Šta je novo?

Kineski manje poznati brendovi, clones-free (FAQ u prvom postu)

Pa ti mobilni koji nisu toliko popularni na "zapadu" i u indiji uglavnom furaju stock softver to jest onaj koji dodje uz njega. Plus kinezi znaju da zatvore bootloader pa mozes da se slikas,a i nisam siguran koliko je mtk prijateljski naklonjen custom romovima.

Mislim da najbolju podrsku sto se tice romova imaju popularni xiaomi uredjaji.

Licno mi se lenovo softver ne svidja uopste. Jedina 2 kineza koji dolaze kod mene u razmatranje su meizu i xiaomi. :)

Poslednja izmena:
Ma znam najradije ne bih flashovao telefon, nego obicno telefoni koji dolaze iz kine imaju mali milion nepotrebnih aplikacija koje se ne mogu izbrisati, i jedino zbog toga bi ubacio flash samo da njih sklonim inace ovako, da ih nema, bilo bi super. *** dal im je toliko tesko da ubace cisti android?

Poslednja izmena:
Svi ti kinezi se veoma lako rootuju i onda brisi sta ti je volja..

A cist android nece ubaciti dok su im cene ovako niske,oni uglavnom zaradjuju na prodaji tema ,servisa i cuda u okviru njihovih kineskih storova na mobu. Za sve to je potreban tesko modifikovan android skin

Pa da, logicno da gruvaju u telefon razlicite Cleanere i cuvare baterija samo zbog profita :-D Da li postoji u Srbiji neki ovlasceni servis za Lenovo?

+ imamo kolegu dakok-a koji to sve lepo prevede i sazvace. On je propustio k3 note kroz sake pre 10-15 dana i napravio temu na telekinezi tako da ja samo cekam da stigne telefon pa da polako pratim uputstva :) Telefon je izasao tek u martu tako da ce biti sigurno zanimljivih stvari za njega.

Hvala na predlozima . Ovaj Elephone izgleda zanimljivo. Ne znam da li bih ponovo davao za nekog kineza 300evra. Eventualno za Xiaomi, posto za njega ima flash tool, Za Meizu ne bih vise izdvojio te pare sa svom tom zatvorenoscu, sto se tice foruma jako su pristrastni, ne smes nista da se zalis odmah te banuju, ili ako te ne banuju onda te blokiraju da mozes da pises po forumu. Ostali kinezi koji podrzavaju mtk tools i slicne programe za fleshovanje dolaze u obzir, ali tu do cene max od 200eura. Bas cu malo vise baciti pogled na taj Elephone.
Lenovo K3 mi se svidja jer ima full HD ekran, 1920x1080.

Poslednja izmena:
Prijatelj naručio k3 pa čekam da ga pročačkam, ali ako je suditi po komentarima, kamera onako, nije nešto, uglovi gledanja na otvorenom mogli i bolji, ostalo sve 5. Za te pare vrh

Pratim recenzije, negde hvale kameru, negde ne. Ekran jedan od boljih, ni sam ne znas kome verovati. No sto se tice cene, slazem se

Narucio sam Elephone P6000. Javljam utiske kad stigne.
Razlupo sam v967s, neka mu alah dragi podari dzehenet :D

Cekam sredu da vidim za elephone p7000 ako uspem da ga uzmem po onoj promotivnoj ceni

Тешко заиста али пробај. Много је људи а мало (т)елефона. :)

Joca Samsung, jel ti dodje nesto Tijana Ajfon? :D

Како си само погодио, свака ти част. :p
Шалу на страну, ник је такав искључиво због поштовања према компанији а то како је она добила надимак и ко јој га је доделио, у то не бих да улазим. ;)

Ko je tijana ajfon.. [emoji15]

^^ meni je ta cela z9 serija ekstremno ruzna. Previse su duguljasti a uski mobovi zbog malog bezela sa strane i ogromnog gore i dole.
Mada mini je mnogo lepsi od obicnog i max-a.

Poslednja izmena:
Z7 mini ima "bolji " procesor, skuplja je za nekih 10$ od ovog Z9 mini. No ni sam ne znam, stalno razgledam.

Taj UMI lažira specifikacije, Hammer kao ima 2250mAh, a na bateriji kad se odlepi nalepnica piše 1750mAh , muvali su nešto i sa interpolacijom kamere...

Pozdrav svima.

Kupio sam Lenovo A318T preko Aliexpress-a ali pošto mi je ovo prvi android u životu, nisam imao pojma šta da gledam te sam kupio telefon sa td-scdma mrežom koja je pokrivena samo u Kini. Problem nastaje preilikom razgovora, nekada se veza prekine posle 1 min, nekada posle 10 min. Podesio sam samo GSM mrežu ali se isto dešava. Kasnije sam, pošto sam popustio sa živcima, flašovao (flešovao) firmware sa stock firmware-om, tom prilikom sam izgubio i IMEI...itd...itd, da ne dužim. Uglavnom sam uspeo da ga osposobim ali bez Googla...itd, ali je problem sa prekidima razgovora (poziva) ostao prisutan. Telefon je rutovan.

Da li ima neko neku ideju šta bih mogao da uradim da ga osposobim da normalno radi, da li postoji neki drugi firmware koji odgovara ovom modelu?

Hvala.

Kako bese ono pravilo kada se narucuje mob.. Ako namestim na aliju cene u dolarima najbolje da placam preko kartice koja ima evre na sebi,ili ?
Znam da je neko pisao da je uvek bolje imati evre na kartici kada kupujes sa alija ali sam zaboravio koji je razlog za tako nesto.. :)

Znaci kada stoje u dolarima cene na aliju vrsi se dupla konverzacija u mojoj banci ?

I u slucaju da ja na svom dev. racunu imam dolare/uplatim dolare.
Koliko sam ispratio inteza internet je vezana za devizni racun.

Poslednja izmena:
U intesi uplatim evre i to je to, prvo ti skinu malo više pa kada se realizuje uplata vraćaju ti ta sredstva

U intesi uplatim evre i to je to, prvo ti skinu malo više pa kada se realizuje uplata vraćaju ti ta sredstva
A na ali sajtu da drzim cene u dolarima ili ? Posto kada se promeni cena na evre on je na aliexpresu konveruje po globalnim odnosima dolar/evro.
U prevodu, da li da ostavim intezu da ona konveruje cenu u evre ili sam sajt ?

Malo je rebus pitanje ali to je iz razloga zato sto ne znam kako inteza funkcionise po tom pitanju :)

Poslednja izmena:
Znaci kada stoje u dolarima cene na aliju vrsi se dupla konverzacija u mojoj banci ?

I u slucaju da ja na svom dev. racunu imam dolare/uplatim dolare.
Koliko sam ispratio inteza internet je vezana za devizni racun.

Nisam siguran kako rade konverziju, evri pa u ostale valute ili dolari pa u ostale... za Intezu ne znam, Visa Internet komercijalne banke je dinarska.

U telenor banci nema konverzija, dakle ako si uplatio u evrima skidati se u evrima, ako u dolarima skida ti se u dolarima, ako hoces da placas nesto u dolarima, a imas evre vrsi se konverzija u dolare po njihovom kursu (za ovo zadnje nisam 100% siguran, ali mi je lik sto mi je otvorio ravun rekao tako). Jedina mana je sto se dolari moraju uplatiti u filijali banke koja se nalazi samo u Beogradu tj. na Novom Beogradu, evri opusteno na bankomatu i karticu koju izvadite koristite i za internet i ovako za placanja :-D

Nazad
Vrh Dno