Šta je novo?

Kineski manje poznati brendovi, clones-free (FAQ u prvom postu)

It doesn’t sound like we have too long to wait as rumours of a device called the Mi Edge have been doing the rounds recently with the most up to date news even suggesting partial specifications for the phone.

Weibo tipsters suggest that the Xiaomi Mi Edge will feature a 5.2-inch 2K display from Sharp, Snapdragon 808 chipset, fingerprint scanner, 16 mega-pixel main camera and between 3GB – 4GB RAM.

Navodno specs xiaomi mi5 edge.

Meni licno mnogo 180$ za kineski telefon sa 4.7" ekranom, koji ne radi na 4G mrezi. Opet, to je moj licni stav. Telefon mi inace izgleda jako lepo i sa dobrim specifikacijama.

A 4g je toliko bitna stvar u srbiji da je to strasno :)

Veci problem ovde je sto se radi o ne toliko proverenoj marki.. Plus je velika sansa da je refurbished ,naravno to nikako neces moci da znas ili proveris :)

Pa polako postaje bitno. I sada ima dosta ljudi koji zive ili deo dana provode u delu grada gde ima 4G. A jos ako za isti novac se moze kupiti 4G telefon, onda sto da ne? A i lakse ce se za npr. godinu dana prodati, kao polovan.

Poslednja izmena:
Stoji. Ali ovakve spec i izgled i materijale ne moze da nadje za 180$ . moze da uzme redmi note 2 ali on izgleda kao svaki drugi kinez,smorno.

A kada smo vec kod kineza i 4g vecina njih fura ili samo 1800/2100(npr mx5) ili 1800/2100/2600 bez 800mhz pa ako nekada ubace 4g 800mhz opet imas "polovican" 4g

Poslednja izmena:
Sazem se.

Vidim da neki telefoni ne rade ni na WCDMA900, a poneko i na to ne obrati paznju kada kupuje. Jako je tesko naci sve u jednom po lepoj ceni :)

Edit: Kad sam postavio uslov da telefon mora da radi na svim frekvencijama koje se koriste i koristice se kod nas (2G, 3G, 4G), da ima NFC, drugi mikrofon, da bude dual sim, imao sam prilicno mali izbor telefona. Bar za neku umerenu cenu :)

Poslednja izmena:
U Srbiji je 3G samo WCDMA 2100, nema nigde 900. Takođe LTE je sad samo 1800 postoji priča da će biti i 800, ali ne u skoroj budućnosti jer je ratel dozvolio samo 1800MHz

Telenor već nekoliko meseci koristi WCDMA 900, mts skoro počeo.

Poslednja izmena:
Evo malo sa ovog foruma...
ova strana
Tu među postovima ima i screenshot pokrivenosti, kao i linkovi ka spisku baznih stanica i link ka saopštenju telenora.
Naravno, može i da se izgugla... primer

Ovde je malo pisano i za mts (link)

According to earlier news 5 Plus millet, millet Note2 still will be large-screen products, with 5.7 inches 2K flat screen, equipped Xiaolong 820 processor, built-in 4GB memory on large, with 32 / 64GB memory, front 12,000,000 + Rear 23 million-pixel camera, the battery Capacity 3500 mAh, support fast charge.

In terms of fingerprint, millet have been rumors and Qualcomm collaboration, ultrasonic fingerprint technology will be used in the new generation of millet phone, fingerprint function can be achieved without damage to the front panel, very black and Technology.

Summary: Given the current Qualcomm S820 has millet, Sony, Samsung to test live, before the end of the year Xiaolong 820 phone is still very possible, if not satisfied with the current high-end products millet, it is estimated up to two months can be seen next-generation flagship of millet

Navodno spec mi note 2 i verovatno nece biti mi5+ nego ce ici na taj mi5(edge) sa s808 i ovaj note 2 sa s820.

Brutalno

Poslednja izmena:
*** kakvo vreme došlo, za 150 baksa uzmeš čajniza sa Snapdragon 801 i 2 gb RAM-a... :zgran:

Gledao sam taj mnogo mi se svidja, jedino valjda baterija malo slaba.

Mnogo je lep. Toliko da se bojim da bi odvalili sa carinom, kad ga otvore :)

Stigao mi je jutros Blackview Alife P1 Pro, prvi utisak mi je pozitivan, stigao je sa 53% baterije i njakao sam ga od 9 ujutru do sad (ugasio se) sa preko 2 sata upaljenog ekrana, nešto malo razgovora i puno interneta. Kamera je definitivno interpolisana i to mi je za sada jedina mana, sve u svemu fin telefon za te pare. Plus što podržava sve naše frekvencije, sadašnje i buduće (wcdma 900 i lte 800Mhz).

ShaoMi, ShaoMi neje toj za svi :D

Ispasce jos i dobro sto sam odlucio da ipak sacekam neke konretnije testove tog telefona. Nadam se da ce uskoro biti vise informacija u vezi ove vesti.

Ispasce jos i dobro sto sam odlucio da ipak sacekam neke konretnije testove tog telefona. Nadam se da ce uskoro biti vise informacija u vezi ove vesti.
Kinezi napadaju xiaomi zbog laznog oglasavanja u vezi redmi 2.

According to the 16th day of the official website of the displayed information sales point of view, the use of red rice note2 should be Sharp / AUO screen, but actually get our hands after consumers found using Pegasus screen (Figure 1), while the yellow screen is serious, It has exceeded the acceptable level of some consumers

Sharp and Pegasus are one of the commonly used screen material on the phone, the latter due to the relatively low cost, often used in thousands of models.According to statistics, the cost of Pegasus screen is 10 yuan / piece, the cost of Sharp screen is 45 yuan / block, up to 4.5 times the difference between the two, one of the reasons is this is also advantageous for small-meter cost?

I rusi su na 4pda primetili da ima dosta razlika u primercima displeja.

Preporucujem svima da redovno citaju 4pda forum pre narucivanja nekog moba,rusi za razliku od nas testiraju samo najbitnije stvari na mobu,i svaka tema za popularnije mobove ima 100+ strana.njima su bitni kvalitet displeja,zvuk tokom razgovora,zvuk na sluskama,kamera i kvalitet izrade samog moba.

Poslednja izmena:
Bezveze (ja razumem da kinezi ko kinezi uvek idu na ustedu ali bre ne kapiram kako mogu bitan ili najbitniji deo da s;;;;;;)

A taman ga proglasismo za narodnog favorita...mogao bih da progutam da su štedeli na procesoru - ništa ne bi falilo da su metnuli MTK 6752 ili 6753 - ili malkice slabiju bateriju ili displej od 5", ali da ukakaju jedan tako bitan element kao što je kvalitet displeja...

Mene samo zanima ne cemu su stedeli kod ovog telefona jer stedeli sigurno jesu.
Gorilla Glass zastitu izgleda nema, pa je pitanje kako se to staklo ponasa. Oleophobic premaz najverovatnije ima ali opet pitanje je. Kakav je taj IPS panel, da li je kvalitetan ili neki jeftin. Kakva je plastika i kvalitet izrade...

Ovako na papiru sve to izgleda super za te pare, ali treba sacekati testove i utiske.

:wave:

Nazad
Vrh Dno