Šta je novo?

Killzone 3

Al kad napises "sto da ne".
Onda se to odnosi generalno za vecinu ljudi, sto je daleko od istine.

Ovaj put niste u pravu....
Napisao je "46 inca Samsung za 1.5K evra, sto da ne...."
To bi bila vise nego prihvatljiva cena za 1st-gen 3D TV......
Pa koliko vam sad kostaju obicni 46 full HD TV?
Ajde, ne preterujte.....

*** mani se trolovanja i dodjite da sljakate kod mene. ;)

Pa neki solidan full HD TV kosta sad od 90-100 k, sto je za tu dijagonalu sasvim ok i realna cena.
Jedini 3D na trzistu kod nas je Samsung, kosta 226k, sto je bolesno mnogo, cist bezobrazluk.
http://ser.kkelectronics.com/
Ali od 1. jula po reklamam tek startuje prodaja 3D Samsung modela. Znaci ovaj od 226k je za najvece paljevine. Najgore sto ne idu izgleda cvike uz njega.

Uostalom vidite posto su 3D TV u civilizovanom svetu.
http://www.circuitcity.com/applications/category/category_slc.asp?Recs=10&Nav=|c:5472|&Sort=4
1800$ 50incha Plasma. :) Sutra bi otisao da zivim u USA zbog cena tehnike.
1900$ je 46incha LCD sa bluray playerom i parom 3D cvika, sjajna cena, nema sta.

Pa pazi, s' obzirom da pre 4-5 meseci kada sam gledao 42'' full hd da kupim i obicni led su kostali oko 200 k, ovaj 46'' 3d led tv i nije toliko skup poredeci da je ''samo 42 led'' pre 6 meseci bio isto toliko para. Naravno, nemojte me pogresno razumeti, ova cena je previsoka, samo ukazujem na relativno brzo progresivno padanje cena tv-ova kod nas na trzistu. Za jedno godinu, godinu i po dana, kada se to malo razradi jos kod nas, kapiram da ce se moci uzeti za oko 100 k ok 3d tv sto nece biti toliko ''nedostizno'' za kupovinu. Btw, procitah negde neki dan da je Panasonic otkupio prava za 3D Avatar-a, pa ce za pocetak kupci njegovih televizora dobijati prve primerke ovog filma u 3d :)

http://hdguru.com/panasonic-3d-plasma-owners-will-receive-the-first-avatar-3d-blu-ray-discs/1640/

Panasonic 46" fullHD 3DTV u Grchkoj vec koshta 1150e. Dal je neki popust, pojma nemam, ali izgleda da nas deru :)

2dsiadw.jpg

gsye310kz3part31.gif

Poslednja izmena:
Dobro, ipak cu sacekati da mi on odgovori.
Tvoja ljubav i naklonost prema njemu te zaslepljuje :D.

offtopic: Sve je to relativno - ako imash platu 500 evra, verovatno necesh davati 2000 evra za televizor, ali ako imash platu 5000 evra, shto da ne?!?

ontopic: kapiram da nema mnogo materijala o KZ3 za sada, ali to ne znachi da bi tema trebala da se pretvori u temu o 3D televizorima... Ono shto je interesantno i vezano za KZ3 je da grafika izgleda jako dobro i radi u 3D modu. To znachi da su developeri uspeli da "nadmudre" nashe ochi i mozak, poshto je KZ2 vec bio na granici maximuma shto iz PS3 moze da se izvuche. Za to skidam kapu.

Najcesce koriscena rec uz PS3 na ovom forumu je "maksimum". Kontekst zavisi od postera.

Koliko znam GG je posle pricao da su koristili tek 60% snage PS3, tako da ima dosta mesta za napredak. Tek je GoW3 "oznojio" malo PS3, ali i tu ima jos mesta za napredak.

***, mozes ok polovna kola za te pare da uzmes :smash:.
Bobe, ajd sapni mi, cime se ti to bavis ?
Sintetickim ili prirodnim lekovitim biljem :d ?
Pa ono dilujem, jel ti treba nesto ? Da ti smuckam neki anti trol napitak ? Ili nesto da te banuju i ne vracaju ovde da nas davis ? :-devil-:

offtopic: Sve je to relativno - ako imash platu 500 evra, verovatno necesh davati 2000 evra za televizor, ali ako imash platu 5000 evra, shto da ne?!?
E sad ga pretera i ti. :p
Mada ti verovatno imas slicnu kintu u Rusiji jer radis 3D animaciju, i treba, svaka cast. To je moj klinacki san, samo sto ovde kod nas ni ne postoji skola za to, imas max jedan predmet na smeru.

