno nov svet.

Da se pohvalim, kupio sam za svastiku (ajde sada prozivke :D) Xiaomi 1S za 130E. Nov, upakovan, nasao ga na kupujemprodajem. Juce narucio, danas stigao... Za te pare tesko da moze nesto bolje da se nadje i jos nema cekanja...

Nazad
Vrh Dno