Šta je novo?

Killzone 3

A i zasto bi, kad im se moze...koliko hoce,do mile volje! :)

Kad je malo sale bilo na odmet ? :-devil-:

Nešto mi govori da se ti ne šališ :d

Bas su nahvalili 3d efekte u KZ3 u novom IW.
Sem toga su rekli da je 3d u Crysis2 sveden samo na hud.

Poslednja izmena:
Evo na sta je onaj lik iz Gueriila Games-a mislio kad je rekao da se igra renderuje na drugaciji nacin u 3d modu. Horizontalna rezolucija je samo 640 ali se koristi scaler iz ps3 koji to razvuce kako treba. Naravno gube se detalji ali je 3D tu. Ima vise o tome na linku koji je Marli postavio.

Ok hteli su prvi da poguraju 3D prikaz na konzolama ali previse je to sve rano kad ce sledeca generacija gurati 1080p nativno i to u 120 fps pa ce biti dovoljno i za 3D i za jasnu definiciju i za fps fanatike. Ovako ce ipak biti zabelezeno da je Sony prvi to uveo ali ipak uz odredjene kompromise.

3D
a0037809_4c1ab1c3d77f8.jpg

2D
a0037809_4c1ab21a782e6.jpg

a0037809_4c1aa949cb53e.jpg

a0037809_4c1aabb4d735e.jpg

3D izgleda mnogo bolje kada mozak ukrsti te 2 slike. Otprilike, od te 2 napravi 1 optimalnu, sto znaci da ce 3D gameplay izgledati znatno bolje od obicnog screenshota.

2D je, naravno, 720p. :)

Bice 3d ali slika jednako mutna i krzava kao na onom primeru. Osim ako mozak nema centar za sabiranje piksela koje vide levo i desno oko i antialiasing pride:D

Poslednja izmena:
Ukljuci AA u 3D modu, pa javi da li vidis razliku. :)

Sto se ne bi videla razlika?

Taj 3D sam koristio jos pre sedam godina na svom kompu i dobro znam sta se desi kad smanjim rezoluciju monitora kako bi izgurao podnosljivih 120Hz, da ne bi bolela glava i okice krvarile. Dakle, 800*600 i ivice kao stepenista. AA je pomagao, i to dosta.
A CRT je jos skalirao sliku kako treba pa nije bilo ovog mutnila.

OK, probaj 3D na novim monitorima sa i bez AA-a i javi da li ima razlike. :)

Ja ti garantujem da je mnogo, mnogo manje vidljiva nego u 2D modu.

3D moze da se gleda sa 2X manjom horizontalnom ili vertikalnom rezolucijom i da se ne primeti razlika. Ovo znam provereno. Shto se tiche AA, tu je situacija slichna. Tako da ako igrate u 1280x720 u 2D i predjete posle toga na 640x720 ili 1280x360 u stereo modu, necete videti razlike. To shto ovde pokazuju kao screenove iz "3D" uopshte nisu pravi screenovi vec shot jednog od uglova gledanja (levog ili desnog) pa zato izgleda loshe. Da su dali horizontalni ili vertikalni "tile" mogli bi da proverimo kako to izgleda na 3D vision monitoru i utvrdimo da nema neke razlike izmedju 2D i 3D kvaliteta, osim shto je 3D u stereo formatu i daje novu dimenziju grafici.

My 2 cents...

To jedino ima smisla ako gledas sadrzaj udaljen od TV-a/monitora i ako ti mutna slika ne smeta i to zamucenje "nadoknadi" nedostatak AA ma koliko to bzvz izgledalo. Ono sto sam video sa nV cvidzama i Acer 3d monitoru mi je bilo jednako krzavo i u 2d i u 3d modu bez AA (resident evil 5). Jos ako bi rezolucija bila manja ispod standardne...
Uostalom, aliasing je u ovoj prici jos i manje "zlo" od mutne sub-sub HD slike.

Poslednja izmena:
Ne nadoknadjuje zamucenje AA, vec nacin na koji mozak spaja slike dovodi do toga da ti AA ne treba u 3D-u.

Drzacu se ja lepo 2D slike he he, ne zanimaju me te "mamipare" koje dodaju najnoviji "feature" sa liste.

Neko da lepo sad par hiljada evra...

A neko drugi sačeka malo da naprave drugu, treću generaciju 3D ekrana... Zatim se pojavi PS4 koji 3D radi onako kako treba... Pa kupi i PS4 i besan 3D TV za manje para nego onaj prvi što je samo TV platio. A do tada se igra u 2D na PS3.

I šta onda?
Onaj prvi je bio "prvi u selu" sa 3D u kući a ovaj drugi nije bio nestrpljiv.

Slazem se sa Miroslavom - sada nije vreme da se kupuju 3D televizori. Za jedno 2 godine, bez problema. Shto se tiche monitora, Acerov 24" je sasvim cool i nije skup. Takodje mogu da preporuchim Acerov projektor koji podrzava 720p i ima HDMI ulaz.

Pa, uvek je ista prica bila. Prva generacija ima ludacke cene i srednji kvalitet. Tek tamo 2. ili cak 3. generacija ispegla greske prve generacije, znacajno poboljsa kvalitet i dovede cenu u mainstream.
LCD TV-ovu su tamo 2005. isli i za 2000 eura za 32". Danas su te cene 5x nize... Sony je jedno vreme prodavao cak i razne prototipove kroz Qualia brand, koji je ugasen pre par godina.

Sa 3D-om imamo i taj problem da, realno, kolicina sadrzaja dostupna za njega nije nesto preterano obimna. Tek krajem godina stize sadrzaj koji je kako-tako upotrebljiv.

Ja ne znam da li cu moci da izdrzim da ne kupim 3D za GT5, a inache bi me bolelo uvo :)

Pa ako bude uskoro Samsung modela za oko 1500e od 46incha sto da ne.

prvo neka ,,savladaju'' sa 2D televizorima pa onda neka predu na 3D

Ja sam isto bio skeptican, nikako se nisam lozio na celu tu pricu, ali kad sam video 3D demo na Panasonicu VT20 od 50", umro sam. Neverovatno mi je ono...

Naocare smaraju, ali kad sam jednom video onaj efekat, vise mi se ne gleda 2D. Steta sto je sve to ipak u nekim pocecima, ljudi ce ozbiljnije poceti da shvataju celu pricu tek kad isto bude moglo da se postigne bez naocara, mnogi nece ni da cuju za njih.

Prosto mi je zao sto sam video to na TV-u ovako rano :)

Poslednja izmena:
Inace, prema kvalitetu 3D igara:

Motorstorm: Apocalypse (oni koji malo vise razumeju Sonyev 3D razvoj znaju zasto...) > Killzone 3 >>>>> Sve ostalo (ukljucujuci GT5, Wipeout itd.).

Cekaj da vidimo prvo cene tih Samsunga od 1. jula.
Jedino cega se bojim da zbog potrebnih 60FPS-a ne syebu kvalitet grafike.
PS3 ce da zapocne ovo,a PS4 ce da nas oduva sa svim ovim na fullHD 60FPS.
Bice zanimljivo videti i probati kako funkcionise 3D i Move.

Nazad
Vrh Dno