To oko cena. Pa kad neko nesto hoce, ima solidnu kintu, nece zaliti para na to. Ja cu bez mnogo razmisljanja da dam 1200-1500e za 46-50icha 3D TV ako taj 3D bude dobro radio kao na onoj Bravia-iji sto sam video.

Da, da Muzzy, imam 16 god. :laugh:
Jednom sam pricao cime se bavim, nemam nameru opet da pricam, nije ovo rijaliti show.

Da ponovim, zabole me cime se bavis i koliko imas godina (s'obzirom kako se lozis ovde po forumu pretpostavljam da si tinejdzer) :) .

Svako ce postupiti onako kako misli da treba. Verujem da bi retko ko shvatio da je realna cena za violoncelo x0.000 evra, recimo :)

A, da ... na ignore listi sam :D

Ontopic: Kz3 ce raditi to skaliranje. U onom bombshell (ili kako bese...) intervju-u sa drugog dana E3-a, jedan od voditelja je ispricao da je saznao kroz dijalog sa jednim od developera novog Motostorma kako 3d mod obara duplo performanse i da oni prvo jure 100+ fps u 1080p modu da bi onda u 3d modu mogli da obezbede dovoljan fps i to u 720p rezoluciji. Znaci mora se renerovati duplo svaki frejm, nema djidanja :)

Paa, nije bash tako - kod Nvidije ne padaju performase dva puta pri igranju u 3D, ali padaju negde na 1/3... Opet, za 3D im ne treba 1080p, vec im je dovoljno 2 x 960x1080 ili 2 x 1920x540 (ako govorimo o 1080). To jest rezolucija chak moze biti i 4 puta manja za jedno oko i to se nece posebno primecivati. Bash zbog toga sada lako mogu da predju sa 1080p TV kanala na 3D TV kanal - rezolucija finalne slike u 3D nece biti veca od 1920x1080.

edit: shto se tiche performansi i mogucnosti PS3 hardvera - kada je izashao KZ2, bio je chlanak gde su pokazivali fps u KZ2 u raznim scenama. Na nekim mestima je fps padao ispod 30... Tako da, ili je KZ2 bio loshe optimizovan za PS3 ili je to bio neki maximum koji su mogli da izvuku iz PS3. Znam da sve vreme kruze priche o tome kako je teshko pisati engine pod PS3 i kako josh nisu dostigli vrhunac mogucnosti hardvera, ali se bojim da je posle toliko vremena on ipak na horizontu - uglavnom zbog malo grafichke memorije i nvidija RSX chipu koji je na nivou 7800 po performansama...

Poslednja izmena:
KZ2 nije bio skroz optimizovan... Npr. tada opterecenje SPU-ova nije prelazilo 60% cak ni u najzescim scenama (sto znaci da se moze prebaciti jos stvari na njega). Od ovoga sto znamo vezano za KZ3 100% je sigurno da je MLAA zamenio QAA, sto znaci i znacajno smanjenje opterecenja GPU-a. Bio je jedan slide sa prezentacije koju je GG odrzao ne nekom sajmu gde se videlo na sta ciljaju sa KZ-om 3. Jos tada je bilo jasno da, koliko god KZ2 spektakularno izgledao, PS3 moze jos.

Secam se da sam procitao jednom negde da im je pristup razvoju KZ 2 bio ako to radi, ostavi i ne optimizuj tako da razliciti timovi uvek mogu da urade nesto drugacije i ne moze se reci na polovini zivotnog veka konzole da su otkrivene sve cake i tehnike.

KZ3 demo je Jimmyu izgleda jednostavniji nego NFS. :d

Ovaj lici na Staljina. :)

ilyqte.jpg

1y7as5.jpg

t8kl83.jpg

291yoly.jpg

[YOUTUBE]<object width="640" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/APnIz105dAg&hl=en_US&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/APnIz105dAg&hl=en_US&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="385"></embed></object>[/YOUTUBE]

:smoke:

[YOUTUBE]<object width="640" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/APnIz105dAg&hl=en_US&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/APnIz105dAg&hl=en_US&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="385"></embed></object>[/YOUTUBE]

:smoke:

Sve je to super , ali ce opet biti kundacenje u multiju ...
A i sumnjam da ce ubaciti bilo koje od novih oruzija u multi
Stoga , ako assault ne bude imao Chaingun ili tako neko heavy oruzije , po meni ce KZ3 biti fail

Nazad
Vrh Dno